22 Οκτ 2018

Δρομολόγηση σημαντικών εξελίξεων για το νέο αεροδρόμιο Πάρου

Μέχρι το τέλος του 2018 αναμένεται να έχει διαμορφωθεί μια πληρέστερη εικόνα για την πορεία εκτέλεσης των έργων κατασκευής των νέων κτιρίων και της επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης στο νέο αεροδρόμιο της Πάρου. 

 «Απόλυτα θετικές και σημαντικές» για την τουριστική αναβάθμιση της Πάρου, της Αντιπάρου αλλά και των γειτονικών νησιών, χαρακτήρισε τις εξελίξεις ο έπαρχος της Π.Ε. και πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου Κώστας Μπιζάς, τονίζοντας ότι υπήρξαν απόρροια των πιέσεων που άσκησαν προς το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η Περιφέρεια, οι δήμοι Πάρου και Αντιπάρου, οι τοπικοί κομματικοί φορείς και οι τοπικοί βουλευτές, οι συλλογικοί φορείς, οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι των νησιών. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που είχε από την ΥΠΑ ο κ. Μπιζάς, η κατασκευή των νέων κτιρίων (περίπου 7.000m² - 7.500 m²) και η επέκταση του αεροσταθμού (από 1.400μ. σε 1.800 μ.) θα πλησιάσουν - χωρίς την έκπτωση - τα 30 εκ. ευρώ.

 Μάλιστα, σήμερα δημοσιεύτηκε και η ανακοίνωση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την έναρξη της διαδικασίας γνωμοδότησης - διαβούλευσης για την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά την επέκταση του διαδρόμου. 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...