7 Φεβ 2016

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΜΑΖΙ

Παράλληλη υπηρεσία των οπλιτών ιατρών και στα Κέντρα Υγείας

Ικανοποιείται αίτημα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για την παράλληλη υπηρεσία των οπλιτών ιατρών με την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου.
Στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής συζητήθηκε η διάταξη για την παράλληλη υπηρεσία των οπλιτών ιατρών με την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου σε Αγροτικά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας άγονων και δυσπρόσιτων νησιωτικών περιοχών.
Η διάταξη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις.
Η παράλληλη υπηρεσία των οπλιτών ιατρών με την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου, αποτελεί αίτημα του ΠΙΣ το οποίο έχει κατατεθεί στα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Υγείας εδώ και περίπου πέντε μήνες.
Έχει ήδη σταλεί κατάλογος με Αγροτικά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας, κυρίως ακριτικών νησιωτικών περιοχών, τα οποία δεν μπορούν να λειτουργήσουν ελλείψει ιατρικού προσωπικού. Ο ΠΙΣ πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα καλυφθεί μέρος των αναγκών περίθαλψης των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών.
Πηγή : http://www.kykladiki.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...