19 Οκτ 2016

Συνεργασία για την υγεία

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΠΝΑΙ, του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και του ΓΝ-ΚΥ Νάξου, για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων.
Κατόπιν σχετικού εγγράφου από το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, περί της αναγκαιότητας εκπόνησης και έγκρισης των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου & για το Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου καθώς και Μελέτης Πυροπροστασίας - Πυρασφάλειας για το ΓΝ - ΚΥ Νάξου, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την προγραμματική πενταμερή σύμβαση, ενώ θα τεθεί σε ισχύ, μόλις εγκριθεί από τις Διοικήσεις των δύο μονάδων, αλλά και τα Δημοτικά Συμβούλια των δύο εμπλεκομένων Δήμων.
Για το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, το θέμα θα συζητηθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πολύτιμη συνδρομή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου
Όπως προαναφέρθηκε, η προγραμματική σύμβαση περιλαμβάνει:
I               Νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, η οποία θα περιλαμβάνει και ειδικό κεφάλαιο για τον υφιστάμενο κλίβανο αποστείρωσης
II             Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για το Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου
III            Μελέτη Πυροπροστασίας - Πυρασφάλειας για το Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου
Σε συνέχεια του εγγράφου του Γ.Ν. Σύρου, καθώς και των προφορικών επικοινωνιών και συνεργασιών που επακολούθησαν, μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, περί της αναγκαιότητας άμεσης εκπόνησης και έγκρισης των παραπάνω αναφερομένων μελετών των Υγειονομικών Μονάδων Σύρου & Νάξου, η ΠΝΑ, σε συνεργασία με το ΓΝ Σύρου, επεξεργάστηκε και συνέταξε το Σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης.
Το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης αφορά στην χρηματοδότηση εκπόνησης μελετών των έργων, που θα υλοποιηθούν στις εγκαταστάσεις υγείας των δύο νησιών.
Η χρηματοδότηση έχει σκοπό την επίτευξη της εκπόνησης των μελετών αυτών και κατ’ ακολουθία την απόκτηση των σχετικών αδειοδοτήσεων, που είναι απαραίτητες για την λειτουργία των εγκαταστάσεων υγείας των νοσοκομείων (κτιριακές εγκαταστάσεις, Η/Μ εγκαταστάσεις).  Επίσης η ύπαρξη των αδειοδοτήσεων αυτών είναι προαπαιτούμενο για την συμμετοχή σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων.
Οι προβλεπόμενες υποχρεώσεις των συμβαλλομένων μερών
Η προγραμματική σύμβαση ισχύει από την ημέρα της υπογραφής της από τα  συμβαλλόμενα μέρη και έχει χρονική διάρκεια 24 μηνών.
Οι τμηματικές προθεσμίες του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης έχουν ως εξής : 
•             στάδιο επιλογής  μελετητών 6 μήνες,
•             στάδιο  υπογραφής συμβάσεων 2 μήνες,
•             στάδιο εκπόνησης των μελετών 6 μήνες,
•             στάδιο λήψης των αδειοδοτήσεων 10 μήνες.
Σημειώνεται, πως οι επί μέρους τμηματικές προθεσμίες είναι ενδεικτικές, το άθροισμα τους όμως των είκοσι μηνών είναι δεσμευτική προθεσμία.
Οι συμβαλλόμενοι Φορείς αναλαμβάνουν τις παρακάτω υποχρεώσεις και δικαιώματα:
1. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑ) αναλαμβάνει :
•             Να χρηματοδοτήσει μέχρι του ποσού των 6.000€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) την εκπόνηση των μελετών του άρθρου 2 της παρούσας
•             Να συμμετέχει με ένα  εκπρόσωπο της στην Επιτροπή Παρακολούθησης της παρούσας προγραμματικής σύμβασης.
2. Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης αναλαμβάνει :
•             Να χρηματοδοτήσει μέχρι του ποσού των 1.500€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) την εκπόνηση της μελέτης του άρθρου 2 της παρούσας που αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.
•             Να συμμετέχει με ένα  εκπρόσωπο της στην Επιτροπή Παρακολούθησης της παρούσας προγραμματικής σύμβασης.
3. Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αναλαμβάνει :
•             Να χρηματοδοτήσει μέχρι του ποσού των 4.500€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) την εκπόνηση των μελετών, που αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο-Κ.Υ. Νάξου.
•             Να συμμετέχει με ένα  εκπρόσωπο της στην Επιτροπή Παρακολούθησης της παρούσας προγραμματικής σύμβασης.
4. Το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου αναλαμβάνει:
•             Την πραγματοποίηση του αντικειμένου της προγραμματικής σύμβασης, όπως αυτό καθορίζεται στο άρθρο 2 του παρόντος.
•             καθήκοντα «Εργοδότη» και «Προϊσταμένης Αρχής» των μελετών, επίσης η Τεχνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου (άρθρο 11 παραγρ.6 του Ν.3430/2012)  καθήκοντα «Διευθύνουσας Υπηρεσίας» των μελετών.
•             Ως εργοδότης ασκεί αρμοδιότητες αναθέτουσας αρχής για τις μελέτες.
•             Να συμμετέχει με ένα  εκπρόσωπο της στην Επιτροπή Παρακολούθησης της παρούσας προγραμματικής σύμβασης.
•             Να χρηματοδοτήσει μέχρι του ποσού των 3.000€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) την εκπόνηση της μελέτης του άρθρου 2 της παρούσας που αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.
5. Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου αναλαμβάνει :
•             Να συμμετέχει με ένα  εκπρόσωπο της στην Επιτροπή Παρακολούθησης της παρούσας προγραμματικής σύμβασης.
•             Να χρηματοδοτήσει μέχρι του ποσού των 9.000€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) την εκπόνηση των μελετών του άρθρου 2 της παρούσας που αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου.
Ανακεφαλαιωτικά στην δαπάνη εκπόνησης των μελετών οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμμετέχουν κατά 50% (Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου 25%, Δήμος Σύρου-Ερμούπολης 6,25%, Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 18,75%) και οι Νοσοκομειακές Μονάδες κατά 50% (Γενικό Νοσοκομείο Σύρου 12,5%, Γενικό Νοσοκομείο-Κ.Υ.Νάξου 37,5%).
Πιο αναλυτικά, στη δαπάνη για την εκπόνηση της Νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου συμμετέχει κατά 25%, δηλαδή έως το ποσόν των 1.500€, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης συμμετέχει κατά 25%, δηλαδή έως το ποσόν των 1.500€ και το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου συμμετέχει κατά 50%, δηλαδή έως το ποσόν των 3.000€.
Στη δαπάνη για την εκπόνηση των δύο μελετών Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Μελέτη Πυροπροστασίας-Πυρασφάλειας για το Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου συμμετέχει κατά 25%, δηλαδή έως το ποσόν των 4.500€, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συμμετέχει κατά 25%, δηλαδή έως το ποσόν των 4.500€, ενώ το Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου συμμετέχει κατά 50%, δηλαδή έως το ποσόν των 9.000€. 
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...