26 Ιουν 2015

"Φτωχός συγγενής" το Νότιο Αιγαίο...

«Τι φιλοδοξίες να έχουμε με ένα τέτοιο ποσο;» αναρωτήθηκε ο Περιφερειάρχης εννοώντας τα 168 εκατ. ευρώ(84 από Ευρώπη και άλλο τόσα εγχώρια), που προβλέπονται για τα νησιά μας τα επόμενα χρόνια. Αν αναλογιστεί κανείς μάλιστα ότι το συνολικό ποσό που παίρνει η Ελλάδα ανέρχεται στα 20,9 δισ. γίνεται εύκολα κατανοητό ότι το Νότιο Αιγαίο παίρνει… ψίχουλα.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε επίσης ότι «το διακύβευμα είναι υψηλό σε πολλούς τομείς και οι πόροι που θα διαχειριστούμε είναι ένα στοίχημα επιβίωσης. Οπωσδήποτε δεν μπορούν να καλύψουν της ανάγκες του Νοτίου Αιγαίου, όμως πρέπει να φέρουμε αποτελέσματα».
Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών ο εκπρόσωπός του και γενικός διευθυντής ΕΣΠΑ Γιάννης Φίρμπας επισήμανε ότι είναι αναγκαία η εφαρμογή των προγραμμάτων για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Παραδέχτηκε επίσης ότι τα 168 εκατ. ευρώ μόνο ικανοποιητικό ποσό δεν μπορεί να θεωρηθεί, ενώ είπε ακόμα ότι πρέπει να εξασφαλίζεται η διαφάνεια και αντικειμενικότητα των επιλογών.
Από την πλευρά των Δήμων το «παρών» έδωσε ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός που μεταξύ άλλων τόνισε ότι η νέα προγραμματική περίοδος για το Νότιο Αιγαίο δεν πρέπει να πάει χαμένη. Επίσης υποστήριξε ότι παρά τον χαμηλό προϋπολογισμό το γεγονός ότι η χρηματοδότηση είναι 50-50 (Ευρώπη – Ελλάδα) δίνει δυνατότητες.
Στη συνέχεια υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας ανέλυσαν όλους τους τομείς του Επιχειρησιακού Προγράμματος ενώ στο τέλος της συνεδρίασης τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης έκαναν τις τοποθετήσεις τους και υπέβαλαν ερωτήσεις.
logotypos.gr Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...