16 Ιουν 2015

«Ένα εστιατόριο γεμάτο αναμνήσεις Ταχυδρομείο Σέριφος»

Τα ταχυδρομεία πάντα έπαιζαν εξέχοντα ρόλο στις τοπικές κοινωνίες απανταχού στον κόσμο. Κόμβοι επικοινωνίας, ίσως οι πιο σημαντικοί έλλειψη κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών, οι άνθρωποι πάντα τα επισκέπτονταν για να ανταλλάξουν πληροφορίες και συναισθήματα εξ αποστάσεως. Χωρίς εικόνα, χωρίς ήχο. Μόνο με φαντασία. Ήταν το Μέσο.
20150601_185618[1]
Αυτό , σε συνδυασμό με την αγάπη για τον τόπο ώθησε την ομάδα του «Ταχυδρομείο Σέριφος», έναν χρόνο πριν, να αναβιώσει το Παλιό Ταχυδρομείο Σερίφου και να χαρίσει στους επισκέπτες του νησιού μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία. Σε ένα μικρό χώρο μόλις 30 τ.μ. , στην είσοδο της Κάτω Χώρας, οι τουρίστες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τον Μύθο. Τον Μύθο του Παλιού Ταχυδρομείου και την αίσθηση ότι βρίσκονται σε χώρο και χρόνο παγωμένο, με θέα το έργο των σκαρφαλωμένων σπιτιών στο βράχο της Πάνω Χώρας.
Το μικρό αυτό εστιατόριο, ένα από τα μικρότερα στον κόσμο , με μόλις 8 τραπέζια, προσφέρει λίγα αλλά σπάνια πιάτα ελληνικής γαστρονομικής υφής, συνδυασμένα με ξεχωριστές ελληνικές ετικέτες κρασιών.
20150612_182601[1]
Ο υπεύθυνος του εστιατόριου Μάριος Λιβάνιος εξηγεί ότι οι δυσκολίες στους καιρούς μας για μια τέτοια επιχείρηση είναι πολλές και ιδιαίτερες, αλλά η… διάθεση πολλή περισσότερη. Ενδεικτικά, τονίζει, πως ο άνεμος στο ψήλο αυτό σημείο του νησιού, η μικρή τουριστική σεζόν, και το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία δεν στηρίζει τίποτα διαφορετικό λόγω φόβου, είναι οι κυριότεροι ανασταλτικοί παράγοντες για ένα τέτοιο εγχείρημα.
IMG_0588
Από την άλλη η διάθεση για κάτι καινούριο στη Σέριφο, ιδίως σε ένα σημείο που έχει ερημώσει εδώ και 40 χρόνια, η υγεία – ψυχική και σωματική – που σου χαρίζει ο μικρός αυτός κυκλαδίτικος παράδεισος, σε κάνουν να ξεχάσεις τα πάντα. Επιπλέον το γεγονός ότι δίνεις την ευκαιρία σε έναν τουρίστα να διεισδύσει σε έναν μύθο και να απολαύσει ένα πιάτο και ένα ποτήρι κρασί γεμάτα Ελλάδα, σου δίνει δύναμη για τη συνέχεια.
20150531_160238[1]
Κλείνοντας, ο Μάριος σας προσκαλεί αυτό το καλοκαίρι στον πιο όμορφο από τους κυκλαδίτικους παραδείσους, και σας υπενθυμίζει να ζήσετε από κοντά το Μύθο του Ταχυδρομείου.
20150601_185638[1]
Δείτε τη σελίδα του Ταχυδρομείου στο facebook: https://www.facebook.com/taxydromeion.serifos?fref=tsΠηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...