16 Ιουν 2016

Ηλεκτρονικό μητρώο τουριστικών και μικρών σκαφών αναψυχής

Την εφαρμογή ηλεκτρονικού μητρώου τουριστικών και μικρών σκαφών αναψυχής και την παράλληλη αποτελεσματική είσπραξη του νομοθετημένου τέλους παραμονής και πλόων από επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Προς τούτο, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ.Τσακαλώτου,  συστήνονται στο υπουργείο Οικονομικών ομάδες εργασίας με έργο:
1.Τη δημιουργία και εφαρμογή ηλεκτρονικού μητρώου τουριστικών και μικρών σκαφών, καθώς και των πληροφοριών που απορρέουν από αυτό, προκειμένου να αποκλειστούν οι περιπτώσεις απώλειας εσόδων καθώς και να καταστεί δυνατή η αποτύπωση των σκαφών που κινούνται και ενεργοποιούνται επαγγελματικά στις ελληνικές θάλασσες.
2. Τον καθορισμό των προδιαγραφών για την άμεση εφαρμογή και την αποτελεσματική είσπραξη τέλους παραμονής και πλόων από επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, οποιασδήποτε σημαίας (Ε.Ε. και τρίτων χωρών) που χρησιμοποιούν τον ελληνικό θαλάσσιο χώρο, εξαιρουμένων των πλοίων που εκτελούν αβλαβή διέλευση κατά το διεθνές δίκαιο.
3. Την τελική επεξεργασία των προδιαγραφών, όπως καθορίζονται στον ν. 4256/2014 (Α'92), για την άμεση εφαρμογή του ηλεκτρονικού ναυλοσυμφώνου. 4. Τη διερεύνηση των δυνατοτήτων εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Το πόρισμα των ομάδων εργασίας προβλέπεται ότι θα παραδοθεί έως τις 23 Ιουνίου 2016 στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Πηγή : http://www.tornosnews.gr/



to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...