13 Απρ 2018

ΥΠΕΣ: 170.000 ευρώ στο δήμο Άνδρου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

«Διψάει» το Κόρθι στην Άνδρο

Σημαντική μείωση παρουσιάζουν τα αποθέματα νερού στην περιοχή του Κορθίου στην Άνδρο, εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας στο νησί.

 Έτσι, ο δήμος Άνδρου προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης, ζητώντας από τους κατοίκους του Κορθίου να κάνουν ορθή χρήση του νερού που καταναλώνουν από το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης και να περιορίσουν την σπατάλη του για άλλες, δευτερεύουσες χρήσεις, όπως π.χ. τις αγροτικές εργασίες, το πότισμα κήπων και λουλουδιών, το πλύσιμο αυλών κλπ. 

Στην ίδια ανακοίνωση, γίνεται επίσης γνωστό ότι στο δίκτυο ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Κορθίου έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης.Ενισχύσεις 520.000 ευρώ στους Δήμους Άνδρου, Αποκορώνου, Αρριανών και Καλαμπάκας για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. 

170.000 ευρώ στο δήμο Άνδρου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα που υπέβαλαν οι κάτωθι Δήμοι της χώρας, ενέκρινε επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 520.000 ευρώ, αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών, με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας. 

Με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους, η εν λόγω χρηματοδότηση αποδίδεται ως εξής: 
Δήμος
Νομός
Ποσό (σε Ευρώ)
Άνδρου
Κυκλάδων
170.000
Αποκορώνου
Χανίων
130.000
Αρριανών
Ροδόπης
140.000
Καλαμπάκας
Τρικάλων
80.000
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...