13 Φεβ 2018

«Πιλοτικό Πρόγραμμα επιλογής σχολαζουσών γαιών για δημιουργία συνεργατικών επιχειρήσεων του πρωτογενή τομέα στα νησιά των Κυκλάδων»

Σύσκεψη με θέμα «Πιλοτικό Πρόγραμμα επιλογής σχολαζουσών γαιών για δημιουργία συνεργατικών επιχειρήσεων του πρωτογενή τομέα στα νησιά των Κυκλάδων» πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συμμετοχή του Δήμου Άνδρου.

 Στη σύσκεψη έδωσαν το «παρών» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων κ. Πασχάλης Συρίγος, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι των Δήμων των Κυκλάδων. 

 Αρχικά, έγινε η παρουσίαση του προγράμματος από τους υπουργούς και τον υπεύθυνο του προγράμματος ΕΛ.Γ.Ο. «Δήμητρα» κ. Παναγιώτη Παπαβασιλείου και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τους υπεύθυνους του προγράμματος, καθώς και ερωτήσεις από όλους τους εκπροσώπους των Δήμων. 

 Τον Δήμο Άνδρου εκπροσώπησε με την παρουσία του ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη. Στην εισήγησή του, ο κ. Ματθαίος Μανσόλας τόνισε πως η Άνδρος θεωρεί το πρόγραμμα πολύ σημαντικό και πως επιθυμεί νασυμμετάσχει σε αυτό μετά την πιλοτική εφαρμογή που θα γίνει σε δύο μικρά Κυκλαδονήσια. 

 Παράλληλα, ο κ. Μανσόλας υπογράμμισε τη σημασία και την αξία που έχει για το νησί μας η αποκατάσταση των αιμασιών και ξερολιθιών, με στόχο την ανάπτυξη των καλλιεργειών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, άποψη για την οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης. 

 Τέλος, να σημειωθεί ότι το προσεχές διάστημα, και συγκεκριμένα μέχρι το τέλος Μαρτίου, έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις των υπεύθυνων του προγράμματος στα μικρά Κυκλαδονήσια. 

Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...