26 Σεπ 2017

Γερμανικές εκλογές - Και τώρα;

Oι Γερμανικές εκλογές διαψεύδουν τις προσδοκίες της Ελληνικής Κυβέρνησης. Πολλές ελπίδες είχαν επενδυθεί στην επικράτηση Schulz και στην απομάκρυνση του Schauble. Τα πράγματα, όμως, ήρθαν ανάποδα και αντί για μια ενισχυμένη αριστερή εκδοχή, βρεθήκαμε με δυναμωμένη τη φιλελεύθερη πτέρυγα και την ακροδεξιά. Πρακτικά η Ελληνική Κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα σκληρό μέτωπο, πολύ σκληρότερο από αυτό που μέχρι τώρα θεωρούσε άτεγκτο και ανάλγητο (προσωποποιώντας την κριτική της κυρίως στον γερμανό υπουργό Οικονομικών).

 Και τώρα; 

 Η Τρίτη αξιολόγηση θίγει ζητήματα τα οποία ακουμπούν τον πυρήνα του συμπαγούς εκλογικού σώματος που θα στήριζε τη σημερινή Κυβέρνηση. Αυτό θα πονέσει! Και ο πόνος ίσως να είναι αφόρητος όχι μόνο από τους πολίτες που μέχρι τώρα διέφυγαν των καταστροφικών συνεπειών των Μνημονίων αλλά και τους ίδιους τους κυβερνητικούς βουλευτές. 

 Η διαγραφή χρέους πλέον αποτελεί σαφέστατα όνειρο θερινής νυκτός (ίσως του θέρους του 2018 … στην πιο τρελή μας φαντασία). 95 προαπαιτούμενα υπολείπονται και πλέον τα παρηγορητικά χτυπήματα στην πλάτη και τα ανθρώπινα χαμόγελα της έστω διπλωματικής στήριξης θα αποτελούν παρελθόν. 

 Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα επιδεινώνεται εντυπωσιακά και ο κίνδυνος για κάποια σπασμωδική κίνηση στην εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Ελληνική πλευρά υπάρχει περίπτωση να συνοδευτεί από μια άγαρμπη και αφόρητη πίεση των Γερμανών. 

 Το Ελληνικό πρόβλημα όχι μόνον δεν έχει τακτοποιηθεί αλλά εντός εβδομάδων φτάνει στην κορύφωσή του. Ο Ιδιωτικός τομέας πνέει τα λοίσθια υπό το βάρος φόρων και εισφορών που καθαρά ρεαλιστικά δε γίνεται να καλυφθούν ΕΦΟΣΟΝ η κατανάλωση πέφτει. Στο Δημόσιο ετοιμάζονται για τον υπέρ πάντων αγώνα, τώρα που η φωτιά πλησιάζει απειλητικά. 

 Η υπόθεση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι ζήτημα που απειλεί ξεκάθαρα να ανάψει το φυτίλι μιας μαζικής κοινωνικής αντίδρασης, ΑΛΛΑ το βασικότερο: Όλοι πλέον - με σπάνιες εξαιρέσεις - βιώνουν την εξαΰλωση του διαθέσιμου εισοδήματος - του κομματιού που κάνει τη διαφορά στην προσωπική τους ποιότητα ζωής.

 Η εκτίμηση μας είναι πως βρισκόμαστε λίγο πριν την κορύφωση του δράματος, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ που η Ευρώπη όχι μόνον δεν άλλαξε αλλά σπάει ένα σαρδόνιο χαμόγελο στα άτακτα παιδιά του Νότου. Ας προετοιμαζόμαστε για έναν χειμώνα γεμάτο σασπένς! 

Πηγή : http://www.macroskopio.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...