9 Ιαν 2018

Εισροή υδάτων στο "CHAMPION JET 2" - Συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α' Μηχανικός του πλοίου

Πρόβλημα με εισροή υδάτων παρουσίασε την Κυριακή το πρωί το πλοίο "CHAMPION JET 2" σημαίας Κύπρου, το οποίο ελλιμενίζεται για εκτέλεση εργασιών στο νέο μόλο Δραπετσώνας του Κερατσινίου. Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι το πλοίο παρουσίαζε κλίση αριστερά (πρυμναίο τμήμα), ενώ κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο οχήματα, παρείχε συνδρομή στην απάντληση των υδάτων. 

 Στο σημείο κατέπλευσε και το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ XLIII”, προς παροχή τυχόν συνδρομής, και σκάφος ιδιωτικής εταιρείας, το οποίο τοποθέτησε πλωτό φράγμα περιμετρικά του πλοίου, ενώ ιδιώτης δύτης πραγματοποίησε προσωρινή στεγανοποίηση των αναρροφήσεων των κύριων μηχανών στο αριστερό μηχανοστάσιο του πλοίου. 

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “CHAMPION JET 2” μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 

 Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία για την υπόθεση από τις Λιμενικές αρχές, γνωρίζεται ότι εντός του ποντισμένου φράγματος, παρατηρήθηκε ρύπανση από διάσπαρτα πετρελαιοειδή ιριδίζουσας μορφής, έκτασης περίπου 30 τ.μ. ενώ η διαδικασία απάντλησης των υδάτων πρόκειται να συνεχιστεί και τη Δευτέρα με βυτιοφόρα οχήματα ιδιωτικής εταιρείας. Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α' Μηχανικός του εν λόγω πλοίου. 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...