6 Φεβ 2016

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ στις Δυτικές Κυκλάδες, όπως λέμε.. ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.


ΕΓ/ΟΓ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ (τροποποιημένο δρομολόγιο Κυριακής 7/2/2016):
Αναχώρηση από ΠΕΙΡΑΙΑ στις 07:15 προς ΣΕΡΙΦΟ-ΣΙΦΝΟ-ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ-ΣΙΚΙΝΟ-IO-ΘΗΡΑ και επίστροφή από ΘΗΡΑ (αναχ.18:05) προς ΘΗΡΑΣΙΑ(18:35)-IO (19:45)-ΣΙΚΙΝΟ(20:30)-ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ(21:30)-ΜΗΛΟ(23:40)-ΣΙΦΝΟ(Δευτέρα 01:25)-ΣΕΡΙΦΟ(02:35)-ΠΕΙΡΑΙΑ(άφιξη Δευτέρα 8/2 στις 06:50).
Resumption of ferry services from Sunday 7/2/2016:
F/B ANDREAS KALVOS (amended timetable for Sunday 7/2/2016):
Departure from PIRAEUS at 07:15 to SERIFOS-SIFNOS-FOLEGANDROS-SIKINOS-IOS-THERA with immediate departure from THERA at 18:05 to THERASIA(18:35)-IOS(19:45)-SIKINOS(20:30)-FOLEGANDROS(21:30)-MILOS(23:40)-SIFNOS(Monday 01:25)-SERIFOS(02:35)-PIRAEUS(arrival on Monday 8/2 at 06:50).
BOOK ON-LINE: www.greekferries-on-line.gr
Αντιδράσεις που θυμίζουν την εποχή του ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, έχει προκαλέσει στους κατοίκους των νησιών των Δυτικών Κυκλάδων η οποία εκφάστηκε μέσω της επιστολής του Επάρχου Μήλου κ. Βενάκη Νικολάου με την οποία εκφράζουν την αντίθεση τους στην αντικατάσταση του εγ/ογ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ με το εγ/ογ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ λόγω της ετήσιας ακινησίας του πρώτου. Η κίνηση της Zante Ferries φαίνεται απόλυτα λογική καθώς αυτή την περίοδο η κίνηση στη γραμμή είναι περιορισμένη και είναι πιο εύκολο να διαχειριστεί την υπαρχουσα επιβατική κίνηση το εγ/ογ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ.

Διαβάστε την επιστολή του κ. Βενάκη.
Από την θέση του Eπάρχου Μήλου και εκ μέρους των κατοίκων των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου, με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να εκφράσω την αντίθεση μας στην αντικατάσταση του «Αδαμάντιος Κοραής» από το «Ανδρέας Κάλβος».
Η βασική μας ένσταση, έγκειται στην απουσία καμπίνων, στο «Ανδρέας Κάλβος» και με δεδομένο το πολύωρο του ταξιδιού (Έως και 8 ώρες), γίνεται εύκολα αντιληπτό πως για τις ευπαθείς ομάδες, κατοίκων των νησιών μας, (Ηλικιωμένοι, ασθενείς, μικρά παιδιά, έγκυες), αν οι συνθήκες του ταξιδιού δεν γίνονται απαγορευτικές, δυσκολεύουν πάρα πολύ. Λαμβάνοντας δε υπόψη, πως για την πλειονότητα το νησιών μας (με εξαίρεση το νησί της Μήλου, που εξυπηρετείται και από άλλο πλοίο), τα δρομολόγια του «Αδαμάντιος Κοραής», είναι η μοναδική σύνδεση με τον Πειραιά και κατά συνέπεια και την υπόλοιπή Ελλάδα, οδηγούμε τους κατοίκους των νησιών μας, στο μονόδρομο της ταλαιπωρίας.
Ακόμα και αν είναι αναγκαία η αντικατάσταση του «Αδαμάντιος Κοραής» από το «Ανδρέας Κάλβος», αυτή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μετά τον Απρίλιο, ώστε οι δημότες μας να έχουν εναλλακτικές επιλογές, καθώς εκείνη την εποχή προστίθενται και άλλα δρομολόγια πλοίων.
Ελπίζουμε, η ένταση μας να εισακουστεί για να μην κάνουμε την διαβίωση στα νησιά μας, από δύσκολη, δυσκολότερη.
Ο Έπαρχος
της Π.Ε.Μήλου
Βενάκης Νικόλαος
Πηγή : 
nautilia.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...