Η Ανδριάννα Ρωμανού είναι μια νέα ηθοποιός, ανάμεσα στο πλήθος χιλιάδων νέων ηθοποιών, που βρίσκεται αντιμέτωπη με το άγος της κρίσης.  Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία εννιά στους δέκα Έλληνες ηθοποιούς είναι άνεργοι και πολλοί, ακόμη και επώνυμοιμ έχουν καταλήξει να διαβιούν στις χειρότερες των καταστάσεων. 
Η Ανδριάννα Ρωμανού συμμετέχει στην παιδική παράσταση «Ο Παπουτσωμένος Γάτος» στο θέατρο Μπρόντγουαίη, επιχειρώντας να αναδείξει να υποκριτικά της χαρίσματα στους πιο δύσκολους θεατές που είναι τα παιδιά.  Ως πολίτης έχει και τη δική της άποψη για τη σημερινή κατάσταση, ενώ σχολιάζει τα θεατρικά δρώμενα με ένα ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο.
Εχει παρόν και μέλλον σήμερα ένας νέος ηθοποιός η αντι για φώς όπως έλεγε ο Χόρν ,σημαίνει πλέον φώς ,νερό ,τηλέφωνο και αγωνία για το αν έχει δουλειά την επόμενη σεζόν ?
Σίγουρα υπάρχουν  όλα αυτά που ανέφερες...όπως πιστεύω και σε κάθε επάγγελμα τον καιρό που διανύουμε...Αλλά επειδή ηθοποιός σημαίνει φως...πιστεύω πως όποιος θέλει μπορεί να δουλέψει έστω και αν χρειαστεί να συνδυάσει και μια άλλη δουλειά.

-Γιατί ακόμη η τέχνη δεν έχει καταφέρει να  μετουσιώσει σε δημιουργικό
έργο τις προσλαμβάνουσες που γεννά η οικονομική κρίση ?


- Και όμως έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες σε θεατρικό επίπεδο τουλάχιστον. Από εκεί και έπειτα πιστεύω ότι μάλλον δεν θέλουν να προβληματιστεί άλλο ο κόσμος και για αυτό επιμελώς το αποφεύγουν!!!
-Εχω ένα όνειρο.. έλεγε ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ ...Ποιό το δικό σου όνειρο ?
- Ένα όνειρο.. μια κουβέντα τόσο απλή αλλά με τόσο σύνθετα συναισθήματα ... Πολύ απλά θα έλεγα ότι θα ήθελα να συνεχίσω να ζω την ζωή βλέποντας γύρω μου ευτυχισμένους γεμάτους ανθρώπους ...την οικογένεια μου, τους φίλους μου τώρα αν καταφέρω και εγώ να δώσω χαμόγελο μέσω της τέχνης μου σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους...αυτό είναι εκπλήρωση του ονείρου!!!

-Πολλά θέατρα..ζούν χωρίς επιχορηγήσεις. Πληρώνονται οι συντελεστές της παράστασης ?
- Ερώτηση...πληγή!!! Αν δεν συζητάμε για τους μεγαλοπαραγωγούς και τους ήδη φτασμένους ηθοποιούς δυστυχώς ΟΧΙ!!! Οι υπόλοιπες είναι δουλειές ομαδικές με πολύ μικρό (αν υπάρχει)  προυπολογισμό προκειμένου να ανέβει η παράσταση και μετά οι συντελεστές πληρώνονται με τα κλασσικά πλέον ποσοστά!!!

-Πως πιστεύεις ότι θα βγούμε-αν βγούμε-απο την κρίση ?Τι έφταιξε ?
- Θα βγούμε δεν μπορεί να μην βγούμε!!! Τώρα τον τρόπο εγω δεν μπορώ να τον ξέρω αλλα ξέρω ότι μετά τον θάνατο έρχεται πάντα η νέα ζωή!!! Άρα πιστεύω ότι θα βγούμε και θα είμαστε καλύτερα από πριν! Όσο για το τι έφταιξε....εμείς οι ίδιοι φταίξαμε που πιστεύαμε ότι οι οικονομικοί πόροι είναι ανεξάντλητοι!!!

-Τι χρειάζεται σήμερα μια νέα ηθοποιός-όπως εσύ-για να κοινωνήσει την
παρουσία της ?

- Πολλή δουλειά καταρχήν αυτό είναι το πρώτο μέσο για να αρχίσεις να αναγνωρίζεσαι τουλάχιστον από τον χώρο σου...Από εκεί και έπειτα  αν είσαι πάνω από όλα σωστό παιδί έρχονται και τα μέσα τα οποία θα σε αναδείξουν στον κόσμο...

-Τόπο στα νιάτα η και πάλι το λένε οι γέροντες για να δικαιολογήσουν το άγχος τους να παραμένουν ως τα βαριά γεράματα στην εξουσία ?
Αυτό είναι το μοιραίο αποτέλεσμα της ζωής και του επαγγέλματος ....Η δουλειά του ηθοποιού είναι πολύ απαιτητική !!! Εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις  ....αυτό αναγκαστικά συμβαινει!!!
-Η ελπίδα βρίσκεται στους νέους..Είναι έτοιμοι ?
- Η ελπίδα βρίσκεται στους νέους...δεν ξέρω για τους υπόλοιπους ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΤΟΙΜΗ!!!