13 Σεπ 2015

Η Σέριφος στην 8η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων

Εξι αρχιτεκτονικά έργο από Άνδρο, Κέα, Σέριφο, Σύρο και Τήνο θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι επισκέπτες της 8ης Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, η οποία εγκαινιάζεται το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής. Στόχος των εκδηλώσεων της Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων είναι η συγκέντρωση ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος των δραστηριοτήτων των νέων αρχιτεκτόνων, η ανάδειξη νέων δημιουργών και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής σκέψης και την παραγωγή αρχιτεκτονικού έργου στην Ελλάδα σήμερα.

 Στο διαγωνισμό που προκήρυξε το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής έγιναν δεκτές συμμετοχές αρχιτεκτόνων ηλικίας έως και 45 ετών που αφορούν σε υλοποιημένα έργα και μη υλοποιημένες προτάσεις, υπό τον όρον ότι αντιστοιχούν σε πραγματικές αναθέσεις μελετών (περιλαμβανομένων και έργων που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς). Η επιλογή των προτάσεων που θα εκτεθούν, έγινε από τους αρχιτέκτονες: Ανδρέα Γιακουμακάτο, Δημήτρη Ησαΐα, Μιχάλη Μανιδάκη, Κώστα Μωραΐτη και Διονύση Σοτοβίκη. Τα επιλεγμένα έργα θα εκτεθούν και θα δημοσιευθούν αναλυτικά σε σχετικό κατάλογο που θα εκδώσει το ΕΙΑ. Ο κατάλογος θα περιέχει το σκεπτικό της επιτροπής επιλογής όπως και –πιο συνοπτικά– το σύνολο των υποβληθέντων έργων. Παράλληλα, στον χώρο της έκθεσης θα οργανωθεί ημερίδα, με προσκεκλημένους εισηγητές με στόχο την κριτική αποτίμηση του συνόλου των έργων.Η έκθεση θα διαρκέσει έως τον Νοέμβριο του 2015. Την επιμέλεια και το σχεδιασμό της 8ης Biennale έχει αναλάβει η αρχιτέκτων Νάντια Κούλα.


 Τα διακεκριμένα έργα από τις Κυκλάδες 

Ανάμεσα στις 59 αρχιτεκτονικές προτάσεις που έχουν επιλεγεί βρίσκονται τα έργα: «Ξερολιθιά» - Παραδοσιακή εξοχική κατοικία στη Σέριφο του Γιώργου Σινά, «Κατοικία στο «Βώλαξ» Τήνου» του Αριστείδη Σ. Ντάλα, «Κατοικία στην Κέα» των Μαρίνας Στασινοπούλου και Κωνστάντιου Δασκαλάκη, «Μικρή κατοικία στο Βροντάδο Σύρου» των Αλέξανδρου Γερούση και της Κατίτας Χρυσανθοπούλου, «Θερινές κατοικίες στις Κυκλάδες» - Σύρος των: Block 722+, Σωτήρη Τσέργα και Κάτιας Μαργαρίτογλου και «Εξοχική διπλοκατοικία με ξενώνα και θέατρο στην Άνδρο» των doxiadis+, Θωμά Δοξιάδη, Ira Vonderthann, Άρι Πέτρου, Αλεξίας Καρακάση, Μαρίνας Αντσακλή, Διονυσίας Λιβέρη και Αγγελικής Μαθιουδάκη
 Πηγή : http://www.koinignomi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...