20 Οκτ 2016

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Έγκλημα μοναδικής αθλιότητας στη Βλυχάδα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ:ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ
Καταγγελία Σωματείου Επιχειρήσεων Νότιας Σαντορίνης
Στη Βλυχάδα τις τελευταίες ημέρες συντελείται έγκλημα μοναδικής αθλιότητας. Χτίζεται μια ακόμα παράνομη οικοδομή. Γίνεται απόπειρα τσιμεντοποίησης της παραλίας, μιας παραλίας σπάνιας ομορφιάς χαρακτηρισμένη ως περιοχή natura.
Βάση νόμου η δόμηση επιτρέπεται σε απόσταση τουλάχιστον 150 μέτρων από τον αιγιαλό στη συγκεκριμένη περιοχή.
Στις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε φαίνεται πεντακάθαρα ότι το εν λόγο κτίσμα το οποίο κατά δήλωση στην άδεια δόμησης είναι σπίτι, αλλά κατά δήλωση του ιδιοκτήτη σε συνέντευξη θα γίνει ένα μικρό χωριό ενοικιαζομένων διαμερισμάτων, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 150 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΗ!!!!!
Και σαν να μην έφτανε αυτό, επειδή το παράνομο ακίνητο πρέπει να έχει θέα θάλασσα, αποφάσισαν να ανοίξουν και παραθυράκι υπόσκαφα μέσα στην άσπα.
Ρώτησαν κανέναν σχετικό με το αντικείμενο αν υπάρχει περίπτωση να γίνει κατολίσθηση στους μοναδικούς σχηματισμούς της υπόλοιπης παραλίας;;;;
Και ερωτούμε, αυτά δεν είναι αρκετά κ. υπέυθυνε της αρμόδιας πολεοδομίας, Κ. Αντιδήμαρχε αρμόδιε του τμήματος δόμησης Θήρας, Κ. Δήμαρχε να τους σταματήσετε;;;;
Τι ακόμα πρέπει να γίνει; Να χτιστεί ολόκληρο και να σπεύσουν οι υπηρεσίες με τη βούλα του νόμου να το νομιμοποιήσουν;;;
Η Βλυχάδα πρέπει να παραμείνει ανέγγιχτη πάση θυσία, γιατί είναι από τα μοναδικά εναπομείναντα παρθένα μέρη του νησιού αυτού, γιατί πρέπει οι ίδιοι εμείς οι Σαντορινιοί να συνειδητοποιήσουμε ότι η ανάπτυξη και η τσιμεντοποίηση δεν φέρνουν σώνει και ντε χρήμα, κάποια στιγμή από το πολύ τσιμέντο το νησί αυτό θα χάσει και την υπόλοιπη ομορφιά του!
Γνωστοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι το Σωματείο μας είναι αντίθετο με την εκμετάλλευση της εν λόγο παραλίας. Χαιρετίζουμε την κίνηση των πολιτών της Οιάς και της Σαντορίνης που με τα αντανακλαστικά τους έθεσαν το θέμα στη δημοσιότητα μέσω κοινωνικών δικτύων.
neasantorinis.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...