25 Σεπ 2015

Tο 13ο διεθνές συνέδριο εναλλακτικού τουρισμού, ΥΠΕΡΙΑ 2015 στην Αμοργό

Ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Θολαρίων Αμοργού και το Aegialis Hotel & Spa διοργανώνουν για 13η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης,  Διατήρησης & Προστασίας της Φυσικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Στόχος του Συνεδρίου είναι η προβολή της φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού της Αμοργού, η ανταλλαγή ιδεών για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η παρουσίαση και προώθηση έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί. Στο πλαίσιο αυτό, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Συνέδριο.
Το φετινό κεντρικό θέμα είναι « Αμοργος: Μονοπατια από το Παρελθόν στο Μέλλον. Κοινωνικοοικονομικές,πολιτιστικές και περιβαλλοντικές προοπτικές.» με επιμέρους θέματα:
Τα τοπικά προϊόντα της Αμοργού
Δίκτυο Πεζοπορίας Αμοργού: τα οφέλη της πιο οικονομικής επένδυσης στον τομέα του τουρισμού
Ίδρυμα Βελανιδιά: Εμπνεόμενοι από το παρελθόν, δημιουργούμε προοπτικές για την προστασία και αναβάθμιση του οικοσυστήματος του νησιού
Τουρισμός για άτομα με ειδικές ανάγκες
Η διάδοση της Ελληνικής Λαογραφίας
Ξερολιθιές: Παραδοσιακά δομικά στοιχεία του νησιωτικού τοπίου
Natura 2000 – Αειφόρος διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών
Διαδικασίες ένταξης του μοναστηριού της Χοζοβιώτισσας της Αμοργού στη λίστα των πολιτιστικών μνημείων της UNESCO
Κατά τη διάρκεια του ΥΠΕΡΙΑ 2015, θα πραγματοποιηθεί το 6o Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού.
Οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε βράδυ από τις 20.00, στο Aegialis Hotel & Spa, ακριβώς μετά από την ωριαία προβολή του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους.
Όλες οι απογευματινές προβολές και συνεδριάσεις είναι ανοιχτές στο κοινό ώστε τόσο οι κάτοικοι της Αμοργού όσο και οι επισκέπτες να μπορέσουν να συμμετάσχουν και να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού.
Η γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική. Υπάρχει μία συμβολική επιβάρυνση 50€ ανά άτομο, για κάλυψη φορολογικών εξόδων. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει διαμονή για 5 βραδιές, όλες τις μεταφορές και εκδρομές στο νησί, καθώς και την παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου, 30% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ελεύθερη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του «Λάλον Ύδωρ Spa» (σάουνα, χαμάμ, τζακούζι, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο) και 15% έκπτωση σε όλες τις θεραπείες Spa.
Αναχώρηση από τον Πειραιά για την Αιγιάλη την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου με το Blue Star στις 17.30. Αναχώρηση από την Αμοργό, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου με το Blue Star στις 06.00 από τα Κατάπολα.
Για επιπλέον πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα μας www.yperia.gr ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 22850 73393 και e-mail info@yperia.gr
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους
affiche3
Το Φεστιβάλ
Το Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους είναι μια ετήσια τετραήμερη εκδήλωση διοργανωμένη από τον Εξωραϊστικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Θολαρίων Αμοργού και το Aegialis Hotel & Spa.  Με καθημερινές προβολές, το φεστιβάλ διεξάγεται κατά τη διάρκεια των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου Πολιτισμού και Τουρισμού, ΥΠΕΡΙΑ.
Δημιουργήθηκε το 2010 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θολαρίων-Αιγιάλης με την ευκαιρία του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου Πολιτισμού και Τουρισμού, ΥΠΕΡΙΑ.
Βασικός σκοπός του Φεστιβάλ είναι να δημιουργήσει μια διεθνή πλατφόρμα για την ενίσχυση του παγκόσμιου τουρισμού μέσω οπτικοακουστικών μέσων. Κάθε χρόνο βραβεύει τις καλύτερες επιλογές ταινιών, ντοκιμαντέρ και δραστηριοτήτων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγχώριου και ξένου τουρισμού και την εφαρμογή «πράσινων» πρακτικών. Οι τουριστικές ταινίες αποτελούν μια καλή ευκαιρία να αναδειχθούν σημαντικά θέματα και να προβληθεί ο πολιτιστικός και περιβαλλοντικός πλούτος της κάθε περιοχής.
Το Φεστιβάλ στοχεύει:
Να συμβάλει στην ανάπτυξη του εγχώριου (πιο συγκεκριμένα στην Αμοργό και τις Κυκλάδες) και ξένου τουρισμού.
Να διαδώσει και να ενθαρρύνει την εφαρμογή «πράσινων» πρακτικών στον τουρισμό έχοντας υπ’ όψιν την ανάγκη για κοινωνική ευθύνη και βιώσιμη ανάπτυξη.
Να ενθαρρύνει την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους και να αναπτύξει πνεύμα φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα σε παραγωγούς από όλο τον κόσμο.
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...