2 Απρ 2018

Στην Β΄φάση του πρωταθλήματος ο Α.Ο.Σερίφου

γράφει ο Σπύρος Μάκαρης 
Ο ΑΟ Σερίφου μπορεί να μην έπιασε σπουδαία απόδοση απέναντι στον Μαρπησσαϊκό, αλλά πήρε την ουσία από το χθεσινό παιχνίδι που έγινε στη Σέριφο, με το ισόπαλο 1-1 να του δίνει το εισιτήριο της συμμετοχής στη Β΄φάση του πρωταθλήματος, σημειώνοντας την μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας του. Σύσσωμο το νησί, έδωσε το βροντερό παρόν στη χθεσινή γιορτή του ποδοσφαίρου στη Σέριφο, με του γηπεδούχους να έχουν την αμέριστη συμπαράσταση των φιλάθλων τους και τον Μαρπησσαϊκό που έχει κάνει άλματα προς τα εμπρός να έχει επίσης στο πλευρό του 40 περίπου ηρωικούς φιλάθλους που ταξίδεψαν από την Πάρο για να ενισχύσουν την ομάδα τους.

 Μετά την εξασφάλιση της συμμετοχής του στη Β΄φάση, ο ΑΟ Σερίφου ετοιμάζεται πλέον για την πρώτη του εντός έδρας αναμέτρηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στις 13:00 με αντίπαλο τον ΑΟ Πάρου.
φωτο Ηλίας Μητροφάνης 
Προηγήθηκε 
 Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΑΟ Σερίφου μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση , πιέζοντας τον Μαρπησσαϊκό, με το 1-0 να έρχεται στο 17’ έπειτα από πέναλτι που κέρδισε ο Κώστας Ρεβίνθης από τον Γκέμπορης και εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος. 

 Η απόφαση του κ. Ανδρικόπουλου αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους, καθώς υποστήριξαν ότι ο Ρεβίνθης έπεσε μόνος στην περιοχή και ποτέ ο παίκτης τους δεν βρήκε τον παίκτη του ΑΟ Σερίφου. 

 Από το σημείο εκείνο και μετά ο Μαρπησσαϊκός πήρε τα ηνία του αγώνα, δημιούργησε 1-2 καλές στιγμές, με την αμυντική γραμμή του ΑΟ Σερίφου να λειτουργεί σωστά και να αποτρέπει την ισοφάριση.
φωτο Ηλίας Μητροφάνης
Come back 

 Στην επανάληψη ο Μαρπησσαϊκός πλέον έπρεπε να κυνηγήσει την ολική ανατροπή, καθώς ο κόουτς κ. Γαβαλάς γνώριζε πολύ καλά ότι, η ομάδα του χρειαζόταν το τρίποντο για να πάρει εκείνη την πρόκριση. 

 Οι Παριανοί ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 58΄, όταν ο Βιτζηλαίος έδωσε κάθετη στον Τζανακόπουλο, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1. Πριν την επίτευξη της ισοφάρισης, έχουμε δύο αμφισβητούμενες φάσεις, όταν ο ΑΟ Σερίφου ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Ρεβίνθη από τον γκολκίπερ του Μαρπησσαϊκού και οι φιλοξενούμενη για ανατροπή του Βιτζηλαίου εντός της μεγάλης περιοχής. 

 Πολύ δυνατές μονομαχίες και αρκετές διακοπές λόγω τραυματισμών ήταν το κύριο τέμπο που είδαμε στο δεύτερο μέρος, με τον ΑΟ Σερίφου πάντως να διαχειρίζεται το παιχνίδι, έχοντας απέναντι του έναν καλύτερο χθες Μαρπησσαϊκό.

 Ο Μαρπησσαϊκός από την πλευρά του μη έχοντας άλλη επιλογή, συνέχισε να πιέζει στην επανάληψη, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες, με 2-3 εξ αυτών να τον φέρνουν μία ανάσα από το γκολ, το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ, με το τελικό 1-1 να δίνει την ιστορική πρόκριση στην ομάδα της Σερίφου
φωτο Ηλίας Μητροφάνης
Κόσμος – κλίμα 

 Οι Σεριφιώτες αγαπούν το ποδόσφαιρο και αυτό το έδειξαν εμπράκτως και στο χθεσινό παιχνίδι, καθώς όλο το νησί κινούνταν στους ρυθμούς του ντέρμπι. Πραγματικά άψογη η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του συλλόγου, με πολύχρωμα καπνογόνα και πανό να δίνουν χρώμα στην αναμέτρηση και βέβαια τα συνθήματα που εμψύχωναν τους παίκτες του ΑΟΣ. 

 Όμορφη εικόνα όμως είχαν και οι Παριανοί, που επέλεξαν μία άκρη στον απέναντι λόφο για να αναρτήσουν το πανό τους και να ενισχύσουν με τη σειρά τους την αγαπημένη τους ομάδα. 
φωτο Ηλίας Μητροφάνης
 Είναι πραγματικά κρίμα αυτό που είχε βιώσει ο ΑΟ Σερίφου με το κλείσιμο του γηπέδου του που στέρησε αμέτρητες χαρές από τους κατοίκους του νησιού. 

Ελπίζουμε ο δήμος να σταθεί δίπλα στον μοναδικό ποδοσφαιρικό εκπρόσωπο του νησιού και σύντομα να αποκαταστήσει την πρόσβαση προς το γήπεδο (υπάρχει χωματόδρομος), αλλά και να κατασκευάσει μία μικρή εξέδρα που θα δώσει έναν αξιοπρεπή χώρο παρακολούθησης των αγώνων στον λαό της Σερίφου που απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι έχει ποδοσφαιρική κουλτούρα.Διαιτητής ήταν ο κ. Ανδρικόπουλος, με βοηθούς τους Μουτάφη και Ρούσοο Ι.

 Συνθέσεις

 ΑΟ Σερίφου (Ράμπιας): Βαλσαμάκης Κ., Μποφίλιος, Παγιολλάρι, Ρεβίνθης Ν., Μονομβάσιος (67΄Μποφίλιος), Μαγουλάς, Χατζόπουλος (50΄Ρώτας), Παπαδόπουλος, Βαλσαμάκης, Ρεβίνθης Κ., Παππάς. Αναπληρωματικοί: Γεροντάρης, Αδελιανάκης, Ζαχαρίας, Βαλσαμάκης Α., Τσελάμη 

 Μαρπησσαϊκός (Γαβαλάς): Ανουσάκης, Παπαδόπουλος, Τζανακόπουλος Μ. (91΄Τζανακόπουλος Χ.), Βιτζηλαίος, Κρητικός Δ. (60΄Τζανακόπουλος Κ.), Βράπι, Κρητικός Ε., Κορρές, Αντωνόπουλος, Ρούσσος, Γκέμπορις. Αναπληρωματικοί: Φρατζής, Γεμελιάρης, Μανιώτης, Εσάι 

Πηγή : http://www.sportcyclades.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...