21 Σεπ 2017

Μαραθόριζα: Γεύση από σερφιώτικη κουζίνα


Εδώ σερβίρουν πιάτα τοπικά, ορισμένα δικιάς τους έμπνευσης, με πολλές πρώτες ύλες από το νησί. 

Η θέση: Στην είσοδο της Άνω Χώρας.Το φαγητό: Βέρα Χωραΐτισσα, μεγαλωμένη στη Σέριφο, κι εκπαιδευμένη σε κουζίνες ντόπιων εστιατορίων είναι η ιδιοκτήτρια της Μαραθόριζας, η μαγείρισσα Βίβιαν Γιούλα. 

Έχει βιώματα που τη συνδέουν άρρηκτα με το νησί της, με τις οικιακές κουζίνες, τα κυριακάτικα, τα επίσημα και τα πανηγυριώτικα γεύματα.

 Στη Μαραθόριζά της σερβίρει πιάτα τοπικά, ορισμένα δικιάς της έμπνευσης, με πολλές πρώτες ύλες από το νησί. Μαγειρέματα χωρίς σοφιστικέ τεχνάσματα, αλλά περιεκτικά, με γνώση, ουσία και νοστιμιά. 

Μεταξύ άλλων φτιάχνει τη δικιά της, εξαιρετική λούζα με σκόρδο, μπόλικο κύμινο και μπαχάρι, φτιάχνει παραδοσιακές τσιγαρίδες και μερακλίδικο, στεγνό σερφιώτικο λουκάνικο που μοσχοβολάει πιπέρι και κρασί. Ορισμένα από τα νοστιμότερα πιάτα της είναι οι λιαστές ντομάτες στο κουρκούτι, τα καππαρόκουμπα γιαχνί και η έκτακτη μαραθόπιτά της που σερβίρεται με μέλι! 

Με συνταγή παρμένη από τα πανηγύρια του νησιού, κάνει φανταστικές χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες, τραγάνες, με γλυκιά νοστιμάδα – απίθανες μαζί με τις σαλτσούλες απ’ τα μαγειρευτά της.

 Σε αυτά τα τελευταία έχει πολύ καλό χέρι! Κάνει κουνέλι με δεντρολίβανο και αρνάκι με φασκόμηλο με θαύμα γεύση, σπέσιαλ μακαρονάδα με ζυγούρι κοκκινιστό και πολύ καλή σουπιά με σπανάκι και μαραθόριζα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα ρεβίθια στη σκεπασταριά (πήλινο σκεύος), ένα από τα πιο γνωστά τοπικά φαγητά. 

 Ο λογαριασμός: 15-18€/ άτομο, χωρίς το ποτό. 

 Η κάβα: Υπάρχει μια μικρή λίστα με εμφιαλωμένα κρασιά, που περιλαμβάνει και τα δύο τοπικά κρασιά του νησιού. Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 18.00-00.00. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
Ποιότητα Α΄ υλών 8.0 
Μαγειρική 7.0 
Σχέση ποιότητας - τιμής 8.0 
Σέρβις 7.0 

Πηγή : http://www.gastronomos.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...