16 Οκτ 2018

Το δρομολόγιο των 54 μεταναστών με τελικό προορισμό τη Λέρο

Σε hot spot της Λέρου θα καταλήξουν οι 54 παράνομοι μετανάστες, Ασιατικής καταγωγής, οι οποίοι εντοπίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας μέσα σε ιστιοπλοϊκό σκάφος στην περιοχή Γυαλούδια Σίφνου. 

 Ωστόσο, για να φτάσουν στο κέντρο προσωρινής κράτησης της Λέρου θα πρέπει να στηθεί μια επιχείρηση μεταφοράς από νησί σε νησί, ώστε να βρεθούν στα Δωδεκάνησα το πρωί της Πέμπτης. 

 Με βάση του σχέδιο που έχει καταρτιστεί από τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας, οι μετανάστες θα μεταφερθούν σήμερα στη γειτονική Μήλο, όπου και θα διανυκτερεύσουν. Την Τετάρτη το μεσημέρι πρόκειται να αναχωρήσουν με το πλοίο Άρτεμις και να μεταβούν στην Σύρο αργά το απόγευμα προς βράδυ της ίδιας ημέρας. Από εκεί, στις 11 μ.μ. θα μπουν στο πλοίο για τον τελικό τους προορισμό, στον οποίον θα βρίσκονται το πρωί της Πέμπτης. 

 Αξίζει να σημειωθεί, ότι έχουν υπάρξει αντιδράσεις από πλευράς Μήλου, καθώς ο έπαρχος της περιοχής, Νίκος Βενάκης, καταβάλει προσπάθειες οι μετανάστες να μεταβούν από την Σίφνο, απευθείας στην Σύρο, χωρίς άλλο ενδιάμεσο σταθμό. 

 Προς το παρόν, το σχέδιο μεταφοράς τους στην Λέρο, είναι αυτό το οποίο προαναφέραμε. 

 Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...