15 Ιαν 2014

ΜΕ ΜΠΑΦΟΥς ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Ομπάμα Κάνναβι
Η ελεύθερη πώληση της μαριχουάνας στο Κολοράντο, με στόχο την αποβλάκωση του πλήθους, «απογείωσε» τους κερδοσκόπους – οι οποίοι ελπίζουν στη δημιουργία μίας αγοράς δισεκατομμυρίων, αναζητώντας εταιρείες του κλάδου, με προοπτικές ανόδου των μετοχών τους
.
Η τραγωδία των Η.Π.Α., οι οποίες ευρίσκονται σε μία συνεχώς εντεινόμενη καθοδική πορεία, διευρύνεται καθημερινά – με την οικονομική, με την πολιτική, καθώς επίσης με την κοινωνική «χρεοκοπία» να λαμβάνουν νέες διαστάσεις. Εδώ εντάσσεται προφανώς και η νομιμοποίηση της μαριχουάνας στο Κολοράντο – η οποία μετατρέπει τους καταναλωτές της σε άβουλα υποχείρια, σε πιόνια καλύτερα της νέας τάξης πραγμάτων, η οποία προσπαθεί να επιβληθεί στον πλανήτη.
Στα πλαίσια αυτά, ορισμένες μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μαριχουάνας, έχουν εκτοξευθεί ήδη στα ύψη – μετά τη νομιμοποίηση του ναρκωτικού στο Κολοράντο. Για παράδειγμα (πηγή: Handelsblatt), η μετοχή της Hemp Inc. έχει διπλασιαστεί από την αρχή του έτους – ενώ, σύμφωνα με το διευθυντή της εταιρείας, οι επενδυτές αναζητούν σε αυτήν μία νέα Microsoft!
Για τον ιδιοκτήτη μίας άλλης εταιρείας, της Advanced Cannabis Solutions, οι τιμές των μετοχών της οποίας έχουν επίσης αυξηθεί κατακόρυφα (από 3,25 $ τέλη του 2013 στα 6,65 $ την Παρασκευή), η αιτία της ανόδου δεν είναι άλλη από την «πλασματική ευφορία» που δημιουργεί η χρήση ναρκωτικών – η οποία όμως είναι παροδική, αφού χαρακτηρίζεται ως «μανιοκαταθλιπτικής» μορφής (ακολουθείται από ψυχολογική κατάρρευση, η οποία μετατρέπεται ξανά σε ευφορία, μόνο με την επανάληψη της «χρήσης» – μία καταστρεπτική διαδικασία, με οδυνηρά αποτελέσματα).
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για λαθρεμπόριο, θεωρεί πως η ζήτηση του «προϊόντος» θα κλιμακωθεί – οπότε εξέδωσε 12 εκ. μετοχές στην έδρα της επιχείρησης του, στο Las Vegas, προβλέποντας πως σύντομα θα εξαντληθούν.
Από εκείνες τις δέκα μετοχές, οι τιμές των οποίων αυξήθηκαν κατά 20% από την αρχή του έτους, οι περισσότερες πωλούνται κάτω του 1 $ (penny stocks) – ενώ διαπραγματεύονται εκτός χρηματιστηρίου. Για παράδειγμα, η μετοχή της Grow life, η οποία πουλάει συστήματα για τους καλλιεργητές μαριχουάνας, αυξήθηκε από 0,15 $ στα 0,47 $, ενώ της Tranzbyte (κατάστημα πώλησης μαριχουάνας) κατά 135%.
Σύμφωνα με την Bloomberg, η νομιμοποίηση της μαριχουάνας σε εθνικό επίπεδο θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν κλάδο με τζίρο έως 45 δις $  – η φορολόγηση του οποίου θα αύξανε τα δημόσια έσοδα των Η.Π.Α., ενώ θα έκανε πολύ πιο «χειραγωγήσιμους» τους πολίτες από την πολιτική, προς όφελος του τοκογλυφικού κεφαλαίου: του κυρίαρχου του σύμπαντος.
Για τους «επενδυτές», οι οποίοι ελάχιστα ενδιαφέρονται για τα αποτελέσματα στην υγεία, ιδίως στο μυαλό των καταναλωτών, τα κέρδη αυτά είναι «μάνα εξ ουρανού» – ενώ κάνουν τα μάτια τους να γυαλίζουν και την απληστία τους να κορυφώνεται.
Εν τούτοις, υπάρχουν και οι υγιώς σκεπτόμενοι επενδυτές, οι οποίοι γνωρίζουν πως πρόκειται για πυροτεχνήματα – αφού πολλές από αυτές τις εταιρείες δεν πρόκειται να επιβιώσουν. Πόσο μάλλον όταν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τους είναι πρώην έμποροι ναρκωτικών, δολοφόνοι ουσιαστικά νέων ανθρώπων, έγκλειστοι στις φυλακές για πολλά χρόνια.
 .
Τα μη αρνητικά (εάν μπορεί κανείς να ισχυρισθεί ποτέ κάτι τέτοιο) αποτελέσματα της κατανάλωσης μαριχουάνας είναι τα εξής:
(α)  Αίσθηση: Η κατανάλωση συνοδεύεται συχνά από συναισθήματα ευφορίας (high), ταυτόχρονα με μία τεχνητή συναισθηματική ηρεμία και γαλήνη.
(β)  Σκέψη:  Η κανονική, φυσιολογική λειτουργία της σκέψης, υποχωρεί στο «παρασκήνιο». Κάτω από την επήρεια της μαριχουάνας, εμφανίζονται καινούργιας μορφής ιδέες και απόψεις, συνδεδεμένες με «διανοητικά άλματα» – τα οποία δεν συνειδητοποιούν οι καταναλωτές, «βυθισμένοι στον κόσμο τους».
(γ)  Μνήμη: Διαταράσσεται η «βραχυπρόθεσμη» λειτουργία της μνήμης – γεγονός που σημαίνει ότι, ακόμη και κάτι που συνέβη πέντε λεπτά πριν, έχει ήδη ξεχαστεί, σαν να πέρασαν πολλά χρόνια. Όταν είναι πολλοί μαζί αυτοί που καταναλώνουν μαριχουάνα, μία παρέα δηλαδή ατόμων με την ίδια αντίληψη για τα ναρκωτικά, τότε θεωρούν ευχάριστο και μάλλον διασκεδαστικό το συγκεκριμένο πρόβλημα της απώλειας της μνήμης.
(δ)  Αντίληψη: Υποκειμενικά η αντίληψη (του γύρω περιβάλλοντος, των συμβάντων κλπ.) γίνεται πιο έντονη. Από την άλλη πλευρά τα παρεπόμενα θέματα, αυτά δηλαδή που συνήθως δεν ενδιαφέρουν κανέναν, αντιμετωπίζονται ως πολύ σημαντικά από τον καταναλωτή. Λόγω της διαταραχής δε της βραχυπρόθεσμης μνήμης, ο χρόνος φαίνεται να περνάει πολύ πιο αργά.
(ε)  Επικοινωνία: Η κοινή ζωή μεταξύ φίλων εντείνεται, ενώ συνδέεται συχνά με ανόητες, παιδιάστικες συμπεριφορές. Οι καταναλωτές έχουν το συναίσθημα ότι συμπάσχουν περισσότερο από άλλους – ότι οι άλλοι δηλαδή ενδιαφέρονται λιγότερο για τα προβλήματα που υπάρχουν στους κοντινούς τους ανθρώπους ή για τους ίδιους.
(στ) Σώμα: Από την πλευρά της βιολογίας, αφενός μεν η καρδιά χτυπάει γρηγορότερα, αφετέρου επικρατεί μία παρήγορη, απολαυστική χαλάρωση. Το συναίσθημα πως γίνεται κανείς πολύ ελαφρύς, συνοδεύεται από μία επιβράδυνση των κινήσεων, με αποτέλεσμα να βιώνεται μία ονειρική γαλήνη – ενώ ο ασθενής βρίσκεται εκτός πραγματικότητας.
 .
Τα αρνητικά, επώδυνα και μάλλον τρομακτικά αποτελέσματα της χρήσης μαριχουάνας, τα οποία συχνά εμφανίζονται αργότερα, είναι τα εξής:
(α)  Αίσθηση: Αντί ευφορία, δημιουργούνται με την πάροδο του χρόνου συναισθήματα φόβου και πανικού. Ψυχωτικά συμπτώματα, όπως η διανοητική σύγχυση, καθώς επίσης τα παρανοϊκά συναισθήματα παρακολούθησης (κάποιος με ψάχνει, κάποιος με παρακολουθεί και θέλει το κακό μου), δεν είναι αδύνατον να εμφανιστούν σε ορισμένους εξαρτημένους καταναλωτές.
(β)  Σκέψη:  Τα «διανοητικά άλματα» μπορεί να εξελιχθούν σε μία απέραντη διανοητική σύγχυση – σε ένα άνευ προηγουμένου «μπέρδεμα» του μυαλού. Συχνά οι καταναλωτές δεν μπορούν να σκεφθούν καθαρά ή οδηγούνται σε αυθαίρετες παραδοχές – σε ιδεοληψίες, σε μαντείες και σε έμμονες ιδέες.
(γ)  Μνήμη:  Η διαταραχή της βραχυπρόθεσμης λειτουργίας της μνήμης δημιουργεί κενά στις αναμνήσεις – συχνά δε μία μερική αμνησία για ορισμένα χρονικά διαστήματα, μικρότερα ή μεγαλύτερα. Εμφανίζονται μεγάλα προβλήματα στην αυτοσυγκέντρωση, οπότε δυσκολεύεται σημαντικά η διανοητική εξέλιξη (παιδισμός).
(δ)  Αντίληψη:  Οι καταναλωτές τείνουν να είναι υπερευαίσθητοι, καθώς επίσης να είναι «όμηροι» κάθε είδους ψευδαισθήσεων – με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν με τις βασικές υποχρεώσεις τους (σχολικά μαθήματα, μεθοδική εργασία κλπ.).
(ε)  Επικοινωνία:  Αντί να βιώνουν κοινές εμπειρίες με τους ανθρώπους γύρω τους, οι καταναλωτές είναι εγκλωβισμένοι στα δίχτυα του δικού τους κόσμου – αντιλαμβανόμενοι πολύ περιορισμένα το γύρω τους περιβάλλον. Περιθωριοποιούνται από τους ανθρώπους, απομακρύνονται δηλαδή από όλους γύρω τους, ενώ δεν μπορούν πλέον να επικοινωνήσουν με κανέναν – γεγονός που συμβαίνει σταδιακά, με την πάροδο του χρόνου.
(στ) Σώμα:  Οι ταχυπαλμίες, η ναυτία και οι ζαλάδες γίνονται όλο και πιο συχνές – ενώ μπορεί να ακολουθήσει ακόμη και η κατάρρευση του κυκλοφοριακού συστήματος του ασθενή.
(ζ)  Βιολογία:  Η μαριχουάνα είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για όλα τα μέλη που ανήκουν στο γένος (φυτό) της κάνναβης – ενώ τα συστατικά της επηρεάζουν δραστικά το «ενδοκανναβινοειδές» σύστημα του σώματος. Οι υποδοχείς, τους οποίους επηρεάζει η χρήση ευρίσκονται κυρίως στο κεντρικό νευρικό σύστημα – σε μικρότερο βαθμό στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι περισσότεροι υποδοχείς εντοπίζονται στις υπεύθυνες για τη μνήμη, την κυκλοφορία και τον πόνο περιοχές του εγκεφάλου – πολύ λιγότερες στο αναπνευστικό σύστημα.
Ολοκληρώνοντας,  ο πλέον φημισμένος καταναλωτής μαριχουάνας, ο Kurt Cobain (Club 27), αυτοκτόνησε σε κατάσταση «νιρβάνας» στην ηλικία των 27 ετών – ενώ η τραγουδίστρια Amy Winehouse, έχασε τη ζωή της από δηλητηρίαση με οινόπνευμα (η λήψη ναρκωτικών, με τη συνοδεία ποτών, είναι μία εξαιρετικά επικίνδυνη και συχνά θανατηφόρος διαδικασία).
Με δεδομένα τα παραπάνω, είναι προφανές πως η άρση της απαγόρευσης της κατανάλωσης στις Η.Π.Α., δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί θετική. Αντίθετα, αποτελεί μία ακόμη ένδειξη της αδυναμίας της σημερινής κυβέρνησης της υπερδύναμης, να διαχειρισθεί σωστά την εξουσία που της εμπιστεύθηκαν οι Πολίτες της – κάτι που συμβαίνει δυστυχώς με τις περισσότερες κυβερνήσεις της Δύσης, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες κατάρρευσης της.
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...