7 Σεπ 2015

Οι Αμερικάνοι ...Με το SPD κατά Μέρκελ


Οδήγησε τον Μπαράκ Ομπάμα στην επανεκλογή του και τον Ντέιβιντ Κάμερον σε μια αιφνιδιαστική νίκη στις τελευταίες εκλογές. Επόμενη αποστολή του Τζιμ Μεσίνα είναι η νίκη των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών με αντίπαλο την Ανγκελα Μέρκελ

Η παντοδυναμία της Ανγκελα Μέρκελ στη γερμανική πολιτική σκηνή είναι αυτή τη στιγμή αδιαμφισβήτητη, όμως ο Αμερικανός Τζιμ Μεσίνα... προσγειώθηκε στο Βερολίνο με την αποστολή να κλονίσει το βάθρο της καγκελαρίου και να χαρίσει την επόμενη εκλογική νίκη στους Σοσιαλδημοκράτες. Το έργο μοιάζει τιτάνιο -ιδιαίτερα με την απουσία χαρισματικών προσωπικοτήτων στο στρατόπεδο του SPD- ωστόσο στο βιογραφικό του 45χρονου Αμερικανού μέχρι στιγμής δεν χωρούν οι ήττες. Ο Μεσίνα εργάστηκε επί χρόνια στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα και μάλιστα ήταν ο «αρχιτέκτονας» της προεκλογικής καμπάνιας του 2012, που επέτρεψε στον Αμερικανό πρόεδρο να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο. Μάλιστα ήταν εκείνος που βοήθησε σημαντικά τον Ομπάμα στην κόντρα του με τους Ρεπουμπλικάνους για τη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας. Υπηρέτησε στον Λευκό Οίκο ως αναπληρωτής προσωπάρχης, όπου απέκτησε τη φήμη του σκληρού, βίαιου και χολερικού ανθρώπου, που έσπερνε τον τρόμο στους υφισταμένους του. Προφανώς ανέπνευσαν με ανακούφιση όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει το πόστο του και να ασχοληθεί με το αγαπημένο του «άθλημα»: τις προεκλογικές εκστρατείες. Μετά τη δεύτερη νίκη Ομπάμα, ίδρυσε το δικό του γραφείο συμβούλων στην Ουάσιγκτον, το οποίο ανέλαβε να... ξελασπώσει τον Ντέιβιντ Κάμερον στις τελευταίες εκλογές και να του χαρίσει τη νίκη την τελευταία στιγμή.
Ειδικότητα του Μεσίνα είναι η συγκέντρωση στοιχείων, δεδομένων, η σωστή διαχείριση κονδυλίων και η καλή επικοινωνιακή στρατηγική των υποψηφίων που αναλαμβάνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξέρει να παίζει βρώμικα. Σε μια από τις πρώτες καμπάνιες που είχε εμπλακεί, το 2002, για το τότε αφεντικό του, τον γερουσιαστή Μαξ Μπόκους, δημιούργησε ένα τηλεοπτικό σποτ που παρουσίαζε τον αντίπαλο ως νεαρό άνδρα να προσφέρει συμβουλές ομορφιάς. Το σποτ άφηνε υπονοούμενα για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του αντιπάλου, υποχρεώνοντάς τον να παραιτηθεί από την κούρσα.
Στόχος οι νέοι ψηφοφόροι
Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες παρουσίασαν το νέο τους «απόκτημα» το περασμένο Σάββατο στο Βερολίνο και ο Μεσίνα είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τα μέλη για τις τακτικές που μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελός τους. Στόχος του θα είναι να προσελκύσει νέους ψηφοφόρους και θα συνεργαστεί με μια γερμανική εταιρεία για να δημιουργήσει μια σχετική τράπεζα δεδομένων. Το SPD δηλώνει ότι θα τον χρησιμοποιήσει στις επόμενες 4-5 εκλογικές αναμετρήσεις.
Πηγή : http://www.ethnos.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...