2 Ιουν 2015

Συσσίτιο με ψωμί στο Νεώριο Κ

Ενώ η απεργία των εργαζομένων συνεχίζεται στο ναυπηγείο της Σύρου, ξεκίνησε ήδη η διανομή ψωμιού σε όλους όσοι έχουν ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης.
 
Χωρίς κανένα από τα δύο μέρη να κάνει πίσω (εργοδοσία -  σωματείο) δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι απεργοί που στερούνται ακόμη και τον άρτον τον επιούσιον αφού –πέραν των οφειλομένων δεδουλευμένων- τώρα στερούνται και τα μεροκάματα τόσων ημερών, όσο δηλαδή διαρκεί η απεργιακή κινητοποίηση.
Έτσι αποφασίστηκε από πλευράς σωματείου η διανομή άρτου, προκειμένου να μην στερηθούν αυτό το βασικό αγαθό οι έχοντες απόλυτα ανάγκη, ενώ όλοι αναμένουν τα αποτελέσματα και τις εξελίξεις τις αμέσως προσεχείς ημέρες αφού Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση (αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης), Δήμος Σύρου Ερμούπολης  (δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός) και Επιμελητήριο Κυκλάδων (πρόεδρος Γιάννης Ρούσσος) καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή» μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων και να επαναλειτουργήσει το ναυπηγείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται στη Σύρο  ο πρόεδρος του Ομίλου  Νίκος Ταβουλάρης για να παραστεί, μαζί με τον πρόεδρο του Νεωρίου Κώστα Κοκκάλα και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Στεφάνου, σε κοινή σύσκεψη με τους τρεις φορείς και πιθανόν εκπρόσωπο από το το σωματείο, σε χώρο εκτός Νεωρίου, προκειμένου να βρεθεί λύση.
Εξάλλου, μια προτροπή  του κ. Ταβουλάρη, να φύγει από την είσοδο του ναυπηγείου το πανό με τις λέξεις ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ, φαίνεται ότι έτυχε αποδοχής, αφού ήδη το πανό έχει απομακρυνθεί.
Πηγή : http://www.logotypos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...