4 Ιαν 2018

Κατάλογος Ελληνικών λιμανιών κρουαζιέρας 2017: Δεύτερη σε αφίξεις η Μύκονος τέταρτη η Σαντορίνη (πίνακας)

Με τον Πειραιά να κατέχει την κορυφή, δεύτερη σε όλη της Ελλάδα η Μύκονος, στον τελικό κατάλογο των Ελληνικών λιμανιών, όπου σημειώθηκαν αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και επιβατών κρουαζιέρας για το 2017. Πηγή των στοιχείων αποτελούν τα μέλη της ΕΛΙΜΕ ( Οργανισμοί Λιμένων Α.Ε), τα μέλη – παρατηρητές (Λιμενικά Ταμεία) και τα κατά τόπους Λιμεναρχεία της Χώρας (όπου δεν υπάρχουν μέλη ή μέλη-παρατηρητές της ΕΛΙΜΕ).

 Η εικόνα των στοιχείων του 2017 επαληθεύει τις προβλέψεις των στελεχών της αγοράς κρουαζιέρας για πτώση τόσο στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων όσο και στις επισκέψεις επιβατών κρουαζιέρας στους Ελληνικούς προορισμούς, που επρόκειτο να επηρεασθούν κυρίως από την αστάθεια και αβεβαιότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τα λιμάνια των χωρών αυτών. 

 Πάντως, η πρώτη δεκάδα των προορισμών παραμένει η ίδια όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια με σταθερά πρώτο σε αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και επιβατών το λιμάνι του Πειραιά και μόνη αξιοσημείωτη αλλαγή η δεύτερη θέση για το λιμάνι της Μυκόνου σε αντικατάσταση αυτού της Σαντορίνης, το οποίο μετατίθεται στην τέταρτη θέση για πρώτη φορά. Στη 13η θέση η Σύρος, 19η η Μήλος, Ίος, Νάξος και Πάρος στην 27, 28 και 29 θέση αντίστοιχα κάντε αριστερο κλικ πανω στον πίνακα για καλύτερη ευκρίνεια 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...