18 Οκτ 2018

Αυτό ακριβώς οραματίζεται η παράταξη «Σέριφος, Δημιουργική πρωτοβουλία».

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 θα αναδείξουν τις δημοτικές Αρχές που θα κληθούν να οδηγήσουν τους Δήμους σε μία νέα εποχή. 
Μία εποχή αλλαγών ,νέων συνθηκών και νοοτροπιών. 

O Δήμος, ως ο κοντινότερος στον πολίτη θεσμός, καλείται, μέσα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, να διεκδικήσει πόρους και προγράμματα που θα επενδυθούν, για την τοπική ανάπτυξη και τις ανάγκες της νέας αυτής εποχής. 

Τα παρωχημένα πρότυπα διοίκησης του χθες έχουν κοστίσει πολλαπλά τόσο σε οικονομικό όσο κ σε κοινωνικό επίπεδο στην τοπική κοινωνία. Φιλοσοφίες όπως οι δικοί μας και οι άλλοι, οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα κ η κοντόφθαλμη εξουσία του ενός ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. 

Μια σύγχρονη Αυτοδιοικητική παράταξη οφείλει να ενώνει, αντί να διαχωρίζει τους πολίτες, να αφυπνίζει , αντί να «κοιμίζει» τις συνειδήσεις, να δημιουργεί νέα οράματα και να προσελκύει στα κοινά κάθε ενεργό πολίτη με διάθεση προσφοράς. 

Πλήθος εννοιών όπως περιβάλλον, οικολογία, βιώσιμη ανάπτυξη, συμμετοχικότητα, ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, αλληλεγγύη και άλλες πολλές, δεν πρέπει να μένουν προεκλογικά συνθήματα αλλά οφείλουν να οριοθετούν κ να χαράσσουν τη νέα πορεία που πρέπει ν’ ακολουθήσει συνολικά η Αυτοδιοίκηση. 

Τα τελευταία χρόνια χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Οι υποδομές παραμελήθηκαν, οι δομές ατόνησαν, λειτουργίες υποβαθμίστηκαν, και ακόμα και καλές προθέσεις χωρίς όραμα, χωρίς γνώση, χωρίς σχέδιο, χωρίς οικονομικούς πόρους ήταν ανέφικτο να γίνουν πράξη. Η ανάγκη για μία δημιουργική επανεκκίνηση στο δήμο μας αποτελεί μονόδρομο κ επιτακτική ευθύνη όλων μας. Αυτό ακριβώς οραματίζεται η παράταξη «Σέριφος, Δημιουργική πρωτοβουλία».

 Να συνθέσουμε δημιουργικά την αυτοδιοικητική εμπειρία των παλαιότερων με τον ενθουσιασμό και τη διάθεση για προσφορά των νεότερων. Να καλλιεργήσουμε μια νέα φιλοσοφία και να ενεργοποιήσουμε στο μέγιστο τις κοινωνικές δυνάμεις που πέρα από κάθε απομονωτισμό θέλουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς σε αυτή την προσπάθεια. 

 Καλούμε κάθε δημότη μακριά από κάθε κομματική κ τοπικιστική λογική να συμμετέχει ενεργά για να πλάσουμε μαζί το όραμα του μέλλοντος που του ανήκει και να πρωτοστατήσει στην υλοποίηση του . 

Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω μας τα λάθη του χθες και να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. 

Σήμερα, με την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού μας κάνουμε το πρώτο βήμα για να χτίσουμε τη Σέριφο από την αρχή αποφασισμένοι να αλλάξουμε σελίδα. Το ταξίδι για το αύριο έχει ήδη ξεκινήσει. 
 Για τον συνδυασμό 
¨ΣΕΡΙΦΟΣ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ’’ 
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ, 
ΥΠ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΙΦΟΥ 
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...