19 Οκτ 2016

Επίτιμοι δημότες Μυκόνου

Την ανακήρυξη σε επίτιμους δημότες της Μυκόνου αποφάσισε ομόφωνα τα δημοτικό συμβούλιο του νησιού του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Με την ευκαιρία του εορτασμού στις 20 Οκτωβρίου του πολιούχου του νησιού Αγίου Αρτεμίου, ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β΄  προσκάλεσε τόσο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και τον Αρχιεπίσκοπο να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Εξ αυτής της αφορμής, το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου, υπερψήφισε ομόφωνα την πρόταση του Δημάρχου για ανακήρυξη των δύο επιφανών προσώπων σε επίτιμους δημότες του νησιού.
Όπως αναφέρεται στην εισηγητική πρόταση σχετικά με την ανακήρυξη του προέδρου της Δημοκρατίας «προτείνουμε μετά τιμής την ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Μυκόνου, κατά την επίσημη υποδοχή του την 20η Οκτωβρίου 2016 στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, ως ελάχιστο οφειλόμενο χρέος και συγχρόνως έκφραση ευχαριστιών τόσο για την επίσκεψη του όσο και τη διαχρονική προσφορά του στον τόπο, τιμώντας τον για το υψηλό του φρόνημα και το μεγαλειώδες έργο του ως ρυθμιστής του πολιτεύματος και εκφραστής της ειρήνης και της ενότητας του κράτους και του λαού. Στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα, η Αυτού Εξοχότης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την εν γένει στάση, το δημόσιο λόγο του και την πολιτική του σοφία, ενσαρκώνει την εθνική ενότητα και συμβολίζει την υπερκομματική συνεννόηση που έχει ανάγκη ο τόπος».
Για δε τον Αρχιεπίσκοπο αναφέρεται ότι «Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός καθώς είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος επισκέπτεται τη Μύκονο και μάλιστα σε μία τόσο επίσημη ευκαιρία. Στους καιρούς μας, οπότε και οι αξίες και τα ιδανικά του Γένους μας διακυβεύονται, είναι αναγκαίο ως θεσμικός παράγων εκλεγμένος από τον λαό να δώσουμε ένα μήνυμα συμπαραστάσεως προς τον πανάρχαιο εκείνον θεσμό της Εκκλησίας, ο οποίος στήριξε το ελληνικό πνεύμα αρχικά από το πνευματικό μας κέντρο, τη Βασιλίδα των Πόλεων και στη συνέχεια από την πρωτεύουσα του νέου ελληνικού κράτους, όσον αφορά στις Κυκλάδες νήσους μας».
Οι δύο εισηγήσεις του Δημάρχου έτυχαν ομόφωνης υπερψήφισης από το Δ.Σ. του Δήμου Μυκόνου.
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...