10 Ιουν 2016

Ποδοσφαιρικοί αστέρες φωτίζουν τη Σέριφο

Οι παλαίμαχοι Σερίφου και οι επίλεκτοι Έλληνες διεθνείς. έχοντας μπροστά τους τις σημαίες της ΠΕΦΟ Σερίφου,  από τον τελευταίο αγώνα τους στο γήπεδο Αλίμου Οι  επίλεκτοι παλαίμαχοι της Εθνικής Ελλάδος πάνε Σέριφο. Και παίζουν με τους παλαίμαχους του νησιού για φιλανθρωπικό σκοπό...

Ο αγώνας διοργανώνεται από την ΠΕΦΟ Σερίφου, θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στο γήπεδο Αυλώμονα (6μμ) και αντιμετωπίζεται ως γιορτή από τους κατοίκους, αφού θα τιμηθούν οι Γιούτσος, Γκαϊτατζής, ενώ ο Κελεσίδης θα παρουσιάσει το βιβλίο του...

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ


Κατά την ελληνική μυθολογία, η Σέριφος υπήρξε καταφύγιο του Περσέα, ο οποίος σκότωσε την τρομερή Μέδουσα, και της μητέρας του Δανάης. Στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα του 2016, η Σέριφος είναι νησί, που αποπνέει μαγεία και το… καταφύγιο για την μεικτή ομάδα παλαιμάχων ελλήνων διεθνών, αφού θα την επισκεφτούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!

Η Σέριφος, νησί με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, κατοίκους που σε παρασέρνουν στους δικούς τους χαλαρούς, αλλά και γλενζέδικους ρυθμούς, εμπνέει  τους θαμώνες της.  Και εκπέμπει ως χώρος απίστευτη θετική ενέργεια… Έχει  μαγευτικές παραλίες, είναι μικρή σε μέγεθος και ευτυχώς λίγο... πρωτόγονη ακόμη ενώ υπόσχεται ιδιαίτερες στιγμές στους επισκέπτες της.


Ως κάστρο μεγαλόπρεπη η χώρα της Σερίφου
Και τέτοιες στιγμές αναμένεται να ζήσουν οι τυχεροί επίλεκτοι της μικρής Ελλήνων διεθνών, οι οποίοι το Σάββατο 11 Ιουνίου (6 μ.μ.)θα αντιμετωπίσουν στο γήπεδο Αυλώμονα τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της Σερίφου.

Μια από τις ωραιότερες παραλίες στη Μεσόγειο, είναι η Ψιλή άμμος
Ένας αγώνας, που αναμένεται ως γιορτή στην Σέριφο, αφού μεταξύ άλλων θα τιμηθούν δύο μεγάλες δόξες του ποδοσφαίρου  μας, οι Νίκος Γιούτσος και Γιάνης Γκαιτατζης, ενώ ο Παναγιώτης Κελεσίδης, θα παρουσιάσει το βιβλίο του. Μάλιστα, διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο νησί, μετά από πρωτοβουλία της Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου τα μέλη της οποίας συνεχίζοντας την τεράστια κοινωνική τους δράση, διοργανώνουν αυτή την ποδοσφαιρική φιέστα παλαιμάχων, για φιλανθρωπικό σκοπό.

Γιάννης Λιμβαίος και Ανδρέας Μπονόβας, ανταλλάσσουν αναμνηστικά διπλώματα, από τον τελευταίο αγώνα παλαιμάχων Σερίφου-Επίλεκτων Ελλάδος. Παρακολουθούν οι Λίμα και Καλτσάς
«Τα έσοδα θα διατεθούν όπως κάνουνε πάντα για φιλανθρωπικές δράσεις στο νησί. Υπάρχουν πολλές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν και ως Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου, καλούμεθα να βάλουμε τον θεμέλιο λίθο, πάνω στον οποίο θα οικοδομηθεί η κοινωνική μας προσφορά.  Και μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι σε αυτή μας τη προσπάθεια, θα έχουμε αρωγούς μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι απόψεις μας και οι στόχοι για αυτές τις δράσεις συμπλέουν και απόδειξη είναι ότι για τρίτη φορά θα δώσουν το «παρών» στη Σέριφο, ενώ θα είναι η τέταρτη μεταξύ μας συνάντηση, σε αυτόν τον αγώνα , που εξελίσσεται σε θεσμό» δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκ των διοργανωτών και ταμίας της ΠΕΦΟ Σερίφου, Γιάννης Λιμβαίος.

Η συνήθεια που έγινε λατρεία

Οι συγχαρητήριες επιστολές και οι εγκρίσεις των δωρεών που έχει κάνει η ΠΕΦΟ Σερίφου, ‘σκαναρισμένες’, για το λεύκωμα που ετοιμάζεται να εκδώσει με τη δράση της
Μπορεί λοιπόν την Παρασκευή 10 Ιούνιου 2016, να δίνεται το εναρκτήριο λάκτισμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, ενός θεσμού που ξεκίνησε με εμπνευστή τον Γάλλο Ανρί Ντελονέ από το 1960,  όμως στη Σέριφο, μια ημέρα αργότερα, θα διεξαχθεί ένας άλλος αγώνας, που εξελίσσεται σε θεσμό.

Και οι ηθικοί αυτουργοί γι’ αυτόν τον αγώνα είναι δύο, που θα λέγαμε ότι παίζουν τον ρόλο του Ανρί Ντελονέ, και αποτελούν τον θεμέλιο λίθο, πάνω στον οποίο οικοδομείται ο νέος θεσμός.  Είναι ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΣ Γιάννενα και του Ολυμπιακού Ανδρέας Μπονόβας και ο ταμίας της Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου Γιάννης Λιμβαίος.

Φωτογραφίες από τις δράσεις της Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου που κοσμούν την κάρτα που οι υπεύθυνοι έχουν βγάλει
«Είναι τιμή γι όλους εμάς στη Σέριφο, να γνωρίσουμε από κοντά τα ποδοσφαιρικά μας ινδάλματα. Να αγωνιστούμε κόντρα σε άσους, που έχουν γράψει ξεχωριστές σελίδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως ο Παναγιώτης Κελεσίδης, ο Πέτρος Ξανθόπουλος, ο Νίκος Καλτσας, ο Ανδρέας Μπονόβας, και τόσοι άλλοι, που συμμετέχουν στην μικτή ομάδα Ελλήνων διεθνών, και οι οποιοι εκτός του Ολυμπιακου, έχουν αγωνιστεί σε Παναθηναίκό, ΑΕΚ. Αρη, Απόλλωνα, ΠΑΟΚ. Το να παίξουμε μπάλα μαζί τους και να τους φιλοξενήσουμε στο νησί μας, είναι για εμάς μεγάλη υπόθεση. Και είναι σημαντικό ως γεγονός, να θυμηθούνε οι παλιοί, αλλά να μάθουνε και οι νεότεροι, που πολλούς από αυτούς τους άσους η δεν τους έχουνε δει αγωνιζόμενους, η απλά έχουν ακούσει για τα κατορθώματά τους» μας είπε ο κ. Λιμβαίος και συνέχισε: «Η ΠΕΦΟ Σερίφου στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών της εκδηλώσεων, ανακοίνωσε με υπερηφάνεια την διοργάνωση του  τέταρτου αγώνα μεταξύ Μικτής Ελλήνων επίλεκτων και μικτής Σερίφου, που θα γίνει στο νησί στις 11 Ιουνίου. Και είναι σημαντικό, ότι αυτός ο αγώνας, εξελίσσεται σε θεσμό. Για εμάς, αποτελεί μια συνήθεια, που έχει εξελιχθεί σε λατρεία».

Η Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου βάζει «γκολ στην ανθρωπιά» με την 12χρονη δράση της

 Οι βετεράνοι επίλεκτοι διεθνείς, όπως είχαν παρουσιαστεί στον αγώνα που είχαν δώσει στις 22 Δεκεμβρίου με τους παλαιμαχους της Σερίφου στον Αλιμο
Οι άνθρωποι της Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου, στην 12ετή λειτουργία τους, είναι ίσως οι καλύτεροι κοινωνοί σε όλα όσα πρεσβεύει με την ιδρυτική της διακήρυξη η Πανελλήνια Ένωση Φίλων της λαοφιλούς ομάδος. Και με την μέχρι τώρα δράση τους, πιστοποιούν ότι ο αθλητισμός και δει το ποδόσφαιρο, δεν έχει σύνορα και επιβάλετε όσοι το υπηρετούν να ποιούν ήθος και να βοηθούν με τις ενέργειές τους την κοινωνία. Όπως κάνουν δηλαδή εδώ και 12 χρόνια οι άνθρωποι που έχουν δημιουργήσει την Π.Ε.Φ.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ.

Και η δικαίωση στον κοινωνικό χαρακτήρα της λειτουργίας τους, έρχεται με τις ευχαριστήριες επιστολές, που λαμβάνουν για τη δράση τους. Δεν είναι μικρό πράγμα άλλωστε, να  τους στέλνει ευχαριστήριο το Υπουργείο Υγείας για την αγορά βιοχημικού αναλυτή αίματος αξίας 11.000 ευρώ,  που έκαναν δώρο  στο Αγροτικό Ιατρείο Σερίφου! Η ακόμη το Υπουργείο Παιδείας, για την αγορά και τοποθέτηση των δύο φωτεινών σηματοδοτών, που θα διευκολύνουν  στην ασφαλή διέλευση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου από τον κεντρικό δρόμο. Και ακόμη για την αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος για την κάλυψη των αναγκών του Δημοτικού. Μέχρι και  για τη δημιουργία παιδικής χαράς αξίας 2.300 ευρώ στο νηπιαγωγείο του νησιού φρόντισαν τα μέλη της Π.Ε.Φ.Ο. του γραφικού και πανέμορφου νησιού!

Τα μέλη της Π.Ε.Φ.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ, με τη μέχρι κοινωνική τους δράση, έχουν πετύχει πολλά γκολ στην ανθρωπιά. Και όπως ο «Θρύλος» είναι ο μόνιμος πρωταθλητής στη χώρα, θα τολμούσαμε να γράψουμε ότι η ΠΕΦΟ Σερίφου, είναι η μόνιμη Πρωταθλήτρια προσφοράς στο Συνδεσμιακό κίνημα των Κυκλάδων.  Και ίσως όχι μόνο των Κυκλάδων, αφού, δε γνωρίζουμε πολλούς Συνδέσμους Φιλάθλων –και άλλης ομάδος-να πρωτοπορούν με τέτοιου είδους δράσεις.

Η τελευταία ευχαριστήρια επιστολή ήρθε στα Γραφεία της Π.Ε.Φ.Ο Σερίφου, από το Γραφείο του Δημάρχου Αλίμου. Τους ευχαριστούσε για την ενίσχυση που έκαναν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αλίμου, μαζεύοντας τρόφιμα μακράς διάρκειας για τις ανάγκες των οικογενειών που έχουν προβλήματα.  Αφορμή ήταν ο αγώνας που διεξήχθη υπό την αιγίδα της Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου στο γήπεδο Αλίμου με αντιπάλους τους παλαίμαχους του νησιού και τους επίλεκτους της Εθνικής Ελλάδος.  Και με τη συγκεκριμένη της δράση η ΠΕΦΟ Σερίφου, πιστοποίησε  ότι το σπουδαίο κοινωνικό της έργο , δεν περιορίζεται μόνο με την οικονομική ενίσχυση άπορων οικογενειών στη Σέριφο, αλλά τα όρια δράσης της έχουν ξεφύγει και από το όμορφο νησί και αγγίζουν την ..οικουμενικότητα. 

Γιατί στις δράσεις που προαναφέραμε, αξίζει να προσθέσουμε ότι στις πίτες που κόβει και τους χορούς που κάνει η Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου, έχει τιμήσει μεγάλους άσους του Ολυμπιακού, όλων των τμημάτων. Αλλά και αθλητές άλλων συλλόγων όπως την επί σειρά Πρωταθλήτριά κολύμβησης Βιβή Πρωτόπαπα, φανερώνοντας ότι ο αθλητισμός ενώνει και ότι πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι πολιτισμός.

Οι αποστολές των ομάδων


Η δράση λοιπόν των μελών της Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου, συνεχίζεται, αφού το Σάββατο 11 Ιουνίου, θα διεξαχθεί  στις 6μ.μ , υπό την αιγίδα της στο γήπεδο Αυλώμονα, ο αγώνας μεταξύ μικτής παλαιμάχων Σερίφου και Μικτής παλαιμάχων Ελλάδος.

Την ομάδα της Μικτής  Παλαιμάχων Ελλάδος συνθέτουν μερικές από τις μεγαλύτερες δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου, που τίμησαν τη φανέλα με το εθνόσημο και τις ομάδες τους. «Είναι χαρά για εμάς, να αγωνιζόμαστε για τέτοιους σκοπούς. Στην ομάδα, φιλοδοξούμε να υπάρχει μια βάση τριάντα ποδοσφαιριστών, που έχουν τιμήσει το εθνόσημο, αλλά και τις ομάδες τους. Και τούτο, γιατί πρέπει να ανταποκριθούμε επάξια όπου μας καλούν», μας τόνισε ο δημιουργός της ομάδος επιλέκτων Ανδρέας Μπονόβας και συνέχισε: «Δυστυχώς αυτή τη φορά στην  Σέριφο, που την αγαπήσαμε ως νησί  για τις ομορφιές της και λατρέψαμε τους κατοίκους της, δεν θα μας ακολουθήσουν τα παιδιά του Πανιωνίου, αφού έχουν υποχρέωση με την ομάδα τους αλλού. Όμως στον αγώνα που θα γίνει στο γήπεδο Αυλώμονα Σερίφου, στις 11 Ιουνίου και στον οποίο θα θυμηθούμε τα νιάτα μας, αφού το γήπεδο είναι  με χώμα, θα πάμε με πολύ καλή αποστολή.

Μεταξύ άλλων αναμένεται να είναι μαζί μας οι Παναγιώτης Κελεσίδης, Χρήστος Καλτσάς, Χρήστος Αρδίζογλου, Πέτρος Ξανθόπουλος, Τάκης Παντέλης, Νίκος Πατσιαβούρας, Μιχάλης Γεροθόδωρος, Λάμπρος Γεωργιάδης, Γιάννης Λάλας, Γιάννης Αντωνόπουλος, Λεωνίδας Βόζδου, Θεόδωρος Τζιόλας, , Γιώτης Τσαλουχίδης, Κώστας Κουμαργιάς, Τάσος Στράντζαλης  και πολλοί άλλοι διεθνείς από τις ελληνικές ομάδες».

Μπροστά οι σημαίες της ΠΕΦΟ Σερίφου και πίσω οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές  του γραφικού νησιού, από τον αγώνα που έγινε στον Αλιμο
Με τους παλαίμαχους Σερίφου, που έχουν προπονητή τον  Ιωάννη Μητροφάνη, αναμένεται να αγωνιστούν οι: Γιάννης Νικολάου, Μποφίλιος Νάταλης, Μπάμπης Στέλιος, Κώστας Γούναρης, Φωκίωνας Γαβριήλ, Γιώργος Ζαχαριάς, Ιωάννης Λιμβαίος, Πέτρος Λιβάνιος, Ιωάννης Μποφίλιος, Δημήτρης Βαραγιάννης, Ιωάννης Γαλανός(αρχική ενδεκάδα), Γιώργος Παπατριανταφύλλου, Μίλτος Πελοποννήσιος, Κωνσταντίνος και Νικόλαος Ρεβούθης, Στέλιος Αντωνάκης, Δημοσθένης Διαμαντής, Πέτρος Γαβριήλ, Δημήτριος Γαβριήλ, Ζήσης Γαλανός και ο δημοσιογράφος Θανάσης Πέππας.

Οι τιμές σε Γιούτσο και Γκαϊτατζή

Ο προπονητής της ομάδος των Επιλέκτων Ελλάδος Γιάννης Γκαιτατζής, δίνει εντολές στον Ανδρέα Μπονόβα και ακούει ο Δημήτρης Σαρρής
Την αποστολή των επιλέκτων της Εθνικής Ελλάδος, θα ακολουθήσουν και οι Γιάννης Γκαϊντατζής, (σ.σ. προπονητής της ομάδος)  και Νίκος Γιούτσος. Ο θρυλικός κυνηγός, που γεννήθηκε στην Καστορία στις 16 Απριλίου του 1942, όμως μεγάλωσε στην Ουγγαρία στην οποία έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα αγωνιζόμενος στην Τσέπελ Σ,Κ από τα 18 μέχρι τα 22 του χρόνια. Ο κυνηγός, που έμεινε στη μνήμη όλων μας από το θρυλικό «έμπαινε Γιούτσο» από το 1964, μέχρι το 1974, φόρεσε 276 φορές τη φανέλα του Ολυμπιακού και σημείωσε 100 γκολ. Στη συνέχεια για δύο περιόδους αγωνίστηκε στον Εθνικό Πειραιώς και είχε 43 συμμετοχές πετυχαίνοντας δύο γκολ.

Ο Νίκος Γιούτσος
Οι Γιάννης Γκαιτατζής(σ.σ.  γεννήθηκε το 1944 στην Ξάνθη και μετά τον τοπικό Ορφέα, που ξεκίνησε την καριέρα του, κατέβηκε το 1963 στον Πειραιά για να δοξάσει με 320 συμμετοχές και επτά γκολ ως το 1977 που αγωνίστηκε τη φανέλα του Ολυμπιακού)  και Νίκος Γιούτσος, θα τιμηθούν από τους διοργανωτές, για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού Γιάννης Γκαιτατζής. δίνει Κύπελλο για τη δράση τους, στους Γιάννη Λιμβαίο, Πέτρο Λιβάνιο, Γιάννη Μποφίλιο, που συμμετέχουν στη Μικτή Σερίφου
Παρουσίαση βιβλίου του Κελεσίδη

Το «λιοντάρι» του «Θρύλου»

Ο Παναγιώτης Κελεσίδης, με τον ταμία της Π.Ε.Φ.Ο Σερίφου, Γιάννη Λιμβαίο σε φωτογραφία με φόντο την ώρα της Σερίφου
Μια από τις θρυλικότερες μορφές στην ποδοσφαιρική ιστορία του Ολυμπιακού, ο Παναγιώτης Κελεσίδης, θα έχει την… τιμητική του  στην Σέριφο.  Πριν το παιχνίδι παλαιμάχων Σερίφου-Μικτής επίλεκτων Ελλήνων διεθνών, που θα γίνει 11 Ιουνίου στο γήπεδο Αυλώμονα, ο 70χρονος παλαίμαχος τερματοφύλακας, θα παρουσιάσει το βιβλίο του, που έχει επιμεληθεί με ιδιαίτερη μαεστρία ο Σερραίος στην καταγωγή δημοσιογράφος Στέφανος Δημητριάδης.

Η Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Παναγιώτη Κελεσίδη, ο οποίος στο διάστημα  1972-79, φόρεσε 174 φορές τη φανέλα του Ολυμπιακού  και με την ευκαιρία τόσων ποδοσφαιρικών προσωπικοτήτων στο νησί, αποφάσισε η παρουσίαση του βιβλίου 
«Παναγιώτης Κελεσίδης, το λιοντάρι του Θρύλου» να ανοίξει την αυλαία της εκδήλωσης.
«Από τα ‘ξερά’ γήπεδα ξεκινήσαμε, τι πιο ωραίο να παρουσιάσουμε το βιβλίο σε ένα γήπεδο, που βρίσκεται στο λιμάνι του γραφικού νησιού και έχει αγωνιστικό χώρο με χώμα» μας έλεγε ο παλαίμαχος πορτιέρο του «Θρύλου».

Ο Παναγιώτης Κελεσίδης, φωτογραφήθηκε με δύο από τα νέα παιδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας της Σερίφου και φόντο την εκπληκτική χώρα του νησιού,  στο γήπεδο που θα γίνει ο αγώνας
Ο Παναγιώτης Κελεσίδης, που κατέκτησε με την ομάδα του Πειραιά τρία πρωταθλήματα (1973, 1974 και 1975), αλλά και δύο Κύπελλα (1973 και 1975) κέρδισε και τον θαυμασμό των οπαδών των περισσότερων ομάδων της δεκαετίας του '70. Γιατί ήταν αυτό που σήμερα αποκαλούμε θεαματικός. Οι περισσότερες των επεμβάσεών του έδειχναν στα όρια. Στοιχείο ταυτόσημο της ιδιοσυγκρασίας του. Και στο βιβλίο του αναφέρονται πολλά και ενδιαφέροντα. Οι αναγνώστες του, είναι σίγουρο, ότι θα το… ρουφήξουν απνευστί, διαβάζοντας πολλά και ενδιαφέροντα για την ζωή και την καριέρα ενός τερματοφύλακα, που ήταν το «λιοντάρι του  Θρύλου».

 Τέτοιες φάσεις, όπως αυτή από τον πρω το αγώνα των δύο ομάδων στον ξερό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, με τον Παναγιώτη Κελεσίδη, να καραδοκεί, θα δούνε πολλές οι θεατές στον αγώνα της 11ης Ιουνίου 2016
Η πρώτη αναμνηστική φωτογραφία, που είχαν βγάλει οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στον μεταξύ τους αγώνα που έγινε  τον Ιούνιο του 2014
Πηγή : http://www.flogasport.net/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...