19 Ιουν 2015

Οριστική η έκπτωση της ΝΕΛ από τις Κυκλάδες

Έχασε τις δυο επιδοτούμενες ενδοκυκλαδικές γραμμές η ναυτιλιακή εταιρεία ΝΕΛ καθώς την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας υπέγραψε, άρα υιοθέτησε την γνωμοδοτική πρόταση που έκανε την Πέμπτη το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ)με την οποία κατά πλειοψηφία ζητούσε να κηρυχθεί έκπτωτη η ΝΕΛ από τις δυο γραμμές.
Τις επόμενες μέρες θα αποσταλεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) για άμεση ανάθεση των δυο γραμμών για τρεις μήνες σε ακτοπλοϊκές εταιρείες που τα πλοία τους έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτό που εκτελούσε τα δρομολόγια και στη συνέχεια θα γίνει επαναπροκήρυξη των γραμμών.
Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η ναυτιλιακή εταιρεία Hellenic Seaways ο διευθύνων σύμβουλος της Αντώνης Αγαπητός είχε αναφέρει ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις συγκεκριμένες γραμμές.
Μετά την εξέλιξη αυτή η ΝΕΛ έχασε όλες τις επιδοτούμενες-άγονες γραμμές που είχε καθώς λίγο καιρό πριν είχε κηρυχτεί έκπτωτη από τη γραμμή Λαύριο-Λήμνος-Αγιος Ευστράτιος και τον περασμένο Σεπτέμβριο από γραμμή του Β.Αιγαίου. Το μεγάλο πρόβλημα πλέον είναι τι θα γίνει με τους απλήρωτους ναυτικούς της εταιρείας οι οποίοι εδώ και μήνες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.
Στο μεταξύ την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της ΝΕΛ που παραβρέθηκε στο ΣΑΣ έκανε γνωστό ότι παραιτήθηκε από το ΔΣ της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Αβραντίνης και στην εταιρεία θα μπουν πλέον νέοι επενδυτές ζητώντας μάλιστα από τα μέλη του Συμβουλίου να μην την κηρύξουν έκπτωτη από τις γραμμές και να της δώσουν μια μικρή παράταση.
Πηγή : http://www.efsyn.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...