28 Ιουν 2016

Κίνδυνος αποκλεισμού από το νέο Αναπτυξιακό για χιλιάδες μικρομεσαίους

Tον κίνδυνο αποκλεισμού χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την ένταξή τους στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, επισήμανε χθες, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης, κατά τη διάρκεια ειδικής ενημερωτικής εκδήλωσης στο Επιμελητήριο, παρουσία του συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, κου Γεωργόπουλου.
Ο κ. Ραβάνης επισήμανε, ότι ο αναπτυξιακός νόμος στην πραγματική του διάσταση, φαίνεται να αποκλείει όλες εκείνες τις ομάδες- στόχους. «Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο – που ενώ στη βάση των διακηρύξεών του είναι στοχευμένο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις-, ελάχιστες εξ αυτών θα είναι σε θέση να υποβάλλουν φακέλους υποψηφιότητας, στη μοναδική κατηγορία ενισχύσεων που εμπίπτουν σύμφωνα με το άρθρο 5.2γ,δ». Σύμφωνα με τον κ. Ραβάνη, η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων, αποκλείεται, καθώς «δεν πληροί τις προϋποθέσεις υπαγωγής που θέτει ο νόμος, δηλαδή επενδύσεις με προϋπόθεση υπαγωγής 150.000 ευρώ για τις μικρές επιχειρήσεις και 100.000 ευρώ για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις». Ακόμη, ο Πρόεδρος του Β.Ε.Α ανέφερε ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο, πήραν την προκαταβολή της χρηματοδότησης και μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η επένδυση, με αποτέλεσμα να αποπληρώνουν μόνο τόκους στις τράπεζες.
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κος Γεωργόπουλος, υπεραμύνθηκε του Αναπτυξιακού Νόμου, επισημαίνοντας ότι παρέχονται στους επιχειρηματίες φοροαπαλλαγές και υψηλές επιδοτήσεις, που φτάνουν και το 100% σε ειδικές περιπτώσεις. Μάλιστα ο ίδιος, ανέφερε ότι την επόμενη τετραετία, θα διατεθούν πόροι 4,5 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και χρηματοδοτήσεων παλαιότερων δράσεων, για την άμεση δημιουργία τουλάχιστον 32.000 νέων θέσεων απασχόλησης.
Την απαισιοδοξία του για το εάν πραγματικά μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου θα στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εξέφρασε και ο Α΄ αντιπρόεδρος του Β.Ε.Α Δημήτρης Τσάτσος, ο οποίος στην τοποθέτησή του, επισήμανε, ότι τα χρήματα που θα διατεθούν είναι μόλις 1,1 δισ. ευρώ – και ότι είναι λάθος να συναθροίζονται και να συνυπολογίζονται τα υπόλοιπα διαθέσιμα των προηγουμένων αναπτυξιακών νόμων ώστε το ποσόν να εμφανίζεται πάνω από 4 δις. – για την επόμενη τριετία, καθώς και ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να περιμένουν έως και επτά χρόνια για την αποπληρωμή τους.
Πηγή: Επιχειρώ
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...