12 Σεπ 2017

Καλή σχολική χρονιά από τη Λαϊκή Συσπείρωση Σερίφου

Με τη συνήθη διαδικασία ξεκίνησε και φέτος η σχολική χρονιά στη Σέριφο σε Δημοτικό, Γυμνασιο-Λύκειο. Στην τελετή έναρξης της σχολικής χρονιάς στο Δημοτικό παρευρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αντωνάκης Κώστας και Βασίλης Βαραγιάννης.

Αντίστοιχα στην τελετή έναρξης σε Γυμνάσιο-Λύκειο παρευρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βαραγιάννης Βασίλης και Χρυσολωράς Θοδωρής.

 Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς η Λαϊκή Συσπείρωση απήυθηνε το παρακάτω μήνυμα. Η Λαϊκή Συσπείρωση εύχεται, Καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, του νησιού μας.

Με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς οι αγωνίες και τα άγχη αφορούν το πώς τα παιδιά μας, θα έχουν σχολείο και μόρφωση που δικαιούνται.

Αυτή η αγωνία για το μέλλον της νέας γενιάς αλλά και η πεποίθηση ότι στην εποχή μας, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις να έχουμε ένα σχολείο που θα καλύπτει, το σύνολο των μορφωτικών αναγκών και θα διαπαιδαγωγεί ολόπλευρα.
Κανένας μας να μη συμβιβαστεί με τη σημερινή μίζερη πραγματικότητα.

Να μη θεωρήσουμε "κανονικότητα", τις περικοπές, τις ελλείψεις και τα κενά στα σχολεία. Να παλέψουμε από την πρώτη μέρα της νέας χρονιάς:

Για ενα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα. Χωρίς ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό. Με κτίρια και υποδομές που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο, ακόμα και τις ζωές, μαθητών και εκπαιδευτικών.

 Να πούμε όχι στην προώθηση "νέου" Λυκείου των πολλαπλών εξετάσεων. Τα σχολικά κτίρια, όπως και όλες οι υποδομές του νησιού, είναι εγκαταλειμμένα στην τύχη τους.


Οι ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολικά κτίρια του νησιού, εκτός από τη Δημοτική Αρχή, επιμερίζονται στον περιφερειάρχη αντιπεριφερειάρχη και έπαρχο, οι οποίοι επισκέφθηκαν το νησί, υποσχέθηκαν αλλά η κατάσταση παραμένει ίδια και η κοροϊδία, από ότι φαίνεται, θα συνεχισθεί και στη νέα σχολική χρονιά η οποία ξεκινά σήμερα.

Εμείς καλούμε γονείς εκπαιδευτικούς και μαθητές να παλέψουν σε κοινό μέτωπο για να λυθεί άμεσα τα προβλήματα των κτιριακών υποδομών του νησιού.

Να πούμε όλοι μαζί φτάνει πια στην κοροϊδία της Δημοτικής Αρχής της περιφέρειας και της κυβέρνησης.

Να πούμε όλοι μαζί όχι στην κατάσταση στα επικρατεί στα κτίρια των σχολείων μας και τις ελλείψεις που αποτελούν ντροπή για το νησί μας, τους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς μας. Καλή σχολική χρονιά.

Με ψηλά το κεφάλι και αισιοδοξία να δώσουμε τη μάχη για τη μόρφωση και τη ζωή που μας αξίζει.
Πηγή : //lsserifos.blogspot.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...