13 Απρ 2018

Τον Μάιο στη Σύρο η Β’ φάση του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου

Τη «ρητή, σαφή και κατηγορηματική» δέσμευση του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη ότι η β’ φάση του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου και - συνεπώς - η ολοκλήρωση του, θα γίνει τον Μάιο στη Σύρο απέσπασε ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης και αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου Γιώργος Μαραγκός. 

 Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δήμου, στην οποία διευκρινίζεται επίσης, ότι η θεματολογία της β’ φάσης του Συνεδρίου δεν θα καλυφθεί στο επερχόμενο Συνέδριο της Ρόδου, ενώ το παρών στην έδρα της Περιφέρειας θα δώσει ο Αλέξης Τσίπρας και πολυμελής αντιπροσωπεία του υπουργικού συμβουλίου. Προκύπτει όμως, τα εξής ερωτήματα: 

Για ποιον λόγο κρίθηκε αναγκαίο να δεσμευθεί ο κ. Βερναδάκης περί της ολοκλήρωσης του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στη Σύρο; Δεν ήταν να προγραμματισμένο να γίνει ούτως ή άλλως; Μήπως η ανακοίνωση φανερώνει δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο ξεκινά από τη Ρόδο; 

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι το κλίμα έντασης που υπάρχει μεταξύ ΠΕΔ Ν. Αιγαίου και Περιφέρειας εξακολουθεί να υφίσταται, παρόλο που οι δύο πλευρές προς το παρόν τηρούν «σιγήν ιχθύος»... 

 Αναλυτικά, το περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: Σε συνέχεια επικοινωνίας του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης και Αντιπροέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Μαραγκού με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη υπήρξε ρητή, σαφής και κατηγορηματική δέσμευση του κ. Υπουργού για την πραγματοποίηση της Β’ φάσης και την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη Σύρο, παρουσία του κ. Πρωθυπουργού και πολυμελούς αντιπροσωπείας του Υπουργικού Συμβουλίου με θεματολογία, η οποία δεν θα καλυφθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 16- 17 Απριλίου 2018. 

Το συνέδριο στη Σύρο εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί εντός του δευτέρου δεκαημέρου του Μαΐου. 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...