Με τον κίνδυνο της συρρίκνωσης του πληθυσμού των ψαριών λόγω
υπεραλίευσης, το WWF συνέταξε ένα εγχειρίδιο ψαριών και ψαρικών, ώστε οι
καταναλωτές να ενημερώνονται εγκαίρως και να ξέρουν τι αγοράζουν και τι
θα βρεθεί στο πιάτο τους.
Πρεσβευτής της πρωτοβουλίας αυτής είναι ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο οποίος έχοντας ταξιδεψει σε όλη την Ελλάδα, ξέρει πόσο σημαντικό είναι να κρατηθεί ζωντανή η γευστική μας παράδοση. Το WWF έχει δει από κοντά τον αντίκτυπο της υπεραλίευσης που σπέρνει τον “τρόμο” στις θάλασσές μας. Μαζί λοιπόν στοχεύουν στην ευαισητοποίηση του κοινού για τον κίνδυνο να χαθεί όχι μόνο ένα κομμάτι της διατροφής μας, αλλά και της θάλασσάς μας.
Στο σχετικό εγχειρίδιο υπάρχουν πληροφορίες για το ελάχιστα επιτρεπόμενο μέγεθος ψαριών προς κατανάλωση, η περίοδος που πρέπει να καταναλώνονται, καθώς και από ποιες περιοχές του κόσμου είναι καλύτερα να αποφεύγεται η κατανάλωση ψαρικών και ψαριών.
Δείτε αναλυτικά εδώ: http://fishguide.wwf.gr/.
Πηγή : http://atlantea.news/a
Πρεσβευτής της πρωτοβουλίας αυτής είναι ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο οποίος έχοντας ταξιδεψει σε όλη την Ελλάδα, ξέρει πόσο σημαντικό είναι να κρατηθεί ζωντανή η γευστική μας παράδοση. Το WWF έχει δει από κοντά τον αντίκτυπο της υπεραλίευσης που σπέρνει τον “τρόμο” στις θάλασσές μας. Μαζί λοιπόν στοχεύουν στην ευαισητοποίηση του κοινού για τον κίνδυνο να χαθεί όχι μόνο ένα κομμάτι της διατροφής μας, αλλά και της θάλασσάς μας.
Στο σχετικό εγχειρίδιο υπάρχουν πληροφορίες για το ελάχιστα επιτρεπόμενο μέγεθος ψαριών προς κατανάλωση, η περίοδος που πρέπει να καταναλώνονται, καθώς και από ποιες περιοχές του κόσμου είναι καλύτερα να αποφεύγεται η κατανάλωση ψαρικών και ψαριών.
Δείτε αναλυτικά εδώ: http://fishguide.wwf.gr/.
Πηγή : http://atlantea.news/a
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου