21 Σεπ 2017

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕΡΙΦΟΥ 16-09-2017


Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 συνεδρίασε για πρώτη φορά στο νέο χώρο συνεδριάσεων, τον ΠΕΡΣΕΑ στο Λιβάδι, το Δημοτικό Συμβούλιο Σερίφου. 

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν, περιληπτικά, είναι οι παρακάτω: 

1. Κατά πλειοψηφία αποφάσισε την συμμετοχή του Δήμου Σερίφου στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων. Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε, θεωρώντας ότι η συμμετοχή του Δήμου και σε αυτό το δίκτυο πόλεων δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να ωφεληθεί. 

Τόνισε ότι πρόκειται για τα γνωστά «δίκτυα» Μ.Κ.Ο. τα οποία, με διάφορα προσχήματα, διαχειρίζονται κοινοτικά κονδύλια, προκειμένου να προωθήσουν και να διαφημίσουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφαρμόζοντας για το προσωπικό που απασχολούν τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης. 

2. Κατά πλειοψηφία αποφάσισε και έκανε δεκτή την εισήγηση που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Γυναικών η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ. Η εισήγηση που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ως εξής. Επειδή ο Σύλλογος Γυναικών η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ 

1) Είναι ένας ζωντανός Σύλλογος με αξιόλογη δραστηριότητα και προσφορά στο νησί, 

2) Η ενίσχυση που ζητά είναι εφάπαξ και για συγκεκριμένο σκοπό, ως Λαϊκή Συσπείρωση προτείνουμε: Να εγκρίνουμε το ποσόν των 4.000€ για την οικονομική του ενίσχυση, που είναι μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του προϋπολογισμού του Δήμου.

 3. Ομόφωνα ανακάλεσε την 15/2016 απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την εκτύπωση των λογαριασμών Ύδρευσης-Αποχέτευσης για τα έτη 2015-2016. Με την εν λόγω απόφαση η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου είχε αποφασίσει και η έκδοση των λογαριασμών να γίνεται από τα ΕΛΤΑ. Μετά την ανάκλησή της η έκδοση θα γίνει από τις υπηρεσίες του Δήμου.

 4. Ομόφωνα αποφάσισε να υποβληθεί πρόταση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα νοτίου Αιγαίου με τίτλο: ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΡΙΦΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΦΟΡΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ. 

5. Ομόφωνα αποφάσισε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ένταξη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για τη ΝΟΧΤΑ στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου. Η εισήγηση της πλειοψηφίας αρχικά ήταν να αναβληθεί το θέμα για να είναι παρόν ο συμπατριώτης μας που είχε καταθέσει σχετική αίτηση.

 Η Λαϊκή Συσπείρωση στην τοποθέτησή της επέμεινε να συζητηθεί η ένταξη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στη ΝΟΧΤΑ, δεδομένου ότι ο Δήμος έχει ευθύνη και υποχρέωση να φροντίζει για την κατάσταση των ρεμάτων.

 Επί πλέον επισήμανε ότι αν αναβληθεί το θέμα ενδέχεται να χαθεί η δυνατότητα ένταξης των αντιπλημμυρικών έργων στο σχετικό επιχειρησιακό πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου που «τρέχει» και λήγει στο τέλος Νοεμβρίου. 

Τελικά κάτω από την επιμονή και την πίεση της Λαϊκής Συσπείρωσης έγινε αποδεκτό να έρθει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να εξετασθεί η δυνατότητα ένταξης. 


6. Ομόφωνα αποφάσισε θετικά στο αίτημα των Δήμων Κέας και Κύθνου για αποχώρηση από το Λιμενικό Ταμείο Σύρου και την ίδρυση δικού τους Λιμενικού Ταμείου. 


7. Κατά πλειοψηφία αποφάσισε την ενοικίαση ακινήτου έως 300€ για την διαμονή της παρασκευάστριας του Ιατρείου στην περιοχή του Λιβαδιού. 

Η Πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης η οποία μειοψήφισε ήταν: Μετά την ψήφιση του Ν 4483/2017 που δίνει την δυνατότητα στους Δήμους να παρέχουν διαμονή και σίτιση στους Δημόσιους υπαλλήλους (Δημοτικοί υπάλληλοι, Πυροσβέστες, Αστυνομικοί, καθηγητές, Δάσκαλοι, Λιμενικοί, 

Γιατροί κ.λ.π.), να γίνει καταγραφή όλων των «δικαιούχων», να υπολογισθεί το συνολικό κόστος, οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου και στη συνέχεια να αποφασιστεί σε ποιους και τι θα παρέχουμε. 

8. Κατά πλειοψηφία ενέκρινε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2017 προκειμένου να πληρωθούν χρέη προς την εφορία συνολικού ύψους 40.000€ περίπου. Τα 30.000€ από αυτά είναι ληξιπρόθεσμα και αφορούν πληρωμή ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας προηγούμενων ετών, μαζί με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί. 

9. Ομόφωνα επαναβεβαιώθηκε η αλλαγή του Ο.Ε.Υ. με την προσθήκη τριών θέσεων εργατών και μιας θέσης οδηγού. 

10. Ομόφωνα αποφάσισε την παραχώρηση του γραφείου πληροφοριών στον Σύλλογο Ενοικιαζομένων δωματίων για ένα χρόνο. 

11. Τέλος κατά πλειοψηφία αποφάσισε την παραχώρηση του ΠΕΡΣΕΑ στον Φιλοζωϊκό Σύλλογο Σερίφου για την στείρωση αδέσποτων ζώων. Μειοψήφησε ένας Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας ως προς τις στειρώσεις. 

Πηγή ::https://lsserifos.blogspot.gr/2017/09/13-16-09-2017.html

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...