5 Φεβ 2018

Αμοργός... Ταξίδι έως τη Νέα Υόρκη για την New York Times Travel Show

Μία από τις κορυφαίες τουριστικής εκθέσεις, η NYT Travel Show στη Ν. Υόρκη ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όπου η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα στην Ευρωπαϊκή Σκηνή και την οποία εγκαινίασε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Εκθεση που διοργανώνουν εδώ και τέσσερα χρόνια οι New York Times (27 - 29/1) με τη συμμετοχή εκθετών από 150 χώρες και όπου η Ελλάδα είχε φέτος ενισχυμένη και δυναμική παρουσία. 

Η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Σκηνή της Έκθεσης, European Stage. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της Ελλάδας και της Υπουργού, την οποία και προλόγισε ο Brad Kolodny, εκπρόσωπος της New York Times. 

Στην ομιλία της στην εκδήλωση η κα Κουντουρά παρουσίασε την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο και απηύθυνε πρόσκληση στο αμερικανικό ταξιδιωτικό κοινό να επισκεφθεί τη χώρα μας. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από ελληνικό παραδοσιακό συγκρότημα. 

 Η Υπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε το Σπίτι της Ομογένειας στο Σταθάκειο Κέντρο της Νέας Υόρκης. Συζήτησε με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης κ. Πέτρο Γαλάτουλα τη στρατηγική του Υπουργείου για το άνοιγμα της αμερικανικής τουριστικής αγοράς με στοχευμένες ενέργειες , την σημαντική αύξηση των τουριστικών ροών ως αποτέλεσμα των συντονισμένων προσπαθειών την τελευταία διετία, την ενίσχυση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων, και τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη της Ομογένειας. 

 Παρούσα και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την οποία εκπροσώπησε ο Έπαρχος Νάξου, Μικρών Κυκλάδου, Αμοργού και Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαργαρίτης. Εκπρόσωποι υπήρχαν επίσης από την Κρήτη, το Ναύπλιο, την Πάρο, την Μύκονο και την Σαντορίνη. Την Αμοργό εκπροσώπησε η Ειρήνη Γιαννακοπούλου από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Aegialis.

 Η διευθύντρια του ΕΟΤ στις ΗΠΑ και Καναδά, Γρηγορία Καματερού, εξέφρασε την ικανοποίηση για την συμμετοχή στο ελληνικό περίπτερο της περιφέρειας Κρήτης, της Γενικής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΓΕΠΟΕΤ), του Δήμου Ναυπλίου, της Μυκόνου και της Σαντορίνης. 

 «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εφέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά έχουμε διψήφια άνοδο και αυτό επιβεβαιώνει τους κόπους μας και το σχέδιο μάρκετινγκ που έχουμε κάνει. Τα αποτελέσματα και οι πληροφορίες που έχουμε από τους ειδικούς για του χρόνου είναι εξαιρετικές και θα έχουμε και πάλι διψήφιοι αριθμοί». Ερωτηθείσα για τις αεροπορικές πτήσεις επεσήμανε ότι θα ενισχυθούν και οι εσωτερικοί προορισμοί στην Ελλάδα και ότι θα βελτιωθούν οι πτήσεις με ανταπόκριση. «Η Emirates συνεχίζει την ανοδική πορεία.. 

Οι μήνες που την προβλημάτιζαν Ιανουάριος και Φεβρουάριος και Μάρτιος έχουν πάει καλά. Τον Απρίλιο έχουμε το συνέδριο των Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων στην Αθήνα και αυτό αποτελεί έναν καλό οιωνό για την Ελλάδα». 

Η Ελλάδα, όπως επεσήμανε, τον επόμενο μήνα θα συμμετάσχει στην έκθεση κρουαζιέρας και συνάμα θα διοργανώσει και εφέτος ένα ταξίδι εξοικείωσης με Αμερικανούς δημοσιογράφους σε άλλους προορισμούς. 

«Ακολουθούμε και το 2018 το στρατηγικό πρόγραμμα «Ελλάδα – 365 μέρες τον χρόνο» , διότι επενδύουμε στον συνεδριακό και σε όλες τις άλλες μορφές τουρισμού».

Πηγή : Με πληροφορίες και φωτογραφίες από την ιστοσελίδα amorgos-news.gr 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...