4 Απρ 2018

Τηλεφωνική απάτη σε καταλυματίες με την αιτιολογία χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ

Την προσοχή των επιχειρηματιών που διαθέτουν ενοικιαζόμενα δωμάτια, εφιστά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Αντώνης Καρατάσος, αφού συνεχίζονται τα περιστατικά εξαπάτησης με σκοπό την απόσπαση χρηματικών ποσών...

 Οι απατεώνες τηλεφωνούν στους επιχειρηματίες και τους λένε ότι τάχα έχουν κερδίσει επιδότηση, προσπαθώντας να τους πείσουν να αποστείλουν χρήματα προκειμένου να τη λάβουν! Πιο συγκεκριμένα, τηλεφωνεί κάποιος άνδρας (τις περισσότερες φορές από τον αριθμό 28210 31577 ή 6949 359 989) και συνήθως συστήνεται ως στέλεχος γνωστής τράπεζας ή ως γραφείο επιδοτήσεων κ.λπ.

 Ο απατεώνας “ενημερώνει” ότι ο επιχειρηματίας έχει εγκριθεί να λάβει επιδότηση από το ΕΣΠΑ, ότι λήγει η προθεσμία και θα πρέπει να στείλει χρήματα (συνήθως λέει 2.000 €) μέσω Western Union ή με έμβασμα τραπέζης, για να εξασφαλίσει τη λήψη της χρηματοδότησης. Για να είναι πιο πειστικός, αναφέρει ονόματα γνωστών ατόμων του κλάδου, όπως π.χ. προέδρους Σωματείων ή άλλους καταλυματίες, ότι τάχα έχουν ενημερωθεί ή έχουν επιδοτηθεί ήδη με τη διαδικασία που αναφέρει. 

 “Όλα αυτά όμως είναι ψέματα και μόνο στόχο έχει να γίνει πιστευτός και να σας πείσει να του στείλετε με κάποιο τρόπο χρήματα” λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων. “Ενημερώστε αμέσως τον σύλλογό σας, μην δώσετε τα χρήματα και κάνετε αναφορά στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα” τονίζει. Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία έχει κάνει έγγραφες σχετικές καταγγελίες στις αρμόδιες Αστυνομικές αρχές. 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...