23 Ιαν 2014

Χωρίς νικητή το ντέρμπι των Δυτικών Κυκλάδων!

Pans Serif
Χωρίς νικητή το ντέρμπι των Δυτικών Κυκλάδων!
Ο Πανσιφναϊκός αντιμετώπισε ως φιλοξενούμενος τον Α.Ο. Σερίφου στο γήπεδό Γ & Δ Συγγελίδη αφού τα προβλήματα με το γήπεδο στη Σέριφο δεν έχουν ακόμα ξεπεραστεί. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Σεριφιώτες, ως μέρα διεξαγωγής του αγώνα ορίστηκε η Τρίτη καθώς το πλοίο Aqua Jewel που εκτελεί τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια λόγω του δεξαμενισμού του άλλου πλοίου της εταιρίας έκοψε το δρομολόγιο της Κυριακής. Παρόλα αυτά την αποστολή της Σερίφου ακολούθησε πλήθος κόσμου που ήρθε στη Σίφνο για να παρακολουθήσει το τοπικό ντέρμπι. Από την άλλη μεριά και οι κάτοικοι της Σίφνου παρά το ότι η μέρα ήταν εργάσιμη, πιστοί στο ραντεβού τους, έδωσαν και πάλι το παρόν στο γήπεδο για να υποστηρίξουν την ομάδα τους.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους τυπικά φιλοξενούμενους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να μην μπορούν αυτή την πρωτοβουλία να την μετουσιώσουν σε φάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Σερίφου έχοντας και τον αέρα κόντρα προσπαθούσε με μακρινές μπαλιές κυρίως να απειλήσει την εστία του Κάραβου χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μέχρι το πρώτο τέταρτο η εστία του Γούναρη δεν είχε απειληθεί από τα μακρινά κυρίως σουτ των παιχτών του Πανσιφναϊκού. Η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε στο 15 λεπτό όταν το σουτ-φάουλ του Κορακή αιφνιδίασε τον γκολκίπερ της Σερίφου όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 23 λεπτό τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας του Πανσιφναϊκού ο Νίκος ο Κάραβος όταν σε μια έξοδό του συγκρούστηκε με τον Μονοβάσιο και αντικαταστάθηκε από το Σωτήρη το Δαφερέρα. Η αλλαγή αυτή αποσυντόνισε λίγο τον Πανσιφναϊκό και αυτό το πλήρωσε ακριβά λίγο αργότερα όταν στο 30ο λεπτό, σε μία ανύποπτη φάση, ο Γαβριήλ εκτέλεσε φάουλ λίγο μπροστά από το κέντρο, η άμυνα του ΠΑΣ δεν κατάφερε να διώξει τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Παρίση που έκανε το σουτ και ο Μονοβάσιος σε κενή εστία με πλασέ άλλαξε την πορεία της στέλνοντάς την στα δίχτυα του Δαφερέρα που ήταν ανήμπορος να αντιδράσει. Στη φάση αυτή ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ διαμαρτυρήθηκε για οφσάιντ αλλά ο διαιτητής έδειξε σέντρα. Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στα πόδια των παιχτών της Σερίφου που κυριάρχησαν στη συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν μερικές ακόμα ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Οι παίχτες του ΠΑΣ προσπάθησαν και πάλι να γίνουν απειλητικοί με κάποια μακρινά σουτ όμως ούτε ο Κορακής ούτε ο Μπιρπανάγος κατάφεραν να ανησυχήσουν ιδιαίτερα τον Γούναρη. Με το σκορ στο 1-0 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο προπονητής του Πανσιφναϊκού έκανε τη δεύτερη του αλλαγή περνώντας στο ματς τον Σαβιολίδη αντί του Σαϊλοβιτς για να τονώσει την επίθεσή του και να κυνηγήσει την ισοφάριση. Έχοντας τον αέρα κόντρα αυτή τη φορά οι παίχτες του Πανσιφναϊκού προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί με το ξεκίνημα της επανάληψης αλλά ενώ αναπτύσσονταν σωστά τα «χάλαγαν» πάντα στην τελική ενέργεια. Οι παίχτες της Σερίφου με το 1-0 υπέρ τους, οπισθοχώρησαν σιγά σιγά προσέχοντας περισσότερο τα νώτα τους προσπαθώντας με μακρινές μπαλιές και με σύμμαχο τον αέρα να παραβιάσουν ξανά την εστία του Δαφερέρα. Όσο πέρναγε η ώρα και το ματς ήταν στο εύθραυστο 1-0 η πίεση του Πανσιφναϊκού όλο και αυξάνονταν όμως οι παίχτες της Σερίφου αναχαίτιζαν κάθε αξιόλογη προσπάθεια επίθεσης του Πανσιφναϊκού. Βλέποντας αυτό ο προπονητής του ΠΑΣ πέρασε στο ματς στο 77ο λεπτό το Νίκο το Βεντούρη στην άμυνα και προώθησε στο κέντρο το Δημήτρη το Ζάσκα ώστε να μπορέσει να γίνει ακόμα πιο απειλητικός. Ο αρχηγός του ΠΑΣ με τις επελάσεις του και με σύμμαχο του στο κέντρο τον πολύ καλό στο χθεσινό ματς Γ. Χρύσο (Ζοζέ) άρχισαν να δημιουργούν ρήγματα στην αμυντική διάταξη της Σερίφου και να πιέζουν για την ισοφάριση. Η πίεση αυτή απέφερε καρπούς δύο λεπτά μετά όταν από εκτέλεση κόρνερ του Κορακή η άμυνα της Σερίφου δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα ο Σίμος ο Ποδότας με κεφαλιά την έφερε στο κέντρο της περιοχής του Γούναρη και ο Δημήτρης ο Σταυριανός με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει τερματοφύλακα της Σερίφου ισοφαρίζοντας το ματς σε 1-1. Τα τελευταία δέκα λεπτά το ματς έχασε το ρυθμό του καθώς τα σκληρά μαρκαρίσματα δεν άφησαν να παιχτεί καθόλου παιχνίδι και έτσι το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε αφήνοντας και τις δύο ομάδες με μια γλυκόπικρη αίσθηση αφού η μεν Σέριφος αν και προηγήθηκε δεν κατάφερε να κερδίσει το ματς η δε Σίφνος αν και έπαιξε καλύτερα και έχασε ευκαιρίες δεν κατάφερε να πάρει κάτι παραπάνω από την ισοπαλία.
Οι Συνθέσεις των ομάδων:
A.O. Σερίφου: (Miχάλης Παλαιός) Γούναρης Κ., Γαβριήλ Φ., Mποφίλιος Γ., Χρυσολωράς Κ., Γεροντάρης Γ., Γεροντάρης Φ., Βαλσαμάκης Λ. ( Αντωνάκης Π.), Βαλσαμάκης Κ. (45’ Μουστάκας Λ.), Μποφίλιος Σ. (69’ Ράμπιας), Γ., Παρίσης Κ., Μονοβάσιος Λ.
Πανσιφναϊκός Α.Σ.: (Δημήτρης Δημητριάδης) Κάραβος Ν. (23’ Δαφερέρας Σ.), Χρύσος Α., Ποδότας Σ., Ζάσκας Δ., Διαρεμές Γ., Κορακής Σ., Σταυριανός Δ., Μπιρπανάγος Δ. (77’ Βεντούρης Ν.), Χρύσος Γ., Ζουμής Ν., Σαϊλοβιτς Δ. (45’ Σαβιολίδης Χ.).
Διαιτητής: Λάμπρος Μενδρινός
Βοηθοί: Αντώνης Μουτάφης, Λουκάς Βασάλος
Υ.Γ. Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών η αποστολή της Σερίφου καθώς και οι διαιτητές δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στη βάση τους καθώς το πλοίο Aqua Jewel δεν κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι της Σίφνου. Η αποστολή της Σερίφου διανυκτέρευσε στη Σίφνο και αναχώρησε την επόμενη ημέρα με το πλοίο Αδαμάντιος Κοραής που άλλαξε το δρομολόγιό του για να εξυπηρετήσει τον κόσμο που είχε αποκλειστεί στο νησί.
Πηγή   :  : http://www.sifnaiko-fos.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...