13 Φεβ 2018

Προετοιμάζεται το 10ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων στην Σέριφο 4-6 Μαίου

Υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) θα πραγματοποιηθεί το 10ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων, που συνδιοργανώνουν η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων

 «Οι Κόρες των Κυκλάδων» (ΟΣΥΓΥ) με τον Σύλλογο Γυναικών Σερίφου η Ανδρομέδα, στο νησί της Σερίφου από Παρασκευή 4 έως Κυριακή 6 Μαΐου 2018, με θέμα 

«Οι Κυκλαδίτισσες της δημιουργίας και της προφοράς λένε ΟΧΙ στην βία κατά των γυναικών». Το συνέδριο συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σερίφου.

 Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων με έδρα τη Νάουσα Πάρου, ιδρύθηκε επίσημα, στις 31 Ιουλίου 2013, με τη συμμετοχή 14 Συλλόγων Γυναικών από 11 νησιά : Αμοργός, Άνδρος, Κέα, Κύθνος, Μήλος, Μύκονος, Πάρος, Σέριφος, Σίφνος, Τήνος και Σύρος με σκοπό τον συντονισμό της δραστηριότητας των Συλλόγων Γυναικών των Κυκλάδων και την κοινή εκπροσώπηση τους για την επίτευξη των επιδιώξεων τους. 

Ο θεσμός της επαφής και συνεργασίας μεταξύ των Συλλόγων Γυναικών ξεκίνησε το 2006 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας Πάρου με τη διοργάνωση του 1ου και 2ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών και έκτοτε ακολούθησαν ετήσια συνέδρια σε διαφορετικά νησιά ( Μύκονος 2010, Αμοργός 2012, Τήνος 2013, Άνδρος 2014, Κέα 2016 και Κύθνος 2017). 

 Τα συνέδρια μας αποτελούν πλέον ένα θεσμό για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, με πολυδιάστατες δράσεις, καθώς πέρα από ζητήματα που αφορούν το γυναικείο φύλο και την καθημερινότητα της Κυκλαδίτισσας, δίνεται η ευκαιρία ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας και της τοπικής ιστορίας αλλά και βελτίωσης της δικτύωσης και της συνέργειας ανάμεσα στους Συλλόγους των νησιών. 

Κινητοποιούν δε τις τοπικές κοινωνίες σε επίπεδο προσφοράς, αλληλεγγύης και συμμετοχής. Η θεματολογία τους περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα θεμάτων τα οποία απασχολούν τις γυναίκες στις Κυκλάδες, όπως: Υγεία, Επιχειρηματικότητα, Παράδοση, Πολιτισμός, Οικογένεια, Κοινωνία και άλλα. 

 Στο επικείμενο συνέδριο θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι φορέων με εμπειρία σε ζητήματα έμφυλης βίας, πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων βίας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων με ενεργό δράση. 

Προωθείται, επίσης, η ένταξη παράλληλων δράσεων σε σχέση με την θεματολογία του Συνεδρίου με την εκπαιδευτική κοινότητα των Κυκλάδων και η υλοποίηση σεμιναρίων στη Σέριφο. Το πρόγραμμα βρίσκεται υπό κατάρτιση και θα ανακοινωθεί μόλις οριστικοποιηθούν τα δρομολόγια του Μαΐου. 

 Η ΟΣΥΓΥ και η Ανδρομέδα σας προσκαλούν στη Σέριφο κι όσοι/-ες θα ήθελαν περισσότερες πληροφορίες ή να παρακολουθήσουν το Συνέδριο να επικοινωνήσουν με τις υπεύθυνες τόσο για τη διαμονή και τις μετακινήσεις, όσο και για το πρόγραμμα του συνεδρίου, τις προέδρους της Ομοσπονδίας Γυναικών Κυκλάδων, Άννα Λοΐζου και του Συλλόγου «Ανδρομέδα», Ισιδώρα Γαλανού. 
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...