22 Οκτ 2016

Ένα ελικόπτερο! Το 50% του "έργου" που θα εγκαινιάσουν... ΤΕΣΣΕΡΙΣ υπουργοί!!!

Ένα ελικόπτερο! Το 50% του "έργου" που θα εγκαινιάσουν... ΤΕΣΣΕΡΙΣ υπουργοί!!!
Του Δημήτρη  Σταυρόπουλου
Μ ένα εντυπωσιακό σώου - υπερβολικό και προκλητικό για την εποχή -  εγκαινιάζεται την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο της Σύρου η βάση ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, για την οποία όλες τις πληροφορίες έχει δημοσιεύσει έγκαιρα από καιρό το «εν Ανδρω». Η κυβέρνηση επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την υπόθεση, στέλνει στην Ερμουπόλη τέσσερις πρωτοκλασάτους υπουργούς της: τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμένο, τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.
Και οι τέσσερις θα αναφερθούν «στην κρατική ευαισθησία απέναντι στους κυκλαδίτες, που θωρακίζονται με την μόνιμη παρουσία νοσοκομειακού ελικοπτέρου στην περιοχή, σε περίπτωση ασθενείας η τραυματισμού». Και οι τέσσερις ωστόσο, σήκωσαν πριν από λίγο καιρό στην Βουλή το χέρι και ψήφισαν χωρίς κανένα δισταγμό «ναι»: στην εξοντωτική αύξηση του ΦΠΑ σε όλο το Αιγαίο, στο κλείσιμο των Εφοριών στα νησιά, δεν αντέδρασαν στην παύση λειτουργίας των υποκαταστημάτων του ΟΤΕ και στην υποβάθμιση των ΕΛΤΑ, δεν μίλησαν για την συρρίκνωση των υποθηκοφυλακείων και την αποδυνάμωση των αστυνομικών και λιμενικών υπηρεσιών, δεν είπαν τίποτα για την μεταφορά του Στρατολογικού Γραφείου στον Πειραιά και την μη καταβολή των οφειλομένων από το κράτος  επιδοτήσεων και αποζημιώσεων και δεν λένε τίποτα για την άθλια ρύθμιση των άγονων γραμμών.
Το ελικοδρόμιο ολοκληρώνεται βιαστικά στην άκρη του αεροδρομίου της Σύρου! Το άλλο 50% του "έργου" για το οποίο θα έρθουν... ΤΕΣΣΕΡΙΣ υπουργοί! 
Το σώου - που από τα ίδια τα γεγονότα θα έχει ισχυρή δόση υποκρισίας - θα είναι ανάλογο με εκείνο των εγκαινίων του γενικού νοσοκομείου Σαντορίνης τον Ιούλιο, που τρεις μήνες μετά υπολειτουργεί επειδή τα χειρουργεία… δεν έχουν την απαιτούμενη άδεια!!!
Καλοδεχούμενο το ελικόπτερο  ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού στις Κυκλάδες και σίγουρα θα είναι σωτήριο σε αρκετές περιπτώσεις. Όμως ποιους θα μεταφέρει και που; Το νοσοκομείο της Σύρου στερείται γιατρών, νοσηλευτών και μηχανημάτων, τα Κέντρα Υγείας στα πιο πολλά νησιά δεν έχουν μέσα, τα αγροτικά ιατρεία τα περισσότερα είναι χωρίς προσωπικό.
Το Αιγαίο  και οι Κυκλάδες αδειάζουν και συρρικνώνονται δραματικά, και δεν σώζονται μ ένα ελικόπτερο. Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κινήτρων για να μείνει ο κόσμος στα νησιά, να νοιώθει ασφάλεια, να επανακτήσει την χαμένη του αγοραστική δύναμη, να μπορεί να μετακινηθεί με φθηνά εισιτήρια, να μην χρειάζεται να φεύγει από το νησί του και να τρέχει στην Αθήνα για μια απλή βεβαίωση.
Η Άνδρος για παράδειγμα, εχεί Λιμεναρχείο χωρίς… πλωτό μέσο για να κάνει έρευνα και διάσωση στον Κάβο Ντόρο!! Έχει ένα παλιό αστυνομικό τζιπ να βγει περιπολία στις τεράστιες ερημίες του βορειοδυτικού μέρους του τόπου! Κινδυνεύει να χάσει ένα τραπεζικό υποκατάστημα, χρειάζεται χρήματα για βασικές υποδομές, τόσα όσα έχουν ανάγκη και τα υπόλοιπα νησιά. Συνάμα η ακρίβεια των αγαθών και των υπηρεσιών, την έχει τσακίσει. Η υπερφορολόγιση των πάντων, είναι μόνιμος βραχνάς και καθημερινή αγωνία εκείνων που βιώνουν την σκληρή αιγαιοπελαγίτικη πραγματικότητα.
Χρειάζονται λοιπόν γενναίες και στοχευμένες ενέργειες στο Αρχιπέλαγος - την πιο ευαίσθητη περιοχή της Ελλάδας - και όχι επικοινωνιακά σώου. Αυτά για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους…
Πηγή : http://enandro.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...