16 Ιουν 2016

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Οινικό Τουρισμό θα φιλοξενήσει η Σαντορίνη στις 14-16 Οκτωβρίου 2016.

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Οινικό Τουρισμό θα φιλοξενήσει η Σαντορίνη στις 14-16 Οκτωβρίου 2016. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρου Μ. Νομικού, με την επιστημονική συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του University of South Australia. Πρόεδροι του συνεδρίου είναι οι κ.κ. Πάρις Τσάρτας, καθηγητής Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Γιάννης Βογιατζής, Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου.
H σημερινή πραγματικότητα στον τουρισμό θέτει νέες προτεραιότητες στην αναπτυξιακή ατζέντα των προορισμών, και επιτείνει την αναγκαιότητα για στροφή σε περισσότερο εναλλακτικά πρότυπα, τα οποία καλούνται να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των σύγχρονων τουριστών, με έμφαση στην εμπειρία. Μεταξύ των διαφόρων μορφών Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων που αναπτύχθηκαν σε αυτό το πλαίσιο, ο οινοτουρισμός συνιστά ταυτόχρονα:
  • Μορφή τουριστικής συμπεριφοράς, η οποία εκδηλώνεται μέσα από την επίσκεψη σε αμπελώνες, οινοποιεία, οινικά φεστιβάλ ή εκθέσεις οίνου, με τη γευσιγνωσία και τη γνωριμία με τα κύρια χαρακτηριστικά του προορισμού να συνιστούν τα πρωταρχικά κίνητρα για τους συμμετέχοντες.
  • Ευκαιρία marketing, η οποία επιτρέπει στους οινοποιούς, αφενός, να αναπτύξουν κανάλια άμεσης επικοινωνίας με τον τελικό καταναλωτή και, αφετέρου, να επιτύχουν πωλήσεις των προϊόντων τους στο χώρο της επιχείρησης.
  • Στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης: Η άρρηκτη σύνδεση του αμπελοοοινικού προϊόντος με το τοπίο και τον πολιτισμό μιας περιοχής παρέχει τις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση ενός πλέγματος τουριστικών δραστηριοτήτων, τα οφέλη των οποίων δεν αφορούν μόνο τα οινοποιεία.
Aπό τη δεκαετία του 1990, ο οινοτουρισμός έχει αρχίσει να προσελκύει και το ενδιαφέρον της ακαδημαϊκής κοινότητας, ως πεδίο διεπιστημονικής μελέτης και συνεργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, στόχος του Συνεδρίου IMIC 2016 είναι η καταγραφή των σύγχρονων ερευνητικών τάσεων σε διεθνές επίπεδο, η οποία θα επιτρέψει την ανάπτυξη νέων ιδεών και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.
To συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς συνεδρίων IMIC, που διεξάγονται σε ετήσια βάση από το 2004, με πρωτοβουλία της «Ηλιότοπος Συνέδρια» και φιλοδοξεί επίσης αφενός να παρέχει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν σε σχέση με μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την οινοτουριστική ανάπτυξη, και αφετέρου να προάγει το διάλογο και την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ επιστημόνων, επαγγελματιών και φορέων πολιτικής.
Οι οργανωτές και τα μέλη της επιτροπής προγράμματος καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους (ακαδημαϊκούς/ερευνητές, αλλά και εκπροσώπους του αμπελοοοινικού κλάδου, επαγγελματίες του τουρισμού, αναπτυξιακούς φορείς κ.ά.) να συμμετάσχουν ενεργά στο IMIC 2016, καταθέτοντας τις προτάσεις τους για παρουσίαση επιστημονικών εργασιών ή άλλων εισηγήσεων ή υποστηρίζοντας το συνέδριο ως “Πρεσβευτές”. Αναλυτικές πληροφορίες για το συνέδριο, τα θέματα, την επιτροπή προγράμματος, την πρόσκληση για ομιλίες κ.ά. υπάρχουν στη σελίδα http://imic2016.conferences.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...