15 Ιουν 2015

2,3 εκατ. για να ξεδιψάσουν τα άνυδρα νησιά του Αιγαίου

O υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Στάθακης υπέγραψε σύμβαση με τον κ. Χρήστο Ηλιακίδη, νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΙΝ.Ε. για τη μεταφορά και παράδοση πόσιμου νερού σε δεξαμενές των Δήμων άνυδρων νησιών στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.
Για την ανάθεση του έργου θα δοθεί το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ. Το πόσιμο νερό θα μεταφερθεί με υδροφόρα πλοία σε Αγαθονήσι, Λειψούς, Λέρο, Μεγίστη, Πάτμο, Αμοργό, Δονούσα, Ηρακλειά, Κίμωλο και Σύμη.
Η μεταφορά του πόσιμου νερού στα νησιά του Νομού Κυκλάδων θα γίνεται με υδροφόρα πλοία, βασικά από το δίκτυο της Ε.ΥΔ.Α.Π. στην Αττική (Λαύριο).
Η μεταφορά και παράδοση του πόσιμου νερού στις δεξαμενές των Ο.Τ.Α. των άνυδρων νησιών του Νομού Δωδεκανήσου θα γίνεται με υδροφόρα πλοία, βασικά από τις γεωτρήσεις που ευρίσκονται στη περιοχή “Κάλαθος” (περιοχή παλαιού αεροδρομίου νήσου Ρόδου).
Για τους μήνες εκείνους για τους οποίους οι προς μεταφορά ποσότητες είναι ολιγότερες των 30.000 κ.μ, τότε απαιτείται η δρομολόγηση ενός μόνο υδροφόρου πλοίου. Σε περίπτωση κατά την οποία οι προς μεταφορά μηνιαίες ποσότητες κυμαίνονται μεταξύ 30.000 και 60.000 κ.μ, τότε απαιτείται η δρομολόγηση δύο υδροφόρων πλοίων, ενώ σε περίπτωση που οι μηνιαίες ποσότητες υπερβαίνουν τις 80.000 κ.μ, απαιτείται η δρομολόγηση τριών υδροφόρων πλοίων.
Ένα επιπλέον πλοίο θα υπάρχει σε κάθε περίπτωση και σε πλήρη ετοιμότητα σε περίπτωση βλάβης ή ζημίας ενός εκ των ενεργών πλοίων για αντικατάστασή του.Η παραλαβή των ποσοτήτων νερού που θα μεταφέρονται συνολικά στα άνυδρα νησιά των Νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων γίνεται από τριμελή Κεντρική Επιτροπή Παραλαβής, η οποία εδρεύει στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη και συγκροτείται από υπαλλήλους της.
Η παραλαβή των ποσοτήτων νερού που θα παραδίδονται στα άνυδρα νησιά γίνεται από τριμελείς κατά τόπους επιτροπές (βοηθητικές) , οι οποίες συνεπικουρούν το έργο της Κεντρικής Επιτροπής Παραλαβής και οι οποίες ορίζονται με αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου καθορίζεται επίσης και ο τρόπος λειτουργίας αυτών.
Η αμοιβή του Αναδόχου για την μεταφορά και παράδοση ποσίμου ύδατος στα άνυδρα νησιά των Νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων ορίζεται στην τιμή των δέκα Ευρώ και σαράντα λεπτών (10,4 ευρώ) ανά κυβικό μέτρο πόσιμου νερού, πλέον ΦΠΑ 23%.
Για την μη παράδοση νερού ή παράδοση λιγότερης ποσότητας νερού από τις παραγγελθείσες, από μία μέχρι τρεις ημέρες καθυστέρησης από την προγραμματισμένη μέρα, θα επιβάλλεται στον Ανάδοχο ρήτρα 1.000 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης, από την 4η μέρα μέχρι την 10η 2.000 ευρώ για κάθε μέρα καθυστέρησης, και μετά την 10η μέρα η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής δικαιούται να καταγγείλει τη σύμβαση, να κηρύξει έκπτωτο τον Ανάδοχο χωρίς άλλη διατύπωση με συνέπεια την κατάπτωση της εγγυητ ικής επιστολής καλής εκτέλεσης υπέρ αυτής.
Πηγή: tornownews.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...