27 Σεπ 2015

Κενά Κυκλάδων: 108 δάσκαλοι, 40 νηπιαγωγοί, 85 ειδικοτήτων, 30 τμήματα ένταξης

Με τους διορισμούς των αναπληρωτών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας κοροϊδεύει την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα και συνεχίζει την καταστροφή του δημόσιου σχολείου. Προσέλαβε περίπου τους μισούς από τα υφιστάμενα κενά στο Νομό Κυκλάδων , μόνο για δασκάλους τάξης και νηπιαγωγούς.
Αφαιρώντας τους διορισμούς αναπληρωτών που έγιναν  στις 25/9 παραμένουν:
    • 108 κενά δασκάλων και 40 κενά νηπιαγωγών, 85 κενά ειδικοτήτων και 30 θέσεις εκπαιδευτικών στα τμήματα ένταξης.
    • για παράλληλη στήριξη το Υπ. Παιδείας σχεδιάζει προσλήψεις το Δεκέμβρη!!!
Ενώ ο Σεπτέμβρης φτάνει στο τέλος του και τα σχολεία Π.Ε. στις Κυκλάδες βρίσκονται σε διάλυση με κενά χωρίς προηγούμενο, το υπουργείο έκανε την Παρασκευή 25/9 τους πολυπόθητους διορισμούς αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών. Μόνο που παρά τα μεγάλα λόγια του νέου Υπουργού και της αναπληρώτριας υπουργού υπεύθυνης για την Π.Ε. και Δ.Ε. για άμεση κάλυψη των κενών, ο θησαυρός αποδείχτηκε άνθρακας!
Και το χειρότερο: τη στιγμή που αποκρύπτουν την πραγματική εικόνα των κενών στα σχολεία  αναφέρουν ως προτεραιότητα τους την “ αξιολόγηση των σχολικών δομών” (!) σε σχολεία που δεν μπορούν απλά να λειτουργήσουν . Το πιθανότερο είναι ότι τα ολοήμερα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και τον Οκτώβριο διότι έγιναν μόλις 3 προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ σε όλο το νομό, δυσχεραίνοντας αφάνταστα το σχεδιασμό της εργατικής οικογένειας.
Παρά το γεγονός ότι τα σχολεία βρίσκονται στο κόκκινο το υπουργείο συνεχίζει τον ίδιο ράθυμο βηματισμό στην κάλυψη των κενών. Αντί - σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου - να διορίσει  αναπληρωτές για να καλύψει σε μία φάση όλα τα κενά ακολουθεί το σχεδιασμό του καλοκαιριού και σαν να μην τρέχει τίποτα, διορίζει την Α΄ φάση 25/9 μόνο δασκάλους τάξης και νηπιαγωγούς και μάλιστα τους μισούς από όσους λείπουν και αφήνει για αργότερα όλους τους υπόλοιπους!!!
Συμπερασματικά : Έχουμε χάσει πάνω από ένα μήνα πολύτιμου διδακτικού χρόνου, θυσία στο βωμό της επιβολής των περικοπών των Μνημονίων. Η κατάσταση αυτή είναι συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης προκειμένου να εφαρμόσει το Μνημόνιο 3 στο σχολείο. Η τακτική των προσλήψεων αναπληρωτών σε πολλές φάσεις με σημαντική χρονική απόσταση της μιας από την άλλη και η πλήρης αδιαφορία για τον πολύτιμο διδακτικό χρόνο που χάνεται θα έχουν ως συνέπεια να χαθεί, για πολλά παιδιά, διδακτικά και ο Οκτώβριος.  
Σαν αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ , εκφράζοντας και την θέληση των αναπληρωτών που ήδη εξ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών παραμένουν για μια ακόμη χρονιά αδιόριστοι παρά τις παραπλανητικές υποσχέσεις παλαιών και νέων κυβερνήσεων, έχοντας ήδη χάσει σχεδόν ένα μήνα εργασίας, απαιτούμε η οριστική τοποθέτηση των αναπληρωτών να πραγματοποιηθεί με βάση τα ισχύοντα κριτήρια και μέσα από τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ, με απόλυτη διαφάνεια. Απαιτούμε την ανακοίνωση όλων των κενών, όπως προβλέπει ο νόμος και την τήρηση του κατοχυρωμένου δικαιώματος τοποθέτησης των αναπληρωτών συναδέλφων με βάση τη δήλωσή τους και τα μόριά  τους.
Πηγή : http://cyclades24.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...