9 Σεπ 2017

Στις καλύτερες του κόσμου η παριανή μπίρα «56 isles»

Η παριανή μπίρα «56 isles» κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο αστέρι που λαμβάνει ελληνική μπίρα, στα βραβεία «Great Taste» συναγωνιζόμενη 12.366 προϊόντα. Η τιμητική αυτή διάκριση ανοίγει νέες προοπτικές για τη Μικροζυθοποιία Πάρου, που γεννήθηκε μεσούσης της κρίσης το 2014 από το μεράκι δύο επιχειρηματιών νέας γενιάς.

Με στόχο ο ...αφρός της να φτάσει όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε Λονδίνο και Παρίσι το 2018, αποδεικνύει εμπράκτως ότι το ελληνικό επιχειρείν μπορεί να κερδίσει τα φώτα ακόμη και στη διεθνή σκηνή. Δημιούργημα δύο επιχειρηματιών νέας γενιάς, η Μικροζυθοποιία Πάρου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην περιοχή των Κυκλάδων, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών και δείχνει τον δρόμο της ανάπτυξης στην Ελλάδα της κρίσης. 

 Ο Νικόλας Παυλάκης, από την Πάρο και ο Μαρίνος Αλεξάνδρου, από την Κύπρο, γνωρίστηκαν στο Λονδίνο και το μεράκι τους να φτιάξουν στην Ελλάδα μια επιχείρηση που να συνδέεται με την πρωτογενή παραγωγή, ένωσε τα επιχειρηματικά τους βήματα, με αποτέλεσμα η Πάρος, από τις αρχές του 2016, να παράγει τη δική της μπίρα με το όνομα «56 isles». Πρόσφατα, η μπίρα «56 isles» της Μικροζυθοποιίας Πάρου, κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο αστέρι που λαμβάνει ελληνική μπύρα, στα βραβεία «Great Taste». Σημειώνεται ότι η μπίρα «56 isles» κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε συνολικά 12.366 προϊόντα που συμμετείχαν. 

 Ο Νίκος Παυλάκης είναι ένας τυπικός εκπρόσωπος της νέας γενιάς, που παρά την κρίση και τις δυσκολίες θέλησε να επενδύσει στην Ελλάδα και ειδικότερα στο νησί του, την Πάρο. Η επιχειρηματική ιδέα ξεκίνησε στο Λονδίνο. Μαζί με τον συνεργάτη του, Μαρίνο Αλεξάνδρου και διαθέτοντας μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα των χρηματοοικονομικών και της Διοίκησης Επιχειρήσεων, έθεσαν στόχο να επενδύσουν στον χώρο της μικροζυθοποιίας που έχει αναπτυσσόμενη δυναμική. 

 Η επένδυση, ύψους περίπου 500.000 ευρώ, έγινε λίγο έξω από την Νάουσα, με σύγχρονο εξοπλισμό και με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Μικροζυθοποιία Πάρου ιδρύθηκε το 2014 και η πρώτη παραγωγή βγήκε τον Απρίλιο του 2016 στην εξαιρετικά υποσχόμενη αγορά της Πάρου. Η Μικροζυθοποιία Πάρου παράγει δύο είδη μπύρας, την ελαφριά ξανθιά Pilsner «56isles» με πλούσιο αφρό και ζυμωμένη με τις δροσερές γεύσεις του παριανού κριθαριού που φύεται κάτω από τον ήλιο, στις ακτές του Αιγαίο

Η χρήση του κριθαριού που καλλιεργείται στο νησί δίνει έναν ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα στην μπύρα, που οφείλεται στο μικροκλίμα του τόπου. Η αλμύρα της θάλασσας, η ηλιοφάνεια και η ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται προσθέτουν στην γεύση, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά της, ενώ η χρήση ποικιλιών ποιοτικού λυκίσκου από διάφορες χώρες, αλλά και βύνης με έντονα αρωματικό και γευστικό χαρακτήρα αναδεικνύουν τα επιμέρους συστατικά της συνταγής. Επίσης παράγει την μπύρα Aegean Wit που συνδυάζει τον χαρακτήρα της βελγικής Wit με τις τοπικές γεύσεις. 

Είναι συνδεδεμένη με την πλούσια παράδοση της βελγικής μπύρας, αλλά στην ουσία της παραμένει Παριανή. Χρησιμοποιώντας παριανό σιτάρι χωρίς βυνοποίηση, το οποίο δίνει ένα ελαφρύ σταρένιο χρώμα με απαλή θολότητα, συνδυάζει άψογα τα αρώματα των εσπεριδοειδών με τα τοπικά μπαχαρικά. Ο συνδυασμός των παραπάνω δημιουργεί μια δροσιστική και χυμώδη μπύρα Wit. 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...