13 Ιουν 2015

Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Δοίκησης: Καταγγελίες για απλήρωτη εργασία στη Σύρο

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου καταγγέλλει την κατάφωρη παραβίαση από την εργοδοσία, της υποχρέωσης για την καταβολή των νόμιμων δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους, φαινόμενο που παίρνει διαστάσεις:
Οι εργαζόμενοι στο Νεώριο, απλήρωτοι από τον Ιανουάριο, βρίσκονται σε απεργία από τις 20/04/2015, ενώ η εργοδοσία τους εμπαίζει με ψεύτικες υποσχέσεις και εκβιασμούς. Στις ανακοινώσεις της Διεύθυνσης του Ναυπηγείου, επί της ουσίας εκφράζεται η “καλή” θέληση της εργοδοσίας να «αφήσει κάτι» και για τους μισθούς των εργαζομένων, μόλις, φυσικά, τακτοποιήσει όλες τις άλλες εκκρεμότητες της επιχείρησης.
Οι καθαρίστριες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ( υπηρεσίες Σύρου) είναι απλήρωτες εδώ και 3 μήνες από τον ιδιώτη-εργολάβο που έχει αναλάβει την καθαριότητα στον φορέα. Ο εργολάβος, που ως “μεσάζοντας” καρπώνεται τα μισά χρήματα του προϋπολογισμένου ποσού για τις υπηρεσίες που προσφέρει, (ποιες άραγε… γιατί οι μόνες υπηρεσίες που προσφέρει είναι μέσω των εργαζομένων του), δεν πληρώνει ούτε καν τον νόμιμο μισθό - χαρτζιλίκι. Ο ίδιος εργολάβος έχει αναλάβει την καθαριότητα και σε άλλους φορείς του Δημοσίου, παρέχοντας τις ίδιες ανεξαιρέτως «άριστες» συνθήκες εργασίας. Όπως ακριβώς μας υπόσχονται λοιπόν: οι ιδιώτες θα «εξυγιάνουν» το δημόσιο και θα φέρουν την “ανάπτυξη”, πεθαίνοντας τον εργαζόμενο.
Οι καθαρίστριες/ες των σχολείων και οι σχολικοί τροχονόμοι είναι απλήρωτοι από τον Ιανουάριο. Οι σχολικές επιτροπές ακόμα περιμένουν τα χρήματα από το Υπουργείο Παιδείας για να καταβάλλουν τους “παχυλούς” μισθούς των 100-150 € τον μήνα σε κάθε εργαζόμενο. Έτσι αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι-φύλακες της υγείας και της ασφάλειας των παιδιών μας.
Η πολιτική του λιγότερου και “φθηνότερου” κράτους, χέρι - χέρι με την πολιτική του κέρδους και της “ανταγωνιστικότητας” , εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο εργοδότης.
Αυτά αποτελούν τρία μόνο από τα πολλά παραδείγματα εκμετάλλευσης των εργαζομένων στο όμορφο νησί της Σύρου.
Εμείς οι εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου δηλώνουμε πως:Κανένας από εμάς δεν δουλεύει από χόμπυ. Δουλεύουμε για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Είναι ντροπή σε ένα κράτος δικαίου να χρειάζεται οι εργαζόμενοι να αγωνίζονται για το πιο αυτονόητο δικαίωμα τους να πληρώνονται για την εργασία που παρέχουν! Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση των παραπάνω αναφερόμενων αδικιών.
Απαιτούμε να δουλεύουμε χωρίς τον τρόμο του αφεντικού, που θα μας «τιμωρήσει» αν ζητήσουμε τα δεδουλευμένα μας.
Αγωνιζόμαστε, ώστε κανείς να μην καθαρίζει τα σχολεία και τα γραφεία μας από φιλότιμο, αλλά όλοι οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν, τουλάχιστο, τα κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.
Συμμετοχή στα συλλαλητήρια ενάντια στα μνημόνια διαρκείας
Όλοι στις κατά τόπους συγκεντρώσεις !
Για την Σύρο, συγκέντρωση έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Λιμάνι) 7:30 μμ
  • Ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ανταποκρινόμενος στο σχετικό κάλεσμα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας ( ΟΣΕΑΔΕ), συμμετέχει στα συλλαλητήρια της 11ης Ιουνίου 2015 μαζί με όλα τα σωματεία και τις εργατικές ενώσεις που αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική των μνημονίων.
    Η υπό διαπραγμάτευση νέα συμφωνία – μνημόνιο όπως δείχνουν και η συζήτηση που έγινε στη βουλή (5 Ιούνη ) σε επίπεδο αρχηγών των κομμάτων , αλλά και η «διαρροή» των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, θα περιλαμβάνει νέα επώδυνα - αντιλαϊκά μέτρα, μαζί με την διατήρηση του συνόλου των εφαρμοστικών νόμων των προηγούμενων μνημονίων : Ετοιμάζεται νέα επέλαση στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά δικαιώματα, τις συλλογικές συμβάσεις, νέα φορολογικά βάρη - ένταση της φορολογίας για λαϊκά και μεσαία στρώματα. Διατηρούνται όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγουμένων μνημονίων που τσάκισαν λαϊκά και εργασιακά δικαιώματα. Παραμένουν σε ισχύ όλες οι κατευθύνσεις για το «φτηνό και ευέλικτο κράτος», της κινητικότητας, της αξιολόγησης, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της φοροληστείας, ενώ οι εργαζόμενοι καλούνται ( ;) να επιλέξουν πόσα επιπλέον θα χάσουν .
    Η παγίωση της φτώχειας δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»!
    Μια συμφωνία που θα τσακίζει παραπέρα τη ζωή των εργαζομένων δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»! Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Έχουμε πείρα, χορτάσαμε από πολιτικές που υπόσχονταν το «μικρότερο κακό». Δεν διαπραγματευόμαστε τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα για τα οποία οι εργαζόμενοι μάτωσαν για δεκαετίες !
    Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα!
    Καμιά διαπραγμάτευση για το σε ποιο ποσοστό θα συνεχιστεί η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τα εκατομμύρια των ανέργων, η παράδοση στους ιδιώτες της υγείας , της παιδείας , των υποδομών.
    Καμιά διαπραγμάτευση πίσω από την πλήρη κάλυψη όλων όσων έχασαν οι εργαζόμενοι τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Δεν μπορεί στο όνομα του ληστρικού χρέους να συνεχίζεται η θυσία των δικαιωμάτων και των αναγκών της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας
    Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν εμπειρία από το που οδηγούν οι “διαπραγματεύσεις” με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους άλλους «προστάτες».
    Μόνο με οργανωμένο λαό και ισχυρό λαϊκό εργατικό κίνημα στο προσκήνιο μπορούν να υπάρξουν νίκες και πραγματική ανατροπή προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Καμιά ανάθεση, καμιά αυταπάτη, ο λαός στο προσκήνιο για να την ανατροπή της σύγχρονης βαρβαρότητας.
    Σε συνέχεια των αποφάσεων αλλά και των αγώνων του συλλόγου μας που μετρά περισσότερες από ογδόντα ημέρες απεργίας τα προηγούμενα χρόνια των μνημονίων, απαιτούμε :
    • Καμιά διαπραγμάτευση με τους σφαγείς των δικαιωμάτων μας.
    • Κάλυψη όλων των απωλειών των λαϊκών στρωμάτων.
    • Καμιά αναγνώριση χρέους - Μονομερής διαγραφή τώρα.
    • Άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων και νόμων.
    • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν και για όλους υγεία – παιδεία – πρόνοια.
    • Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας με καθολική ισχύ νόμου.
    • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...