2 Απρ 2018

Σοκ.. Νέο πρόστιμο για ...δίκυκλα "εν δυνάμει παραβατικότητα"

Ενός κακού μύρια έπονται όπως είναι γνωστό και αυτό επιβεβαιώνεται σε ότι αφορά στους μοτοσυκλετιστές της Ελλάδας. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στο νέο νομοσχέδιο του ΚΟΚ πέρασε “σφήνα” και στα... μουλωχτά, ειδική τροπολογία που αφορά σε ένα πρόσθετο ετήσιο τέλος το οποίο οι κάτοχοι δίτροχων θα υποχρεούνται να καταβάλουν σε ετήσια βάση! Το τέλος αυτό, έχει να κάνει με την “εν δυνάμει παραβατικότητα” των αναβατών, όπως χαρακτηριστικά την αναφέρουν εκπρόσωποι του υπουργείου, δηλαδή επί της ουσίας, είναι μια ετήσια “προαιρετική” κλήση για τις παραβάσεις του ΚΟΚ στις οποίες είναι πολύ πιθανόν να υποπέσει (σύμφωνα πάντα με τους εμπνευστές αυτού του μέτρου) ένας μοτοσυκλετιστής στην διάρκεια του έτους. 

 “Γνωρίζουμε ότι οι οδηγοί δίτροχων, πράττουν στατιστικά τις περισσότερες παραβάσεις του ΚΟΚ, οι οποίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν καταγράφονται”, αναφέρει πηγή από το υπουργείο. “Υπάρχει εγνωσμένη αδυναμία τροχαίας αστυνόμευσης και βεβαίωσης των παραβάσεων αυτών όταν τελούνται, ωστόσο δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε αυτό το καθεστώς ανομίας, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικών εσόδων για το κράτος.

 Έχουμε εκπονήσει μελέτη, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν ότι αντιστοιχούν δέκα και πλέον παραβάσεις του ΚΟΚ ανά αναβάτη σε ετήσια βάση. Μιλάμε για απλές παραβάσεις, όπως επί παραδείγματι την κατάληψη των διαβάσεων πεζών από μοτοσυκλετιστές στα φανάρια, μέχρι και πολύ πιο σοβαρές, όπως υπερβολική ταχύτητα και παραβίαση ερυθρού σηματοδότη. 

Για αυτό τον λόγο, αποφασίσαμε την επιβολή αυτού του ειδικού τέλους, το οποίο θα καταβάλλεται ετησίως, με το ύψος του να διαμορφώνεται βάση του κυβισμού των δίτροχων. Γνωρίζουμε ότι ενδεχομένως να αδικηθούν ορισμένοι νομοταγείς αναβάτες αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν μπορούμε να πράξουμε αλλιώς” 

 Αν τελικά το μέτρο αυτό ισχύσει (από τον Μάιο 2018) στα πάγια ετήσια έξοδα θα προστεθεί και άλλο ένα, το οποίο διαμορφώνεται ως εξής Έως 50 κ.εκ.: 45 ευρώ 51-125 κ.εκ.: 70ευρώ 126 – 350 κ.εκ.: 110 ευρώ 351-750 κ.εκ.: 190 ευρώ 751- 1000 κ.εκ. 245 ευρώ 1000+ κ.εκ.: 360 ευρώ 

Πηγή : https://www.naxospress.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...