4 Νοε 2018

Τέλος τουριστικής προβολής στους επιχειρηματίες της Ίου

Την επιβολή τέλους τουριστικής προβολής σε όλους τους επιχειρηματίες του νησιού ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιητών, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πόροι για την τουριστική προβολή του νησιού. 

Η ισχύς του ανωτέρω τέλους έχει γίνει αποδεκτή από τις επιχειρήσεις της Ίου, λόγω του ότι ο τουρισμός είναι η κύρια πηγή εσόδων του νησιού.Εξάλλου, ο Δήμος Ιητών, συμμετέχει στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις με το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ώστε να εξοικονομεί τα απαραίτητα κονδύλια προβολής του.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής το οποίο ενέκρινε το δήμος για το προσεχές έτος, στόχος είναι να αναδειχτεί περαιτέρω το νησί ως τουριστικός προορισμός, να προβληθούν οι ομορφιές του, τα καταλύματα, τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, τα θαλάσσια σπορ, ο θρησκευτικός και πολιτιστικός τουρισμός. 

Επιπρόσθετα, ο δήμος αποφάσισε να προβεί σε ενέργειες διευκόλυνσης του επισκέπτη, ώστε να αισθάνεται οικεία κατά την διάρκεια των διακοπών του.Σημαντικές επίσης δράσεις είναι να αναδειχτούν τα μονοπάτια και να προωθηθεί ο εναλλακτικός τουρισμός, αλλά και να οργανωθεί σωστά και επαγγελματικά το site του Δήμου Ιητών, με παράλληλη προβολή των επαγγελματιών και διαφήμισης του νησιού. 

Τέλος, αναμένεται να προγραμματιστεί η λήψη στατιστικών στοιχείων που να αφορούν τους επισκέπτες, προκειμένου να γίνει η οργάνωση των ενεργειών για τα επόμενα χρόνια.

 Για να επιτευχθούν τα ανωτέρω, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η προβολή της Ίου σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, η συνεργασία με ειδικό σύμβουλο προβολής και με εταιρεία marketing, καθώς και η ηχηρή παρουσία της Ίου σε τουριστικές εκθέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 Πηγή : http://www.tornosnews.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...