11 Ιουν 2015

Πρώτη φορά στην Ελλάδα: Το top 10 που δεν πρέπει να χάσεις

Το lonely planet προτείνει στους «αρχάριους», στους για πρώτη φορά επισκέπτες της Ελλάδας, τις 10 top εμπειρίες. Μία πρόταση αληθινής γνωριμίας με την Ελλάδα.

Παραλίες με κρυστάλλινα νερά και το φως του ήλιου να παίζει στα κύματα, αλλά και εξαιρετικοί αρχαιολογικοί χώροι.
Η Ελλάδα μοιάζει -εξορισμού- σα να έχει βγει από τουριστική καμπάνια.
Αλλά πώς να προσεγγίσει κανείς αυτή την «τεράστια χώρα» με τα τόσα νησιά -ένα για κάθε γούστο- και τις αρχαιότητες, σε ένα τοπίο που μοιάζει με χάρτη του δυτικού πολιτισμού;
Το lonely planet προτείνει στους «αρχάριους», στους για πρώτη φορά επισκέπτες της Ελλάδας, τις 10 top εμπειρίες. 


Αρχαία Ελλάδα

Το απόλυτο must είναι βεβαίως, η Ακρόπολη των Αθηνών και ο Παρθενώνας. Η «οδηγία» αφορά στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης, αλλά και στον περίπατο μέχρι την Αρχαία Αγορά -με ειδική μνεία στον Σωκράτη- στον ναό του Ολυμπίου Διός και στην Πύλη του Αδριανού.


Μοναστηράκι και Πλάκα

Η αγορά του Μοναστηρακίου, τα κιόσκια που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, εκεί όπου μπορεί κανείς να βρει σουβενίρ, ρούχα, δερμάτινα, κοσμήματα, αντίκες, η Πλάκα με τα στενά της, αλλά και η πλατεία Αβησσυνίας με τα παλιά έπιπλα και τα καφενεδάκια της.

Η «κουλτούρα» του καφέ

Στις top εμπειρίες που οπωσδήποτε αξίζει να απολαύσει ο για πρώτη φορά ταξιδιώτης στην Ελλάδα, είναι και η «κουλτούρα» του καφέ.
Το άρθρο αναφέρεται στην τεμπέλικη, απολαυστική διάθεση με την οποία οι Έλληνες απολαμβάνουν το καφεδάκι τους και προτείνει ένα από τα (πολύ ωραία) καφέ στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο κέντρο της Αθήνας.


Σαντορίνη – Θήρα

Πηγαίνοντας στη Σαντορίνη, ίσως ο επισκέπτης θυμηθεί τον λόγο για τον οποίον πήρε την απόφαση να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Ίσως ήταν μία καρτ -ποστάλ της Σαντορίνης.
Η Σαντορίνη είναι «μπλοκαρισμένη» τους θερινούς μήνες από τις χιλιάδες των τουριστών, αλλά τον υπόλοιπο καιρό είναι ήρεμη.
Βρείτε μία παραλία που σας αρέσει -μαύρη, λευκή, κόκκινη- για το μπάνιο σας, παροτρύνει το άρθρο και διαλέξτε ένα καλό σημείο για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα στη Θήρα.


Μύκονος και Δήλος

Η Μύκονος είναι το νησί των 24ωρων πάρτι, γράφει το δημοσίευμα, που αναφέρεται στις διάσημες παραλίες, Paradise και Super Paradise και στα δρομάκια της Χώρας (σημειώνοντας ότι επικρατεί το αδιαχώρητο).
Δίπλα ωστόσο, στη Μύκονο, είναι η Δήλος, ένα από τα πιο σημαντικά ως προς την ιστορική σημασία του, νησιά, γενέτειρα των δίδυμων θεών, Απόλλωνα και Αρτεμη.


Κυκλάδες: Από νησί σε νησί

Ένα τουρ στις πανέρμοφες Κυκλάδες, ένα πέρασμα από νησί σε νησί, με ιδιαίτερη αναφορά στη Μήλο, τη Σίφνο, τη Σέριφο, τη Νάξο, προτείνει το lonely planet.


Ύδρα

Κι αν ο χρόνος που έχετε στη διάθεση σας είναι περιορισμένος και δεν σας επιτρέπει να γυρίσετε τις Κυκλάδες, μία καλή πρόταση είναι να επισκεφθείτε την Ύδρα, το μικρό νησί που βρίσκεται στον Σαρωνικό, σε μικρή απόσταση από τον Πειραιά.
Το άρθρο αναφέρεται στους διάσημους φίλους του νησιού που περνούν εκεί τα καλοκαίρια τους -καλλιτλέχνες, συγγραφείς, ζωγράφους- αλλά στα γαϊδουράκια του νησιού στο οποίο απαγορεύονται τα αυτοκίνητα.


Φεστιβάλ

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου -με αναφορά στο ρωμαϊκό Ηρώδειο και στο εξίσου διάσημο ανά τον κόσμο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου- , αλλά και και προτάσεις για άλλες διοργανώσεις, όχι μόνο κατά τη θερινή περίοδο (όπως το Καρναβάλι της Πάτρας).


Το γεύμα (που κρατάει πολύ)

Δεν μπορείτε να ισχυριστείτε ότι γνωρίσατε τον ελληνικό τρόπο ζωής, ειδικά το καλοκαίρι, εάν δεν έχετε πάρει το μεσημεριανό ή το βραδινό σας, σε ένα μεγάλο τραπέζι, στρωμένο για την οικογένεια και τους φίλους, ειδικά σε ψαροταβέρνα πλάι στο κύμα.
Το άρθρο παραθέτει χαρακτηριστικά ελληνικά πιάτα, αναφέρεται στο «τραπέζι» που τραβάει σε μάκρος και προτείνει τη Λέσβο,την Κέρκυρα, την Κρήτη και την Τήνο.


Παραλίες 

Τί θα ήταν ένα ταξίδι στην Ελλάδα χωρίς την εμπειρία της θάλασσας; Κεφαλλονιά, Πάρος, Λευκάδα, η μικρή Κύθνος, με άμμο, λευκά βότσαλα και υπέροχα νερά, καταλήγει το δημοσίευμα.
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...