28 Οκτ 2016

Τι νόημα έχει η ενημέρωση στην Ελλάδα;

Παρακολουθώντας τον κακό χαμό που γίνεται επί έναν χρόνο τώρα με τις τηλεοπτικές άδειες, είναι σαν το πρόβλημα της Ελλάδας να μην είναι ότι είναι χρεοκοπημένη, διαλυμένη και ξεπουλημένη αλλά η ενημέρωση των Ελλήνων από την τηλεόραση.
Έχουν πρόβλημα ενημέρωσης οι Έλληνες;
Μετά από εφτά χρόνια από την χρεοκοπία της χώρας, υπάρχει Έλληνας που να μην είναι ενήμερος για την κατάσταση της χώρας του;
Υπάρχει Έλληνας που δεν ξέρει τι έχει συμβεί στην Ελλάδα;
Εντάξει, κάποιοι πάρα πολύ πλούσιοι παίζει να μην έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα -και αυτοί μάλλον δεν θα θέλουν να μάθουν και τι συμβαίνει- αλλά όλοι οι υπόλοιποι έχουν αισθανθεί στη ζωή τους αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα.
Το έχουν αισθανθεί στην δουλειά τους -αν δεν είναι άνεργοι-, στο μισθό τους, στη σύνταξή τους, στην οικογένειά τους, στους φίλους τους, σε αυτούς που μεταναστεύουν, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους δρόμους, παντού.
Από τα κανάλια των ολιγαρχών περιμένουν οι Έλληνες να ενημερωθούν;
Ή μήπως από την ΕΡΤ;
Δηλαδή, αν εσύ βλέπεις τη ζωή σου να διαλύεται -μαζί με την κοινωνία- μπορεί να αλλάξεις γνώμη επειδή θα σε ενημερώσουν διαφορετικά ο Alpha ή ο ΣΚΑΪ;
Αν δεν υπήρχαν κανάλια, δεν θα ήταν ενημερωμένοι οι Έλληνες;
Οι Έλληνες είναι πάρα πολύ καλά ενημερωμένοι και πολύ καλά υποψιασμένοι.
Αυτός ήταν ο λόγος που στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, το ΟΧΙ πήρε ποσοστό 61,3%.
Αν και η «ενημέρωση» των Ελλήνων -από τον Πρετεντέρη μέχρι τον Χατζηνικολάου και όλους τους ενδιάμεσους- ήταν πως πρέπει να ψηφίσουν ΝΑΙ γιατί, αλλιώς, έρχεται …πυρηνική καταστροφή.

Βέβαια, υπάρχει και ένα ποσοστό Ελλήνων που παίρνει ακόμα στα σοβαρά τους τηλεδημοσιογράφους που δουλεύουν επί δεκαετίες για τα συμφέροντα των ολιγαρχών.
Δηλαδή, θεωρούν τα παπαγαλάκια δημοσιογράφους.
Φυσικά, αν δεν θεωρούσαν τα παπαγαλάκια «δημοσιογράφους» αλλά τον Άρη Χατζηστεφάνου -που είναι κανονικός δημοσιογράφος-, η χώρα δεν θα είχε φτάσει σε αυτή την άθλια κατάσταση.
Οι Έλληνες ξέρουν πια τα πάντα.
Μπορεί οι ολιγάρχες, η κυβέρνηση και η αντπολίτευση να κάνουν φασαρία για την ενημέρωση των Ελλήνων -κάθε πλευρά για το δικό της όφελος και όλοι μαζί για τη μάσα και την καρέκλα- αλλά οι Έλληνες είναι πολύ καλά ενημερωμένοι.
Το πρόβλημα των Ελλήνων δεν είναι η έλλειψη ενημέρωσης.
Είναι η έλλειψη επιθυμίας να ζήσουν πραγματικά ελεύθεροι.
Το ΟΧΙ δεν αρκεί να το πεις. Πρέπει και να το στηρίξεις.
(Μια και το κείμενο γράφτηκε ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, να υπενθυμίσω πως οι Έλληνες του ’40 δεν ήταν και πολύ καλά ενημερωμένοι για τις οδυνηρές συνέπειες του πολέμου στην …υγεία τους, στο μισθό τους, στις τράπεζες και στις αγορές, οπότε μάλλον πολέμησαν επειδή δεν ήξεραν πως μπορεί να σκοτωθούν. Επίσης, ευτυχώς που δεν συνεδρίασε το Συμβούλιο της Επικρατείας το 1940 γιατί μπορεί οι δικαστές να έβγαζαν το «ΟΧΙ» αντισυνταγματικό. Αν είχε συμβεί αυτό, θα είχαμε μια αργία λιγότερη.)


Πηγή : http://pitsirikos.net/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...