18 Οκτ 2016

Ανδρος Κάηκαν μεγάλες εκτάσεις στον Άγιο Πέτρο (φωτορεπορτάζ)

Πάνω από του Περάκη (φωτογραφία Εν Άνδρω)
Μαίνεται από το μεσημέρι στην περιοχή Άνω Άγιος Πέτρος – Με πλοίο μεταφέρονται πυροσβεστικά στο νησί
Ενισχύσεις από την Αθήνα έχουν μεταβεί ήδη και άλλες μεταβαίνουν αυτή την ώρα στην Άνδρο, προκειμένου να συμμετάσχουν, μαζί με τις υπάρχουσες δυνάμεις, στις επιχειρήσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που μαίνεται από το μεσημέρι στην περιοχή Άνω Άγιος Πέτρος.

TΡITH, 18/10 ΩΡΑ 17:30 Η μεγάλη πυρκαγιά αφού κατέκαψε πολύ μεγάλο μέρος του πράσινου που υηρχε στον Άγιο Πέτρο ανέβηκε και στον Άνω Άγια Πέτρο (από όπου ξεκίνησε - λίγο κάτω από τον πύργο), προχώρησε προς το Κυπρί (πάνω από του Περάκη) και λίγο προς το Άνω Γαύριο. Ευτυχώς αυτή την ώρα έχει πέσει ο αέρας.
Από τον Άνω Άγιο Πέτρο μέχρι τον Κάτω Άγιο Πέτρο μια μεγάλη μαυρίλα από την φωτιά που πέρασε (φωτ. Εν Άνδρω).
Έφτασαν τα πρώτο οχήματα από τις Κυκλάδες (φωτ. Εν Άνδρω).
 Και βήθεια με ελικόπτερο στο Γαύριο (φωτ. Εν Άνδρω).
Πριν από λίγο έφτασε πυροσβεστική βοήθεια από τις Κυκλάδες με το πλοίο Superferry. κΑι αμέσως μετά με πυροσβεστικό ελικόπτερο που προσγειώθηκε στο Γαύριο και κατέβασε αρκετούε πυροσβέστες. 
 
 
Από την φωτιά προς το Κυπρί και προς τον Κάτω Άγιο Πέτρο (φωτ. Εν Άνδρω).
ΤΡΙΤΗ, 18/10, ΩΡΑ 15.00 Μεγάλη φωτιά μαίνεται εδώ και αρκετή ώρα στην περιοχή του  Άγιου Πέτρου. Η φωτιά είναι πλέον εντός του οικισμού και έχει ζητηθεί η εκκένωση του. Η πυροσβεστική μαζί με τον ΣΕΔΑ δίνουν μάχη από σπίτι σε σπίτι για να σώσουν το χωριό. Επί τόπου βρίσκεται όλη σχεδόν η πυροσβεστική δύναμη της Άνδρου και των Εθελοντών με 10 οχήματα.
Η μάχη των πυροσβεστών είναι σκληρή γιατί πνέουν άνεμοι 8 και κατά τόπους πάνω στο βουνό 9 μποφόρ. Το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει ανοίξει στα τρία. Το ένα μέρος της φωτιά πάει προς Άνω Γαύριο. Το άλλο προς Κυπρί. Και το τρίτο πηγαίνει πλέον προς τον Κάτω Άγιο Πέτρο.
Από τον επικεφαλής έχουν ζητηθεί ενισχύσεις από Αθήνα. Τα ενάερια μέσα που είχαν κληθεί ακυρώθηκαν λόγω του ανέμου. Έρχονται ενισχύσεις πεζοπόρων τμημάτων από Αθήνα και από Κυκλάδες. Ανάμενονται ενισχύσεις πεζοπόρων που θα έρθουν με ελικόπτερα από Σύρο. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για όλη την περιοχή του Αγίου ΠέτρουΜε πλοίο φτάνουν από σε στιγμή σε στιγμή στο νησί 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες και δύο εθελοντικά με έξι εθελοντές, ενώ νωρίτερα μεταφέρθηκαν 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, που θα ενισχυθούν με άλλα 20, τα οποία θα μεταφερθούν με το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μέχρι που έπεσε το σκοτάδι έκαναν προσπάθειες από αέρος τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις νερού στο μέτωπο της πυρκαγιάς, λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ελπίζουν ότι οι επίγειες δυνάμεις, που ενισχύονται, θα καταφέρουν να περιορίσουν την πυρκαγιά κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να προστατευθούν τα σπίτια.
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...