22 Απρ 2018

Αιγαίο: Επόμενο Περιφερειακό (2 - 3/05) στη Μυτιλήνη

Μπορεί στις Κυκλάδες να ετοιμάζεται για το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Part II (σε σχέση με αυτό της Ρόδου) αλλά στην Μυτιλήνη είναι ήδη έτοιμοι. Και όπως διαβάζουμε " Στη Μυτιλήνη αναμένεται να διεξαχθεί το επόμενο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κυβέρνησης που θα επικεντρώνεται στην Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι εργασίες του 14ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 2 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την επόμενη ημέρα Πέμπτη, 3 Μαΐου, με την κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα". 

 Οσο για τις Κυκλάδες και την προετοιμασία; Μετά την ολοκλήρωση στη Ρόδο του πρώτου κύκλου του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Νοτίου Αιγαίου, που συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κλιμάκια της κυβέρνησης συνεχίζουν τις επισκέψεις τους σε νησιά των Κυκλάδων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συσκέψεις με όλο το φάσμα των φορέων, κοινωνικών και παραγωγικών, που δρουν και παρεμβαίνουν στις τοπικές κοινωνίες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της δεύτερης φάσης του Συνεδρίου στις Κυκλάδες. 

 Οι συναντήσεις στα νησιά των Κυκλάδων ξεκίνησαν λίγο πριν το Πάσχα, με μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή των φορέων, στην Άνδρο, την Τήνο και την Μύκονο, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες, θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις στη Σύρο, την Σίφνο, την Σέριφο, την Μήλο, τη Νάξο, την Αμοργό, την Σαντορίνη, την Κέα, την Κύθνο και την Πάρο. 

Θα υπάρξει επίσης επικοινωνία με φορείς όλων των άλλων νησιών, δηλαδή της Κιμώλου, Αντιπάρου, Φολεγάνδρου, ΄Ιου, Ανάφης, Σχοινούσας, Δονούσας, Ηρακλειάς, Κουφονησίου, Σικίνου. 

 Τα κυβερνητικά κλιμάκια θα συναντηθούν με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, καθώς και τους φορείς της κάθε περιοχής ανά θεματικές ενότητες (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομία, περιβάλλον, εθελοντικές οργανώσεις-ομάδες, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, επιμελητήρια, συνδικαλιστικοί φορείς, υγεία, παιδεία, εμπόριο-μεταποίηση, κοινωνικοί φορείς και ιδρύματα, ΚΟΙΝΣΕΠ, ενώσεις και ομοσπονδίες συλλόγων κ.ά.). 

 Στόχος είναι η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι φορείς, αλλά και η κατάθεση προτάσεων για την ανάπτυξη των Κυκλάδων, οι οποίες θα εξειδικευθούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου. 

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να επανακαθορίσουμε το μοντέλο παραγωγής και ανάπτυξης που θα αξιοποιεί τις κοινές ή τις ιδιαίτερες ξεχωριστές δυνατότητες των νησιών και θα τις συνθέτει δυναμικά σε ένα ενιαίο βιώσιμο νησιωτικό μοντέλο κυκλαδικής ολοκλήρωσης, διαμορφώνοντας νέα συνολικά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε κυκλαδικό επίπεδο. 

Πηγή : https://www.naxospress.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...