6 Φεβ 2016

«Μ’ ένα καλάμι αμοναχό» την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου στις 12.00

Εισήγηση του μουσικού Νίκου Κατριτζιδάκη στη Σέριφο,
την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι στο Γυμνάσιο – Λύκειο Σερίφου (Λιβάδι)
στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος «Μουσική για όλους»
Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Μουσική για Όλους», που απευθύνεται σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες και το οργανώνει ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας», με τη δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Περιλαμβάνει επιλεγμένες εισηγήσεις, σεμινάρια, συναυλίες, βιωματικά εργαστήρια, ανταλλαγές επισκέψεων ανάμεσα στους μαθητές των μουσικών εργαστηρίων και ταξίδια μαθητών από τα νησιά στην Αθήνα για παρακολούθηση συναυλιών και παραγωγών για παιδιά και νέους ακροατές. Θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2016.
Το πρόγραμμα ταξιδεύει σε έξι νησιά του Αιγαίου (Ικαρία, Κέα, Λήμνο, Σαντορίνη, Σέριφο, Σίφνο) με τη συνεργασία τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και εθελοντών. Δεκατέσσερις εισηγητές-μουσικοί, παρουσιάζουν και αναπτύσσουν με διαδραστικό τρόπο, δεκαεννέα θέματα. Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου,   στις 12.00 το μεσημέρι, στο Γυμνάσιο – Λύκειο Σερίφου (Λιβάδι), ο μουσικός Νίκος Κατριτζιδάκης κάνει μία παρουσίαση δεκάδων παραδοσιακών και σύγχρονων πνευστών οργάνων από το σουραύλι μέχρι το πίκολο φλάουτο και από το αναγεννησιακό φλάουτο με ράμφος ως τον αυτοσχέδιο βουκολικό αυλό, εξηγεί κατασκευαστικές αρχές, τεχνικά χαρακτηριστικά & μοιράζεται ηχογραφήματα. Ερμηνεύει ελληνική (και όχι μόνον) παραδοσιακή μουσική στα παλιά, αλλά και στα σύγχρονα όργανα καθώς και επιλεγμένες ευρωπαϊκές μουσικές απ’ τον Μεσαίωνα – επιχειρώντας παράλληλα, μέσα από ένα συνειρμικό και διαισθητικό αυτοσχεδιασμό, να αναζητηθούν γέφυρες σε φαινομενικά απρόσιτους μουσικούς κόσμους-  έως την σύγχρονη εποχή.
Πληροφορίες:
Τζουλιέττα Καρόρη: 6979981819
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...