Ο Άγγελος Φιλιππίδης κινδυνεύει να ζήσει το εξπρές του μεσονυκτίου μια κα επέλεξε από τα τόσα κράτη του κόσμου την Τουρκία για να γλιτώσει τον Κορυδαλλό. Έτσι μετά από σήμα της Ιντερπόλ συνελήφθη από άνδρες της τουρκικής αστυνομίας και είναι πιθανόν αυτή η εξέλιξη να μετατραπεί σε εφιάλτη για τον ίδιο, σε περίπτωση που χρειασθεί να μείνει ακόμη και 40 μέρες στις τουρκικές φυλακές όπως ακούγεται!
Τούρκοι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του Έλληνα πρώην ισχυρού άνδρα του ΤΤ, αναλύοντας τα ηλεκτρονικά ίχνη του κινητού του τηλεφώνου.
Και αυτό, γιατί το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του έγινε διεθνές, ενώ οι ελληνικές αρχές διαπίστωσαν πως το κινητό του τηλέφωνο εκπέμπει από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Τουρκία.
Έτσι, ενημέρωσαν την τουρκική αστυνομία, η οποία εντόπισε το ακριβές σημείο που βρισκόταν. «Ο Άγγελος Φιλιππίδης έκανε το λάθος να μιλάει συνεχώς στα τηλεοπτικά κανάλια με το κινητό του τηλέφωνο... Μέχρι το μεσημέρι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης του και σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί θα εκδοθεί στη χώρα μας» δήλωσε το πρωί του Σαββάτου στέλεχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
  
Μέχρι και τη σύλληψή του, ο Άγγελος Φιλιππίδης υποστήριζε πως βρίσκεται στις ΗΠΑ τον τελευταίο μήνα και θα επέστρεφε στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας.
Τη σύλληψη Φιλιππίδη επιβεβαίωσε και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη. Το προξενείο δεν έχει δεχθεί κάποιο αίτημά του για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.
. Οι αρχές βέβαια δεν επιβεβαιώνουν το στίγμα του κινητού, αλλά διαρρέουν πώς εντοπίστηκε αφού χρησιμοποιούσε την πιστωτική του κάρτα και το όνομά του. Πληροφορίες δε, αναφέρουν πώς ο κ.Φιλιππίδης παρέμεινε στην Τουρκία απ΄τις αρχές Ιανουαρίου παρά το γεγονός ότι αρχικά φερόταν να είχε προγραμματίσει ταξίδι στην Αμερική.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, ο κ.Φιλιππίδης είπε στο Τουρκικό Δικαστήριο ότι παραιτείται κάθε ενστάσεως που θα κωλυσιεργούσε την διαδικασία επιστροφής του και πως επιθυμεί την επίσπευση της διαδικασίας έκδοσής του στην Ελλάδα. «Θέλω να γυρίσω», φέρεται να είπε. Ο τούρκος δικαστής, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις ζήτησε το φάκελο της υπόθεσης προκειμένου να ακολουθηθεί κανονικά η διαδικασία εκδόσεως και να εξεταστούν τα αδικήματα για τα οποία ζητείται η σύλληψη και έκδοση του Φιλιππίδη. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί τόσο άμεσα όσο εμφανιζόταν στην αρχή, αφού δεν πρόκειται για διαδικασία ωρών αλλά τουλάχιστον ημερών.
 

Ο συνήγορος του Φιλιππίδη πάντως, Θανάσης Βαρλάμης, αφήνει αιχμές κατά του ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, λέει πως   ο Άγγελος Φιλιππίδης είχε την πρόθεση το απόγευμα της Δευτέρας να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Βαρλάμης, ο κατηγορούμενος είχε προχωρήσει και στην έκδοση εισιτηρίου, το οποίο φέρεται να  προσκόμισε στο τουρκικό δικαστήριο προκειμένου να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό του ότι είχε την πρόθεση να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών δικαστικών αρχών.
Ο συνήγορός του μάλιστα δηλώνει ότι την Παρασκευή ήρθε σε επικοινωνία με τον ανακριτή διαφθοράς και του γνωστοποίησε ότι τη Δευτέρα ο Άγγελος Φιλιππίδης θα εμφανιστεί ενώπιον του. Ο ανακριτής σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε "περιμένουμε την εμφάνισή σας". Εκτιμάται ωστόσο, απ΄ την πλευρά Φιλιππίδη,  ότι η σύλληψη δημιουργεί εμπλοκή στην υπόθεση καθώς η διαδικασία έκδοσης στην τουρκική δικαιοσύνη μπορεί να διαρκέσει περισσότερο με αποτέλεσμα τελικά ο κατηγορούμενος να βρεθεί πολύ αργότερα ενώπιον του ανακριτή.


Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, λίγο μετά τη σύλληψή του, ο Άγγελος Φιλιππίδης παραδέχθηκε ότι βρισκόταν σε ξενοδοχείο της Τουρκίας και είπε ότι ήταν πολύ εύκολο να συλληφθεί, γιατί χρησιμοποιούσε τις πιστωτικές του κάρτες.

Όπως ανέφερε, κρατείται σε ειδικό χώρο, μέχρι να αποφασιστεί η τύχη του (σ.σ. λίγο αργότερα οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης). Είπε ακόμη ότι, μέσω του δικηγόρου του, είχε ενημερώσει τις ανακριτικές αρχές ότι θα επέστρεφε στην Αθήνα μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, το αργότερο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε πει ποτέ πως βρισκόταν στις ΗΠΑ. Όπως σημείωσε, προγραμμάτιζε ταξίδι στο Ντουμπάι και τη Μανίλα, το οποίο ωστόσο ακύρωσε, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.

Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται: «Συνελήφθη χθες το βράδυ (22.40 ώρα) στην Κωνσταντινούπολη -μετά από πληροφορίες που διαβίβασε η Ελληνική Αστυνομία στις τουρκικές Αρχές ασφαλείας- ο Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος αναζητείτο για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην πλατεία Ταξίμ, σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Κατά τη σύλληψη βρέθηκαν στην κατοχή του:

-311 λίρες Τουρκίας,
- 5.615 ευρώ,
- 1.005 λίρες Αγγλίας,
- 18.090 δολάρια Χονγκ-Κονγκ,
- 220 φράγκα Ελβετίας,
- 1.514 δολάρια ΗΠΑ,
- δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα usb 2 GB,
- μπλοκ επιταγών και κάρτες τραπεζών,
- άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών αρχών
- δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει και
- διάφορα έγγραφα


Ο Άγγελος Φιλιππίδης είχε μεταβεί από τη χώρα μας στην Κωνσταντινούπολη την 03-01-2014, όπου και παρέμενε μέχρι τη σύλληψή του».


Ο κ. Φιλιππίδης αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη και απιστία σε βαθμό κακουργήματος για δανειοδοτήσεις ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκαν από το ΤΤ προς συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως, Πόπης Παπανδρέου, οι πιστώσεις εγκρίθηκαν χωρίς εγγυήσεις, και τα δάνεια δεν αποπληρώθηκαν. Αντίθετα, τα χρήματα κατέληξαν σε λογαριασμούς των εμπλεκόμενων επιχειρηματιών.

Παράλληλα, σε λογαριασμούς του κ. Φιλιππίδη βρέθηκαν καταθέσεις συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, βάσει των δηλωθέντων εισοδημάτων του για την περίοδο 2008-2012.

Σημειώνεται πως για το ζήτημα αυτό η κυρία Παπανδρέου τονίζει ότι απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση.


«Καταπέλτης» είναι το πόρισμα της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Πόπης Παπανδρέου, το οποίο αποτέλεσε και τη βάση για την άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων και την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εις βάρος επτά ατόμων, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Όπως προκύπτει από το πόρισμα, η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.




Πηγή:www.capital.gr