14 Ιουλ 2017

ΜΗΛΟΣ Αβέρκιος Γαϊτανής : Ντροπή για το νησί ο σημερινός δήμαρχος

Συμπατριώτισσες & Συμπατριώτες
Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών,  αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ σε όσα εγκληματικά γίνονται στον τόπο  μας.
Ο σημερινός δήμαρχος, συνεχίζοντας επί σειρά ετών μια εντελώς λαϊκίστικη, απολυταρχική και ανίκανη πολιτική, έχει φτάσει το νησί μας σε ένα τεράστιο αδιέξοδο. Με την νοοτροπία του “για όλα φταίνε οι προηγούμενοι”, έχει απαξιώσει το παρελθόν, έχει αδρανοποιήσει το παρόν , και βέβαια έχει καταδικάσει το μέλλον.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει  να του υπενθυμίσω ότι δεν είναι μόνο ο ηγούμενος αλλά και ο προηγούμενος!
Είναι αυτός που διοίκησε τον δήμο και την προηγούμενη τετραετία, ενώ τώρα έχει περάσει τα μισά και της δεύτερης χωρίς να έχει προχωρήσει στο ελάχιστο τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του τόπου. Όταν λοιπόν κατηγορεί τους προηγούμενους, κοιτάζει το δικό του πρόσωπο στον καθρέπτη.
Προσωπικά, σαν μέλος της δημοτικής αρχής την προηγούμενη δεκαετία, είμαι υπερήφανος για όσα κάναμε και δώσαμε στη Μήλο μια αλματώδη και εντυπωσιακή πορεία. Δεν τα κάναμε όλα, και ίσως να μην τα κάναμε όλα σωστά.
Στος τέλος της θητείας μας όμως, τα λύματα δεν έτρεχαν δεξιά και αριστερά, όλοι οι οικισμοί είχαν 360 ημέρες νερό, και είχε δρομολογηθεί μια σειρά από σοβαρά έργα ( κυματοθραύσης Αδάμαντα, λιμάνι στα Πολώνια, αεροδρόμιο, ΧΥΤΑ, αποχέτευση Αδάμαντα και Πολωνίων, επέκταση αφαλάτωσης κ.α) ενώ ήταν υπό μελέτη και έγκριση πολλά περισσότερα.
Τα τραγικά λάθη όμως της επόμενης δημοτικής αρχής και του δημάρχου προσωπικά, ήταν η αιτία να διαλύσουν οι υφιστάμενες υποδομές , να χαθούν μεγάλα και σημαντικά έργα και βέβαια να μην προχωράει κάτι , ούτε καν σε επίπεδο μελέτης. Μείναμε μόνο με την ιερή ταυτότητα στο χέρι, με ελάχιστα έργα βιτρίνας, και περιμένοντας το άγαλμα της Αφροδίτης σ’ ένα τόπο που διψά και κολυμπάει στα λύματα.
Όσοι είναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση αυτή μπορούν να συνεχίσουν να στηρίζουν τον δήμαρχο στην καταστροφική του πορεία, αναλογιζόμενοι όμως ότι κι’ αυτοί κάποια μέρα θα κριθούν σαν συνυπεύθυνοι.
Συμπατριώτισσες & Συμπατριώτες
Έδωσα για πολλά χρόνια τον καλύτερο εαυτό μου για να βοηθήσω τη Μήλο, παραμελώντας δουλειά και οικογένεια και αναλαμβάνωντας μεγάλο προσωπικό και οικονομικό κόστος.
Οι σημερινές συνθήκες όμως με ωθούν να δηλώσω παρών σε κάθε ομαδική προσπάθεια που θα γίνει για την ανατροπή της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης.
Ο σημερινός δήμαρχος είναι ντροπή για το νησί μας και έχουμε την ευθύνη να αντιδράσουμε.
Αβέρκιος Γαϊτανής
Πηγή : http://info-cyclades.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...